2041 TRICOT DAMES SWEATER RAGLAN MOUW MET RITSEN


Voordat u het patroon uit gaat printen, lees alstublieft het meest gestelde vragen hier: http://maatpatronen.nl/mod-p.php?reg=otvet

Zie een vierkant 10cm x 10cm die op de laatste bladzijde van elk patroon getekend - dat is om de schaal van uitgeprinte patroon te controleren. ADVIES: print eerst de laatste pagina uit om zeker te zijn of de printerinstellingen correct zijn.


STOFADVIES: natuurlijke of gemengde gemiddeld rekbaar tricot stof.


ALS DE PATROONDELEN DUBBELE RANDEN HEBBEN, ZIJN ALLE NADEN EN ZOMEN IN HET PATROON VERWERKT, 

IN GEVAL VAN ENKELE RANDEN ZIJN DE NADEN EN DE ZOMEN NIET INBEGREPEN.


NADEN EN ZOMEN: zoom  - 4,0cm; overige naden - 1,0cm.


LET OP! ALS EERSTE,PRINT DE PAPIEREN PATROONDELEN UIT EN LEG DEZE OP DE STOF (de stofbreedte tussen 90 cm en 150 cm)OM TE BEPALEN HOEVEEL STOF JE NODIG HEBT (vergeet dubbele en symmetrische delen niet).


BIJ HET AAN ELKAAR NAAIEN VAN DE DELEN LET OP DE INZETTEKENS - HOUD DE INZETTEKENS OP ELKAAR!


KNIPPEN:

Basisstof:

1. Achterpand – 2x 

2. Voorpand  - 1x aan de stofvouw

3. Voormouw - 2x

4. Achtermouw - 2x

5. Manchetten - 2x

6. Voorpandbeleg - 1x

7. Achterpandbeleg - 2x


Advies: Gebruik voor het naaien van tricot stoffen een speciaal stiksel voor elastische stoffen of smalle zigzag. Bij het locken de naden op  0,8 cm afsnijden. De zoom wordt met een tweelingnaald afgewerkt om de rekbaarheid van de stof te behouden. 


WERKBESCHRIJVING:
1. Middenachter stikken, afwerken, naar links toe persen. Verder als een detail bewerken.


2. De coupenaden op het voorpand stikken, naar boven toe persen.


3. De aanzetnaad voor de voormouw afzonderlijk afwerken; vanaf de zijnaad tot de markering voor de rits stikken, openstrijken. De rits aanzetten. Op de eind van de rits een decoratieve driehoekje van leer (of kunstleer) opstikken.


4. De achtermouw aan het achterpand stikken, de naad afwerken. De bovenste mouwnaad stikken, afwerken, naar achter toe strijken.


5. De zij- en de mouwnaad in een keer stikken; de naad afwerken, naar achter toe strijken.


6. De middenachter van achterpandbeleg stikken, open persen. De buitenrand afwerken. Verder als een detail bewerken. Het beleg en sweater met de goede kant aan elkaar leggen, langs halsrand tot de rits stikken. De rondingen van de naadtoeslag netjes inknippen, het beleg keren, omstrijken. Onafgewerkte zijnaad van het beleg aan de ritsband ingeslagen vastzetten. Op de goede kant van de halsrand op afstand van de breedte van het beleg een decoratieve stiksel leggen (het beleg mee stikken). 

De buitenrand van het voorpandbeleg afwerken. Het beleg en sweater met de goede kant aan elkaar leggen, langs halsrand tot de rits stikken. De rondingen van de naadtoeslag netjes inknippen, het beleg keren, omstrijken. Onafgewerkte zijnaad van het beleg aan de ritsband ingeslagen vastzetten. Op de goede kant van de halsrand op afstand van de breedte van het beleg een decoratieve stiksel leggen (het beleg mee stikken).


7. Stik de manchet op de korte kanten dicht, en strijk  midden in de lengte dicht met de verkeerde kanten op elkaar. Stik het dubbel aan de onderkant van de mouw en werk de naad af. De naad naar mouw toe omstrijken.


8. De zoom afwerken, naar binnen omstrijken, doorstikken.