2041 JURK MET DECORATIEVE GESPEN


Voordat u het patroon uit gaat printen, lees alstublieft het meest gestelde vragen hier: http://maatpatronen.nl/mod-p.php?reg=otvet

Zie een vierkant 10cm x 10cm die op de laatste bladzijde van elk patroon getekend - dat is om de schaal van uitgeprinte patroon te controleren. ADVIES: print eerst de laatste pagina uit om zeker te zijn of de printerinstellingen correct zijn.

STOFADVIES: natuurlijke of gemengde jurkstof. 


JE HEBT VERDER NODIG: vlieseline; een blinde rits; 2 decoratieve gespen. 


ALS DE PATROONDELEN DUBBELE RANDEN HEBBEN, ZIJN ALLE NADEN EN ZOMEN IN HET PATROON VERWERKT, 

IN GEVAL VAN ENKELE RANDEN ZIJN DE NADEN EN DE ZOMEN NIET INBEGREPEN.


NADEN EN ZOMEN: zoom - 3,0cm; splitnaad - 6,0cm;; overige naden - 1,0cm.


LET OP! ALS EERSTE,PRINT DE PAPIEREN PATROONDELEN UIT EN LEG DEZE OP DE STOF (de stofbreedte tussen 90 cm en 150 cm)OM TE BEPALEN HOEVEEL STOF JE NODIG HEBT (vergeet dubbele en symmetrische delen niet).


BIJ HET AAN ELKAAR NAAIEN VAN DE DELEN LET OP DE INZETTEKENS - HOUD DE INZETTEKENS OP ELKAAR!


KNIPPEN:

Basisstof:

1. Middenachterpand – 2x

2. Zijachterpand - 2x

3. Zijvoorpand – 2x

4. Middenvoorpand – 1x aan de stofvouw

5. Voorpandbeleg - 2x

6. Achterpandbeleg - 4x

7. Gesphouder - 4x


Vlieseliene:

1. Achterpandbeleg - 2x

2. Voorpandbeleg - 1x

WERKBESCHRIJVING:

1. Details met de vlieseline verstevigen.


2. Het bovenste deel van het voor- en achterpandbeleg aan het middenvoor- en middenachterpand stikken, de naadtoeslag naar het beleg toe strijken.


3. Geschouderd met de goede kant naar binnen dubbelvouwen, langs een lange naad stikken. Detail keren, persen. Geschouderd door de gesp rijgen (de lengte van de geschouderd is afhankelijk van je gesp breedte), onafgewerkte zijnaden aan elkaar afspelden of vastrijgen.


4. Bij het linkerdeel van het onderachterpand 5 cm langs de verticale splitrand afknippen. Het splitbeleg met vlieseline verstevigen op de verkeerde kant van beide achterpanden. Op de goede kant de lijn van de middenachternaad (de vouwlijn van de split) aangeven. Het linkerdeel langs de vouwlijn van de split omstrijken, op het rechterdeel alleen de naadtoeslag langs de splitrand (6,0cm) naar binnen omstrijken. Beide delen langs de middenachternaad op elkaar leggen en bij de bovenrand van de split vastmaken. De middenachternaad afwerken (elk deel apart). De naden van de split afwerken. De middenachternaad stikken vanaf de halsrand tot de eerste inzetteken voor de rits en vanaf de onderste inzetteken  tot de hoek van de split. De naadtoeslag van de split op het rechterdeel bij de hoek schuin inknippen. De middenachternaad openstrijken, de naden van de split omstrijken. De split op de goede kant schuin doorstikken, daarbij de onderslag mee vaststikken. Blinde rits inzetten.


5. De figuurnaden op het voor- en achterpand stikken - alsmede de geschouderd volgens markering bevestigen en in een keer doorstikken; de naden naar midden strijken.


6. De schouder- en zijnaden stikken, afwerken, naar achter toe strijken.


7. De schoudernaden van binnendelen van het voor- en achterpandbeleg stikken, openstrijken. De buitenrand afwerken. Verder als een detail bewerken. Het beleg en de jurk met de goede kant op elkaar leggen, rondom de halsrand stikken. De rondingen netjes inknippen, de hoekjes schuin netjes afknippen. Het beleg keren, omstrijken. Het beleg aan de aanzetnaad smal stikken.


8. Maak een schuine bies 4,0cm breed en van de mouwgat lengte +5,0cm (of neem een kant-en-klaar van een passende kleur). De schuine bies met de goede kant naar buiten door de lengte dubbelvouwen, omstrijken. De   mouwgat omboorden: De schuine bies en de jurk met de goede kant op elkaar leggen, langs de mouwgat stikken, rondingen netjes inknippen. De schuine bies keren, de zoom 1,0cm naar binnen vouwen, in de aanzetnaad doorstikken of met de hand blindzoom maken. Omstrijken.


9. De zoom van de jurk afwerken, naar binnen omstrijken en  doorstikken.