2053 MANTEL MET DUBBELE SLUITING & UITGESNEDEN HALSLIJN


Voordat u het patroon uit gaat printen, lees alstublieft het meest gestelde vragen hier: http://maatpatronen.nl/mod-p.php?reg=otvet

Zie een vierkant 10cm x 10cm die op de laatste bladzijde van elk patroon getekend - dat is om de schaal van uitgeprinte patroon te controleren. ADVIES: print eerst de laatste pagina uit om zeker te zijn of de printerinstellingen correct zijn.

STOFADVIES: natuurlijke of gemengde mantelstof. 


JE HEBT VERDER NODIG: vlieseliene; 6 mantelknopen; 3 binnenknopen. 


ALS DE PATROONDELEN DUBBELE RANDEN HEBBEN, ZIJN ALLE NADEN EN ZOMEN IN HET PATROON VERWERKT, 

IN GEVAL VAN ENKELE RANDEN ZIJN DE NADEN EN DE ZOMEN NIET INBEGREPEN.


NADEN EN ZOMEN: zoom en de mouwzoom – 3,0cm; overige naden - 1,0cm.


LET OP! ALS EERSTE,PRINT DE PAPIEREN PATROONDELEN UIT EN LEG DEZE OP DE STOF (de stofbreedte tussen 90 cm en 150 cm)OM TE BEPALEN HOEVEEL STOF JE NODIG HEBT (vergeet dubbele en symmetrische delen niet).


BIJ HET AAN ELKAAR NAAIEN VAN DE DELEN LET OP DE INZETTEKENS - HOUD DE INZETTEKENS OP ELKAAR!


KNIPPEN:

Basisstof:

1. Bovenmiddenachterpand - 2x

2. Bovenzijachterpand - 2x

3. Ondermiddenachterpand - 2x

4. Onderzijachterpand - 2x

5. Bovenmiddenvoorpand - 2x

6. Bovenzijvoorpand - 2x

7. Ondermiddenvoorpand - 2x

8. Onderzijvoorpand - 2x

9. Mouw - 2x

10. achterpandbeleg -1x

11. voorpandbeleg - 2x


Voeringstof:

1. Bovenmiddenachterpand - 2x

2. Bovenzijachterpand - 2x

3. Ondermiddenachterpand - 2x

4. Onderzijachterpand - 2x

5. Bovenmiddenvoorpand - 2x

6. Bovenzijvoorpand - 2x

7. Ondermiddenvoorpand - 2x

8. Onderzijvoorpand - 2x

9. Mouw - 2x

Vlieseline:

1. Bovenmiddenvoorpand - 2x

2. Ondermiddenvoorpand - 2x

3. achterpandbeleg -1x

4. voorpandbeleg - 2x


LET OP: delen van het voor- en achterpand die uit de voeringstof worden geknipt, worden verminderd met de breedte van het beleg voorpand en het halsbeleg achterpand.  


WERKBESCHRIJVING:


1. De delen met vlieseline verstevigen. De zoom en de mouwzoom, de naad van de mouwgat op het voor- en achterpand ook met vlieseliene strook verstevigen.


2. De deelnaden op het boven- en onderachterpand stikken, openstrijken. Het boven- en onderachterpand op elkaar stikken, de naad openstrijken. De middenachternaad stikken, open persen.


3. De deelnaden op het boven- en ondervoorpand stikken, de rondingen netjes inknippen, openstrijken. Het boven- en ondervoorpand op elkaar stikken, de naad open persen.

4. De schouder- en zijnaden stikken, openstrijken.


5. De mouwnaad stikken, open persen. De mouw volgens markering an de mouwgat zetten.


6. De schoudernaden van het beleg stikken, openstrijken.

De zoom van de mantel naar binnen omstrijken. Het beleg en de mantel met de goede kant volgens markering aan elkaar leggen, langs middenvoor en de halsrand stikken. Rondingen van de naadtoeslag netjes inknippen. het beleg keren, persen.


7. De naden en de figuurnaden van de voering stikken, een opening in de rechter voorste mouwnaad vrij laten, de mouwen inzetten. 


8. De voering en de mantel met de goede kant op elkaar leggen, en langs de buiten randen van het voorpandbeleg en ze zoom stikken. De voering op  de onderkant mouw vaststikken. De mantel door de opening in de mouw keren, de naden van de halsrand aan elkaar vastzetten. De opening in de mouwvoering dichtmaken.


9. De binnenknopen op de rechter voorpand volgens markering bevestigen. Op de linker voorpand de knoopsgaten voor binnenknopen volgens markering maken.

Op de rechter voorpand de sierknopen bevestigen en de knoopsgaten voor mantelknopen maken. De mantelknopen op de linker voorpand volgens markering bevestigen.