2104 MOUWLOZE BLOUSE/TUNIEK MET 


Voordat u het patroon uit gaat printen, lees alstublieft het meest gestelde vragen hier: http://maatpatronen.nl/mod-p.php?reg=otvet

Zie een vierkant 10cm x 10cm die op de laatste bladzijde van elk patroon getekend - dat is om de schaal van uitgeprinte patroon te controleren. ADVIES: print eerst de laatste pagina uit om zeker te zijn of de printerinstellingen correct zijn.


STOFADVIES: natuurlijke of gemengde gemiddeld rekbaar blousesstof, viscose. 


JE HEBT VERDER NODIG: vlieseline.


ALS DE PATROONDELEN DUBBELE RANDEN HEBBEN, ZIJN ALLE NADEN EN ZOMEN IN HET PATROON VERWERKT, 

IN GEVAL VAN ENKELE RANDEN ZIJN DE NADEN EN DE ZOMEN NIET INBEGREPEN.


NADEN EN ZOMEN: zoom - 1,5cm; overige naden - 1,0cm.


LET OP! ALS EERSTE,PRINT DE PAPIEREN PATROONDELEN UIT EN LEG DEZE OP DE STOF (de stofbreedte tussen 90 cm en 150 cm)OM TE BEPALEN HOEVEEL STOF JE NODIG HEBT(vergeet dubbele en symmetrische delen niet).


BIJ HET AAN ELKAAR NAAIEN VAN DE DELEN LET OP DE INZETTEKENS - HOUD DE INZETTEKENS OP ELKAAR!


KNIPPEN:

Basisstof:

1. Achterpand - 1x aan de stofvouw

2. Voorpand links - 1x 

3. Voorpand rechts - 1x 

4. Voorpandbeleg - 2x

5. Staander - 2x


Vlieseline 

1. Voorpandbeleg - 2x

2. Staander - 2x


WERKBESCHRIJVING:

1. De delen met vlieseline verstevigen.


2. De buitendeel van je staander aan het achterpand stikken, de naadtoeslag netjes inknippen, naar de staander toe strijken.


3. De coupe van het voorpand stikken, naar boven toe persen. De plooien op het voorpand volgens markering vouwen, afspelden of vastrijgen. 


4. De buitenrand van het voorpandbeleg afwerken.

RECHTER VOORPAND: Het voorpand met het beleg met de goede kant aan elkaar leggen, halsrand tot de markering stikken. De naadtoeslag bij markering netjes inknippen. Het beleg keren, persen. 

LINKER VOOPRAND: Het voorpand met het beleg met de goede kant aan elkaar leggen, halsrand stikken. Het beleg keren, persen.


5. Het linker en rechter voorpand op de middenvoor vanaf de markering tot de onderkant stikken, de naadtoeslag afwerken. Verder als een detail bewerken. Het voorpand plaat leggen, rechter deel aan linker deel volgens markering vouwen om een plooi te creëren, afspelden of vastrijgen en op de goede kant aan elkaar stikken (onderkant van het beleg mee stikken).


6. De naadtoeslag van de onderkant van binnenste deel van je staander naar binnen strijken. De binnenste deel van de staander en de buitenste deel met de goede kant aan elkaar leggen, buitenrand tot de aangegeven schoudernaad stikken. Rondingen van de naadtoeslag netjes inknippen. 


7. Schoudernaden tussen buitenste in binnenste delen van de staander leggen en in een keer stikken. De naadtoeslag afwerken, naar achter toe strijken. De staander keren, persen en aan de aanzetnaad smal stikken.


8. De zoom van de blouse afwerken, naar binnen omstrijken en doorstikken.


9. De zijnaden stikken, afwerken, naar achter toe strijken.


10. Maak een schuine bies 4,0cm breed en van de mouwgat lengte +5,0cm (of neem een kant-en-klaar van een passende kleur). De schuine bies met de goede kant naar buiten door de lengte dubbelvouwen, omstrijken. De mouwgat omboorden: De schuine bies en de blouse met de goede kant op elkaar leggen, langs de mouwgat stikken, rondingen netjes inknippen. De schuine bies keren, de zoom 1,0cm naar binnen vouwen, in de aanzetnaad smal stikken. Omstrijken.