2016 JURK MET BREDE INZETSTUK


Voordat u het patroon uit gaat printen, lees alstublieft het meest gestelde vragen hier: http://maatpatronen.nl/mod-p.php?reg=otvet

Zie een vierkant 10cm x 10cm die op de laatste bladzijde van elk patroon getekend - dat is om de schaal van uitgeprinte patroon te controleren. ADVIES: print eerst de laatste pagina uit om zeker te zijn of de printerinstellingen correct zijn.

 

STOFADVIES: natuurlijke of gemengde jurkstof.


JE HEBT VERDER NODIG: vlieseline, een blinde rits.


ALS DE PATROONDELEN DUBBELE RANDEN HEBBEN, ZIJN ALLE NADEN EN ZOMEN IN HET PATROON VERWERKT, 

IN GEVAL VAN ENKELE RANDEN ZIJN DE NADEN EN DE ZOMEN NIET INBEGREPEN.

 

NADEN EN ZOMEN: zoom & mouwzoom – 2,0cm; overige naden – 1,0cm 


LET OP! ALS EERSTE, PRINT DE PAPIEREN PATROONDELEN UIT EN LEG DEZE OP DE STOF (de stofbreedte tussen 90 cm en 150 cm)OM TE BEPALEN HOEVEEL STOF JE NODIG HEBT (vergeet je niet symmetrische patronen).


BIJ HET AAN ELKAAR NAAIEN VAN DE DELEN LET OP DE INZETTEKENS - HOUD DE INZETTEKENS OP ELKAAR!


KNIPPEN: 

STOF: 

1. bovenachterpand – 2x 

2. achterpandinzet - 2x

3. onderachterpand - 2x

4. ondervoorpand - 1x aan de stofvouw

5. voorpand – 1x

6. voorpandinzet - 1x

7. mouw – 2x

8. achterpandbeleg - 2x

9. voorpandbeleg - 1x


VLIESELIENE:

1. achterpandbeleg - 2x

2. voorpandbeleg - 1x


WERKBESCHRIJVING:

1. De delen met vlieseline verstevigen. 


2. De coupenaden op het bovenachterpand stikken,  naar midden strijken. Achterpandinzet aan het bovenachterpand stikken, de naad afwerken, naar inzet toe strijken. 


3. De bovenste rand van het onderachterpand rimpelen, met de hand of gebruik een rimpelvoetje van je naaimachine. Achterpandinzet aan het onderachterpand stikken (rimpels netjes verdelen), de naad afwerken, naar inzet toe strijken. 


4. De middenachternaad afzonderlijk afwerken, vanaf inzetteken voor de rits toot de onderkant stikken en open strijken. Blinde rits inzetten. 


5. De coupenaden op het bovenvoorpand stikken, verticale naar midden toe strijken, horizontale naar boven toe. De voorpandinzet aan het bovenvoorpand stikken, de naad afwerken, naar inzet toe strijken. 


6. De bovenste rand van het ondervoorpand rimpelen, met de hand of gebruik een rimpelvoetje van je naaimachine. Voorpandinzet aan het ondervoorpand stikken (rimpels netjes verdelen), de naad afwerken, naar inzet toe strijken.


7. Schouder- en zijnaden stikken, afwerken en naar achter toe strijken.


8. De schoudernaden van het achter- en voorpandbeleg stikken, open strijken. Buitenrand afwerken. Verder als een detail bewerken. De jurk en het beleg met de goede kant aan elkaar leggen, rondom de halsrand stikken, de rondingen en de hoekje van de naad netjes inknippen, het beleg keren, plaat strijken. Het beleg aan de schoudernaden en aan de ritsband vastzetten.


9. De mouwnaad stikken, afwerken, naar achter toe strijken. De mouw in de mouwgat volgens inzettekens zetten. De naden afwerken.


10. De zoom en de mouwzoom van de jurk afwerken, naar binnen omstrijken, doorstikken.