2108 SPORTIEF TRICOT JURK MET DEELNADEN BASIS PATROON


Voordat u het patroon uit gaat printen, lees alstublieft het meest gestelde vragen hier: http://maatpatronen.nl/mod-p.php?reg=otvet

Zie een vierkant 10cm x 10cm die op de laatste bladzijde van elk patroon getekend - dat is om de schaal van uitgeprinte patroon te controleren. ADVIES: print eerst de laatste pagina uit om zeker te zijn of de printerinstellingen correct zijn.STOFADVIES: natuurlijke of gemengde gemiddeld rekbare tricot. 


ALS DE PATROONDELEN DUBBELE RANDEN HEBBEN, ZIJN ALLE NADEN EN ZOMEN IN HET PATROON VERWERKT, 

IN GEVAL VAN ENKELE RANDEN ZIJN DE NADEN EN DE ZOMEN NIET INBEGREPEN.


NADEN EN ZOMEN: zoom – 2,0cm; overige naden - 1,0cm.


LET OP! ALS EERSTE,PRINT DE PAPIEREN PATROONDELEN UIT EN LEG DEZE OP DE STOF (de stofbreedte tussen 90 cm en 150 cm)OM TE BEPALEN HOEVEEL STOF JE NODIG HEBT (vergeet dubbele en symmetrische delen niet).


BIJ HET AAN ELKAAR NAAIEN VAN DE DELEN LET OP DE INZETTEKENS - HOUD DE INZETTEKENS OP ELKAAR!


KNIPPEN:

Basisstof :

1. Achterpand – 1x aan de stofvouw

2. Voorpand - 1x aan de stofvouw

3. Zijvoorpand - 2x

4. Voorpas - 2x


Advies: Gebruik voor het naaien van tricot stoffen een speciaal stiksel voor elastische stoffen of smalle zigzag. Bij het locken de naden op   0,8 cm afsnijden. De zoom wordt met een tweelingnaald afgewerkt om de rekbaarheid van de stof te behouden.


WERKBESCHRIJVING:

1. De deelnaden op het voorpand stikken, afwerken, naar midden strijken. Verder als een detail bewerken.


2. De voorpas aan het voorpand stikken, de naden afwerken, naar voorpas toe strijken. De rechter schoudernaad stikken, afwerken, naar achter omstrijken.


3. Maak een schuine bies 4,0cm breed en van de halsrand lengte +5,0cm (of neem een kant-en-klaar van een passende kleur). De schuine bies met de goede kant naar buiten door de lengte dubbelvouwen, omstrijken. De halsrand omboorden: De schuine bies en de jurk met de goede kant op elkaar leggen, langs de halsrand stikken, rondingen netjes inknippen. De schuine bies keren, de zoom 1,0cm naar binnen vouwen, in de aanzetnaad smal stikken. Omstrijken.


4. Linker schoudernaad stikken, afwerken, naar achter omstrijken. Op de biaisband een trensje maken.


5. Maak een schuine bies 4,0cm breed en van de mouwgat lengte +5,0cm (of neem een kant-en-klaar van een passende kleur). De schuine bies met de goede kant naar buiten door de lengte dubbelvouwen, omstrijken. De mouwgat omboorden: De schuine bies en de jurk met de goede kant op elkaar leggen, langs de mouwgat stikken, rondingen netjes inknippen. De schuine bies keren, de zoom 1,0cm naar binnen vouwen, in de aanzetnaad smal stikken. Omstrijken.


6. De zijnaden stikken, afwerken, naar achter toe strijken. Op de biaisband een trensje maken.


7. De zoom van de jurk afwerken, naar binnen omstrijken en  doorstikken.