2109  BLOUSE MET VOOR- EN ACHTERPAS


Voordat u het patroon uit gaat printen, lees alstublieft het meest gestelde vragen hier: http://maatpatronen.nl/mod-p.php?reg=otvet

Zie een vierkant 10cm x 10cm die op de laatste bladzijde van elk patroon getekend - dat is om de schaal van uitgeprinte patroon te controleren. ADVIES: print eerst de laatste pagina uit om zeker te zijn of de printerinstellingen correct zijn.

STOFADVIES: natuurlijke of gemengde blousestof stof. 


JE HEBT VERDER NODIG: vlieseline; 6 knopen.


ALS DE PATROONDELEN DUBBELE RANDEN HEBBEN, ZIJN ALLE NADEN EN ZOMEN IN HET PATROON VERWERKT, 

IN GEVAL VAN ENKELE RANDEN ZIJN DE NADEN EN DE ZOMEN NIET INBEGREPEN.


NADEN EN ZOMEN: zoom & mouwzoom - 2,0cm; overige naden - 1,0cm.


LET OP! ALS EERSTE,PRINT DE PAPIEREN PATROONDELEN UIT EN LEG DEZE OP DE STOF (de stofbreedte tussen 90 cm en 150 cm)OM TE BEPALEN HOEVEEL STOF JE NODIG HEBT(vergeet dubbele en symmetrische delen niet).

BIJ HET AAN ELKAAR NAAIEN VAN DE DELEN LET OP DE INZETTEKENS - HOUD DE INZETTEKENS OP ELKAAR!


KNIPPEN:

Basisstof:

1. Achterpas - 1x

2. Achterpand - 1x aan de stofvouw

3. Voorpand - 2x

4. Voorpas – 2x

5. Mouw - 2x

6. Sluitbies - 4x

Vlieseline:

1. Sluitbies - 2x


WERKBESCHRIJVING:

1. De delen met vlieseline verstevigen.


2. De bovenste rand van het voorpand rimpelen (met de hand of gebruik een speciaal rimpel voetje van je naaimachine). De voorpas aan het voorpand volgens markering stikken (de rimpels netjes verdelen). De naden afwerken, naar de voorpas toe strijken. Verder als een detail bewerken.


3. De achterpas aan het achterpand volgens markering stikken . De naden afwerken, naar de voorpas toe strijken. Verder als een detail bewerken.


4. De voorpas aan het voorpand volgens markering stikken (de rimpels netjes verdelen). De naden afwerken, naar de voorpas toe strijken. Verder als een detail bewerken.


5. Middenachter van je sluitbies stikken, open persen. De binnendeel van de sluitbies met de goede kant op de buitendeel van de sluitbies leggen, rondom de buitenrand stikken. De rondingen netjes inknippen, keren, omstrijken. 


6. De buitendeel van de sluitbies aan her voor- en achterpand stikken. De rondingen netjes inknippen, keren, omstrijken.

De binnendeel van de sluitbies 1,0cm naar binnen vouwen, in de aanzetnaad smal tikken.


7. De mouwnaad stikken, afwerken, naar achter toe strijken. De mouw in de mouwgat volgens inzettekens zetten. De naden afwerken.


8. De zoom en de mouwzoom van de blouse afwerken, naar binnen omstrijken, doorstikken.


9. Op de rechter sluitbies volgens markering de knoopsgaten maken, op de linker sluitbies knopen aanzetten.