2119 BLOUSE MET EEN KRAAG EN OPEN SCHOUDERS

Voordat u het patroon uit gaat printen, lees alstublieft het meest gestelde vragen hier: http://maatpatronen.nl/mod-p.php?reg=otvet

Zie een vierkant 10cm x 10cm die op de laatste bladzijde van elk patroon getekend - dat is om de schaal van uitgeprinte patroon te controleren. ADVIES: print eerst de laatste pagina uit om zeker te zijn of de printerinstellingen correct zijn.


STOFADVIES: natuurlijke of gemengde jurkstof met toegevoegde elastaan. 


JE HEBT VERDER NODIG: een blinde rits, vlieseline. 


ALS DE PATROONDELEN DUBBELE RANDEN HEBBEN, ZIJN ALLE NADEN EN ZOMEN IN DE PATROON VERWERKT, 

IN GEVAL VAN ENKELE RANDEN ZIJN DE NADEN EN DE ZOMEN NIET INBEGREPEN. 


NADEN EN ZOMEN: zoom & de mouwzoom - 2,0cm;  overige naden - 1,0cm; splitnaad 6,0cm. 


LET OP! ALS EERSTE, PRINT DE PAPIEREN PATROONDELEN UIT EN LEG DEZE OP HET STOF (de stofbreedte tussen 90 cm en 150 cm) OM HOEVEEL STOF JE NODIG HEBT TE BEPALEN (vergeet dubbele en symmetrische delen niet). 


BIJ HET AAN ELKAAR NAAIEN VAN DE DELEN LET OP DE INZETTEKENS - HOUD DE INZETTEKENS OP ELKAAR!


Knippen: 

Basisstof 1: 

1. Achterpand - 2x 

2. Voorpnad rechts - 1x 

3. Voorpand links - 1x 

4. Zijvoorpand - 1x 

5. Ondervoorpand - 1x  

6. Achterkraag - 2x 

7. Kraag links - 2x

8. Kraag rechts - 2x

9. Mouw - 2x


Vlieseline: 

1. Achterkraag - 1x 

2. Kraag links - 1x

3. Kraag rechts - 1x

 

WERKBESCHRIJVING: 


1. De delen met vlieseline verstevigen. 


2. De figuren van het achterpand stikken, de naden naar het midden strijken. 


3. De middenachternaad afwerken (elk deel apart). De middenachternaad stikken vanaf de halsrand tot de eerste inzetteken voor de rits en vanaf de onderste inzetteken   tot de onderkant. De middenachternaad open strijken. Blinde rits inzetten.


4. De schoudernaden van de kraag stikken, openstrijken. Kraagdelen met de goede kant op elkaar leggen, bij de buitenranden stikken, rondingen netjes bijknippen. Keren, omstrijken. 


5. Op het rechter bovenvoorpand de plooien volgens markering vouwen, afspelden of vastrijgen. De schoudernaad van de blouse stikken, afwerken, naar achter strijken.


6. Het buitendeel van de kraag in de halsrand naaien, de open rand van het binnendeel van de kraag ingeslagen op de aanzetnaad vastrijgen. De kraag bij de aanzetnaad smal doorstikken. De linker deel van de kraag naar de linker voorpand keren en de onderste naad van het linker voorpand in een keer met open naad van de kraag afwerken. De rechter voorpand aan het linker voorpand leggen en op de aanzetnaad van de kraag stikken.


7. De rechter kant van de kraag naar de rechter voorpand keren en de open naad van de kraag aan de figuurnaad volgens markering afspelden of vastrijgen. De zijvoorpand aan het rechter voorpand stikken, de naad afwerken, naar de zijkant toe strijken.


8. Het boven- en ondervoorpand stikken, de naad afwerken, naar boven toe strijken.


9. De zijnaden stikken, afwerken, naar achter toe strijken. 


10. De mouwnaad stikken, afwerken, naar achter toe strijken. De mouwkop fijn rimpelen (met de hand of gebruik een rimpelvoetje voor je naaimachine). De mouw in de mouwgat volgens markering zetten (rimpels netjes verdelen). De naad afwerken.  


11. De zoom en de mouwzoom van de blouse afwerken, naar binnen omstrijken, met de hand blind stikken.