2121 TRICOT JURK MET RAGLAN GUIPURE MOUW


Voordat u het patroon uit gaat printen, lees alstublieft het meest gestelde vragen hier: http://maatpatronen.nl/mod-p.php?reg=otvet

Zie een vierkant 10cm x 10cm die op de laatste bladzijde van elk patroon getekend - dat is om de schaal van uitgeprinte patroon te controleren. ADVIES: print eerst de laatste pagina uit om zeker te zijn of de printerinstellingen correct zijn.


STOFADVIES: natuurlijke of gemengde goed draperende gemiddeld rekbare tricotstof. Natuurlijke of gemengde guipure voor de mouw. 


JE HEBT VERDER NODIG: tricot biaisband van een passende kleur. 


ALS DE PATROONDELEN DUBBELE RANDEN HEBBEN, ZIJN ALLE NADEN EN ZOMEN IN HET PATROON VERWERKT, 

IN GEVAL VAN ENKELE RANDEN ZIJN DE NADEN EN DE ZOMEN NIET INBEGREPEN.


NADEN EN ZOMEN: zoom – 1,5cm; mouwzoom en halsrand - 0,0cm; overige naden - 1,0cm.


LET OP! ALS EERSTE,PRINT DE PAPIEREN PATROONDELEN UIT EN LEG DEZE OP DE STOF (de stofbreedte tussen 90 cm en 150 cm)OM TE BEPALEN HOEVEEL STOF JE NODIG HEBT.

BIJ HET AAN ELKAAR NAAIEN VAN DE DELEN LET OP DE INZETTEKENS - HOUD DE INZETTEKENS OP ELKAAR!  


KNIPPEN:

Basisstof:

1. Achterpand – 2x 

2. Voorpand – 1x aan de stofvouw

3. Bies - 1x (LET OP! niet van de stof knippen - gebruik als patroon om de halsrand volgens markering op de juiste maat met tricot biaisband afwerken) 


GUIPURE:

1. Voormouw – 2x

2. Achtermouw - 2x


Advies: Gebruik voor het naaien van tricot stoffen een speciaal stiksel voor elastische stoffen of smalle zigzag. Bij het locken de naden op   0,8 cm afsnijden. De zoom wordt met een tweelingnaald afgewerkt om de rekbaarheid van de stof te behouden.

Werkbeschrijving: 


1. De coupe op het achterpand stikken, naar midden omstrijken. De middenachternaad stikken, afwerken, naar links strijken.


2. De mouwen aan het voor- en achterpand stikken, de naad afwerken.


3. De bovenste mouwnaad in een keer met de schoudernaad stikken, de naad afwerken, naar achter toe strijken.

De zijnaden in een keer met de onderste mouwnaad stikken, de naad afwerken, naar achter toe strijken.


4. De halsrand van het voorpand tussen markering rimpelen.

Halsrand omboorden: maak de schuine omboordstrook (of neem een kant-en-klaar schuine bies) van de breedte 4,0cm, en de lengte van de halsrand +5,0cm. De omboordstrook midden de lengte dubbelvouwen, de naden van allebei kanten naar midden vouwen en strijken. Halsrand omboorden. 


5.
De onderkant van de mouw rimpelen.

Mouw omboorden: maak de schuine omboordstrook (of neem een kant-en-klaar schuine bies) van de breedte 4,0cm, en de lengte van je vuist  +5,0cm. De omboordstrook midden de lengte dubbelvouwen, de naden van allebei kanten naar midden vouwen en strijken. Mouw omboorden - houd aan de juiste maat van je vuist.


6. De zoom van de jurk afwerken, naar binnen omstrijken, doorstikken.