2123 TRICOT JURK MET COLKRAAG & GEDRAPEERDE VOORPAND


Voordat u het patroon uit gaat printen, lees alstublieft het meest gestelde vragen hier: http://maatpatronen.nl/mod-p.php?reg=otvet

Zie een vierkant 10cm x 10cm die op de laatste bladzijde van elk patroon getekend - dat is om de schaal van uitgeprinte patroon te controleren. ADVIES: print eerst de laatste pagina uit om zeker te zijn of de printerinstellingen correct zijn.


STOFADVIES: natuurlijke of gemengde goed draperende gemiddeld rekbare tricotstof.  


JE HEBT VERDER NODIG: 3 decoratieve knopen. 


ALS DE PATROONDELEN DUBBELE RANDEN HEBBEN, ZIJN ALLE NADEN EN ZOMEN IN HET PATROON VERWERKT, 

IN GEVAL VAN ENKELE RANDEN ZIJN DE NADEN EN DE ZOMEN NIET INBEGREPEN.


NADEN EN ZOMEN: zoom & mouwzoom - 2,0cm; overige naden - 1,0cm.


LET OP! ALS EERSTE,PRINT DE PAPIEREN PATROONDELEN UIT EN LEG DEZE OP DE STOF (de stofbreedte tussen 90 cm en 150 cm)OM TE BEPALEN HOEVEEL STOF JE NODIG HEBT.

BIJ HET AAN ELKAAR NAAIEN VAN DE DELEN LET OP DE INZETTEKENS - HOUD DE INZETTEKENS OP ELKAAR!  


KNIPPEN:

Basisstof:

1. Achterpand – 1x aan de stofvouw

2. Voorpand – 1x 

3. Kraag - 1x 

4. Mouw - 2x

5. Klep - 1x

6. Inkijkje - 1x

Advies: Gebruik voor het naaien van tricot stoffen een speciaal stiksel voor elastische stoffen of smalle zigzag. Bij het locken de naden op   0,8 cm afsnijden. De zoom wordt met een tweelingnaald afgewerkt of gebruik een coverlock om de rekbaarheid van de stof te behouden.

Werkbeschrijving: 


1. De coupe op het voorpand stikken, met overlock in een keer afsnijden en afwerken. De plooien op het voorpand volgens markering vouwen, afspelden of vastrijgen. 

De klep door de lengte met de verkeerde kant naar binnen dubbelvouwen, persen. De klep volhens markering aan het voorpand stikken (de hoekjes van de naadtoeslag van het voorpand netjes schuin inknippen). De valse zakje omstrijken.


2. Inkijkje onder de valse zakje volgens markering leggen, an de drie onafgewerkte naden van de klep afspelden of vastrijgen. Linker zijnaad in een keer met drie onafgewerkte naden van de klep en inkijkje in een keer afwerken. 


3. De coupe op het achterpand stikken, met overlock in een keer afsnijden en afwerken, naar midden toe strijken. 


4. De schoudernaad stikken, afwerken, naar achter toe strijken.

De korte naad van de kraag stikken, open persen. De kraag met de verkeerde kant naar binnen door de lengte dubbelvouwen, aan de halsrand stikken; de naadtoeslag afwerken.


5. De mouwen in open mouwgat stikken, de naad afwerken.


6. De zijnaden in een keer met de mouwnaad stikken, afwerken, naar achter toe strijken. LET OP: zorg dat de vouw van de klep NIET in zijnaad opgestikt wordt!


7. De zoom en de mouwzoom van de jurk afwerken, naar binnen omstrijken, doorstikken.


8. Decoratieve knopen op de klep van je valse zakje zetten.