2135 GECOMBINEERDE TRICOT JURK 


Voordat u het patroon uit gaat printen, lees alstublieft het meest gestelde vragen hier: http://maatpatronen.nl/mod-p.php?reg=otvet

Zie een vierkant 10cm x 10cm die op de laatste bladzijde van elk patroon getekend - dat is om de schaal van uitgeprinte patroon te controleren. ADVIES: print eerst de laatste pagina uit om zeker te zijn of de printerinstellingen correct zijn.


STOFADVIES: natuurlijke of gemengde gemiddeld rekbare tricotstof van drie passende of contrasterende kleuren.  


JE HEBT VERDER NODIG: vliseline voor tricot. 


ALS DE PATROONDELEN DUBBELE RANDEN HEBBEN, ZIJN ALLE NADEN EN ZOMEN IN HET PATROON VERWERKT, 

IN GEVAL VAN ENKELE RANDEN ZIJN DE NADEN EN DE ZOMEN NIET INBEGREPEN.


NADEN EN ZOMEN: zoom – 3,0cm; overige naden - 1,0cm.


LET OP! ALS EERSTE,PRINT DE PAPIEREN PATROONDELEN UIT EN LEG DEZE OP DE STOF (de stofbreedte tussen 90 cm en 150 cm)OM TE BEPALEN HOEVEEL STOF JE NODIG HEBT.

BIJ HET AAN ELKAAR NAAIEN VAN DE DELEN LET OP DE INZETTEKENS - HOUD DE INZETTEKENS OP ELKAAR!  


KNIPPEN:

Basisstof:

1. Onderachterpand – 2x 

2. Ondervoorpand – 1x 


Basisstof 1:

1. Achterpandbeleg - 2x

2. Voorpandbeleg - 2x

3. Achterpandinzet - 1x

4. Ceintuur - 4x


Basisstof 2:

1. Bovenachterpand – 2x 

2. Bovenvoorpand – 1x aan de stofvouw


VLIESELINE:

1. Achterpandbeleg - 1x

2. Voorpandbeleg - 1x


Advies: Gebruik voor het naaien van tricot stoffen een speciaal stiksel voor elastische stoffen of smalle zigzag. Bij het locken de naden op   0,8 cm afsnijden. De zoom wordt met een tweelingnaald afgewerkt om de rekbaarheid van de stof te behouden.

Werkbeschrijving: 


1.Delen met vlieseline verstevigen.


2. De coupe op het boven- en onderachterpand stikken, naar midden omstrijken. De middenachternaad van het boven- en onderachterpand stikken, afwerken, naar links strijken.

Achterpandinzet aan het boven- een onderachterpand stikken, de naden afwerken, naar inzet toe strijken. Verder als een detail bewerken.


3. De coupe op het bovenvoorpand stikken, naar boven toe strijken.


4. Het boven- en ondervoorpand aan elkaar stikken, de naad afwerken, naar boven omstrijken. Verder als een detail bewerken.


5. Het bovenste en onderste delen van het voorpandbeleg met de goede kant aan elkaar leggen en langs de halsrand tussen markeringen stikken. De rondingen van de naadtoeslag netjes inknippen, het beleg keren, persen. 

Het bovenste en onderste delen van het achterpandbeleg met de goede kant aan elkaar leggen en langs de halsrand tussen markeringen stikken. De rondingen van de naadtoeslag netjes inknippen, het beleg keren, persen. 

De schoudernaden van het bovenste en onderste delen van het voor- en achterpandbeleg tot de markering stikken, open persen. Onafgewerkte naden van het beleg aan elkaar afspelden of vastrijgen. Verder als een detail bewerken.

Het beleg aan het voor- en achterpand stikken. De naadtoeslag afwerken, naar beneden toe strijken.


6. Armsgat omboorden: maak de schuine omboordstrook (of neem een kant-en-klaar schuine bies) van de breedte 4,0cm, en de lengte van de armsgat +5,0cm. De omboordstrook midden de lengte dubbelvouwen, de naden van allebei kanten naar midden vouwen en strijken. Armsgat omboorden. 


7. Details van de ceintuur met de goede kant aan elkaar leggen, langs twee lange en een schuine naden stikken. De hoekjes van de naadtoeslag netjes schuin afknippen. ceintuur keren, omstrijken.


8. De linker en rechter deel van de ceintuur aan de linker en rechter zijnaad  volgens markering afspelden of vastrijgen. De zijnaden in een keer met de ceintuur stikken, afwerken, naar achter toe strijken.

9. De zoom van de jurk afwerken, naar binnen omstrijken, doorstikken.