2140 BLOUSE MET DECORATIEVE PLOOI OP HET VOORPAND


Voordat u het patroon uit gaat printen, lees alstublieft het meest gestelde vragen hier: http://maatpatronen.nl/mod-p.php?reg=otvet

Zie een vierkant 10cm x 10cm die op de laatste bladzijde van elk patroon getekend - dat is om de schaal van uitgeprinte patroon te controleren. ADVIES: print eerst de laatste pagina uit om zeker te zijn of de printerinstellingen correct zijn.


STOFADVIES: natuurlijke of gemengde goed draperende blousestof. 


JE HEBT VERDER NODIG: vlieseline; 4 knopen.


ALS DE PATROONDELEN DUBBELE RANDEN HEBBEN, ZIJN ALLE NADEN EN ZOMEN IN HET PATROON VERWERKT, 

IN GEVAL VAN ENKELE RANDEN ZIJN DE NADEN EN DE ZOMEN NIET INBEGREPEN.


NADEN EN ZOMEN: zoom - 2,0cm; overige naden - 1,0cm.


LET OP! ALS EERSTE,PRINT DE PAPIEREN PATROONDELEN UIT EN LEG DEZE OP DE STOF (de stofbreedte tussen 90 cm en 150 cm)OM TE BEPALEN HOEVEEL STOF JE NODIG HEBT(vergeet dubbele en symmetrische delen niet).


BIJ HET AAN ELKAAR NAAIEN VAN DE DELEN LET OP DE INZETTEKENS - HOUD DE INZETTEKENS OP ELKAAR!KNIPPEN:

Basisstof:

1. Achterpand - 1x aan de stofvouw

2. Voorpand rechts - 1x

3. Voorpand links - 1x

4. Mouw - 2x

5. Manchetten - 2x

6. Kraag - 2x

7. Staander - 2x

8. Voorpadbeleg rechts - 1x 

9. Voorpadbeleg links - 1x 

10. Ahterpandbeleg - 1x


Vlieseline:

1. Manchetten - 2x

2. Kraag - 1x

3. Staander - 1x

4. Voorpadbeleg rechts - 1x 

5. Voorpadbeleg links - 1x 

6. Ahterpandbeleg - 1x


WERKBESCHRIJVING:

1. De delen met vlieseline verstevigen. 


2. Coupe op het voorpand stikken, naar boven toe strijken.


3. De schoudernaden stikken, afwerken, naar achter strijken.


4.Onder- en bovenkraag met de goede kant op elkaar leggen. De zijranden en de buitenrand vastnaaien. De naden iets afknippen. De kraag keren, platstrijken. Delen van de staander met de goede kant op elkaar leggen, met de kraag ertussen. De inzettekens op elkaar houden.   De naden stikken, tegelijk de zijranden van de staander vastnaaien. Het stikken begin en eindig precies bij de aangegeven inzetnaad van de staander. De kraag keren en platstrijken. 


5. De schoudernaden van het voor- en achterpandbeleg stikken, open persen. De buiten rand afwerken. Verder als een detail bewerken.

De schuine rand van rechter kant van het beleg aan het rechter voorpand stikken; de naadtoeslag open persen. 

Het beleg en de blouse met de goede kant aan elkaar leggen; daar tussen de kraag volgens markering bevestigen 9afspelden of vastrijgen) en langs halsrand en de hoekje van het rechter voorpand stikken. De rondingen van de naadtoeslag netjes inknippen, de hoekje netjes schuin afknippen. het beleg keren, persen.


6. De middenvoor op het voorpand stikken, de naadtoeslag afwerken. De plooi volgens markering vouwen, bij de halsrand met een horizontale stiksel volgens markering vastzetten.


7. De zijnaden stikken, afwerken, naar achter strijken.  


8. Op de mouw de markering voor de mouwsplit aangeven. Knip de mouw volgens de markering voor de mouwsplit. De mouwsplit omboorden: maak de schuine omboordstrook (of neem een kant-en-klaar schuine bies van een passende kleur) van de breedte 4 cm, en de lengte van de split + 4 — 5 cm. De omboordstrook midden de lengte dubbelvouwen, de naden van allebei kanten naar midden vouwen en strijken. De mouwsplit omboorden.


9. De mouwnaad stikken, afwerken, naar achter strijken. De mouw in de mouwgat volgens markering zetten, de naad afwerken, omstrijken.


10. Vouw de manchetten dicht in de lengte met de goede kanten op elkaar. Stik de hoeken, knip de naden kort en knip de hoeken schuin af. Keer de manchetten en strijk ze. Leg de goede kanten van de mouwen en van de manchetten op elkaar en stik ze met een zijde van de manchetten op elkaar. Vouw de achterkant van de manchetten 1,0cm naar binnen en stik hem door in het voorgaande stiksel.


11. De zoom van de blouse afwerken, naar binnen vouwen, doorstikken. Op het linker sluitbies knopen volgens markering aanzetten.


12. De knoopsgaten op de manchetten en op de kraag volgens markering maken, de knopen aanzetten.