2158 WIKKELJURK MET VOLANT & POFMOUW 


Voordat u het patroon uit gaat printen, lees alstublieft het meest gestelde vragen hier: http://maatpatronen.nl/mod-p.php?reg=otvet

Zie een vierkant 10cm x 10cm die op de laatste bladzijde van elk patroon getekend - dat is om de schaal van uitgeprinte patroon te controleren. ADVIES: print eerst de laatste pagina uit om zeker te zijn of de printerinstellingen correct zijn.


STOFADVIES: natuurlijke of gemengde goed draperende stof. 


JE HEBT VERDER NODIG: vlieseline; 4 knopen.


ALS DE PATROONDELEN DUBBELE RANDEN HEBBEN, ZIJN ALLE NADEN EN ZOMEN IN HET PATROON VERWERKT, 

IN GEVAL VAN ENKELE RANDEN ZIJN DE NADEN EN DE ZOMEN NIET INBEGREPEN.


NADEN EN ZOMEN: zoom - 1,2cm; overige naden - 1,0cm.


LET OP! ALS EERSTE,PRINT DE PAPIEREN PATROONDELEN UIT EN LEG DEZE OP DE STOF (de stofbreedte tussen 90 cm en 150 cm)OM TE BEPALEN HOEVEEL STOF JE NODIG HEBT(vergeet dubbele en symmetrische delen niet).


BIJ HET AAN ELKAAR NAAIEN VAN DE DELEN LET OP DE INZETTEKENS - HOUD DE INZETTEKENS OP ELKAAR!KNIPPEN:

Basisstof:

1. Bovenachterpand - 1x aan de stofvouw

2. Onderachterpand - 1x aan de stofvouw

3. Volant achter - 1x aan de stofvouw

4. Bovenvoorpand - 2x

5. Ondervoorpand - 2x

6. Volant voor - 2x

7. Mouw - 2x

8. Manchetten - 2x 

9. Ceintuur - 1x


Vlieseline:

1. Manchetten - 2x


WERKBESCHRIJVING:

1. De delen met vlieseline verstevigen. 


2. De halsrand van het achterpand omboorden: maak de schuine omboordstrook (of neem een kant-en-klaar schuine biaisband van een passende kleur) van de breedte 4 cm, en de lengte van de split + 4 — 5 cm. De omboordstrook midden in de lengte dubbelvouwen, de naden van allebei kanten naar midden vouwen en strijken. De halsrand van het achterpand omboorden.


3. De buitenrand van het aangetekende beleg van het bovenvoorpand afwerken. De bovenste naad van het bovenvoorpand volgens markering rimpelen (met de hand of gebruike een rimpelvoetje van je naaimachine).

De schoudernaad van het achterpand tussen gerimpelde schoudernaad en aangetekende beleg van het voorpand bevestigen en in een keer stikken. De naadtoeslag afwerken, naar achter toe strijken; het beleg keren, persen. De onderste onafgewerkte rand van het beleg aan het voorpand afspelden of vastrijgen.


4. Onderste rand van het bovenachterpand rimpelen (met de hand of gebruike een rimpelvoetje van je naaimachine). Het onder- en bovenachterpand aan elkaar stikken (rimpels netjes verdelen); de naadtoeslag afwerken, naar boven toe strijken. Verder als een detail bewerken. De achterste volant aan het achterpand stikken; de naadtoeslag afwerken, naar boven toe strijken.


5. Het onder- en bovenvoorpand aan elkaar stikken; de naadtoeslag afwerken, naar boven toe strijken. Verder als een detail bewerken. De voorste volant aan het voorpand stikken; de naadtoeslag afwerken, naar boven toe strijken.


6. Op de mouw de markering voor de mouwsplit aangeven. Knip de mouw volgens de markering voor de mouwsplit. De mouwsplit omboorden: maak de schuine omboordstrook (of neem een kant-en-klaar schuine bies van een passende kleur) van de breedte 4 cm, en de lengte van de split + 4 — 5 cm. De omboordstrook midden de lengte dubbelvouwen, de naden van allebei kanten naar midden vouwen en strijken. De mouwsplit omboorden.


7. Onderste rand en de kop van de mouw volgens markering rimpelen (met de hand of gebruike een rimpelvoetje van je naaimachine). De mouw in open mouwgat volgens markering zetten (rimpels netjes verdelen); de naadtoeslag afwerken.


8. De zijnaad in een keer met de mouwnaad stikken, afwerken, naar achter strijken. 9. De korte naden van de manchet stikken, open persen. De manchet met de goede kant naar buiten dubbelvouwen, omstrikken. De buitenste deel van de manchet aan de onderkant van de mouw stikken (rimpels netjes verdelen), de naadtoeslag naar manchet toe strijken.


10. De zoom van de jurk afwerken, naar binnen ingeslagen doorstikken.


11. Op het voorpand en de manchetten knoopsgaten volgens markering maken; knopen aanzetten.


12. De ceintuur in de lengte met de goede kant naar binnen dubbelvouwen en stikken, een opening voor het keren vrijlaten. De ceintuur keren, de opening dichtmaken.