2168 WIKKELJURK MET POFMOUW 


Voordat u het patroon uit gaat printen, lees alstublieft het meest gestelde vragen hier: http://maatpatronen.nl/mod-p.php?reg=otvet

Zie een vierkant 10cm x 10cm die op de laatste bladzijde van elk patroon getekend - dat is om de schaal van uitgeprinte patroon te controleren. ADVIES: print eerst de laatste pagina uit om zeker te zijn of de printerinstellingen correct zijn.


STOFADVIES: natuurlijke of gemengde katoen of linnen stof. 


JE HEBT VERDER NODIG: vlieseline; elastiek 1,0cm breed; 1 knoop.


ALS DE PATROONDELEN DUBBELE RANDEN HEBBEN, ZIJN ALLE NADEN EN ZOMEN IN HET PATROON VERWERKT, 

IN GEVAL VAN ENKELE RANDEN ZIJN DE NADEN EN DE ZOMEN NIET INBEGREPEN.


NADEN EN ZOMEN: zoom & mouwzoom - 2,0cm; verticale naad van het ondervoorpand - 2,0cm; overige naden - 1,0cm.


LET OP! ALS EERSTE,PRINT DE PAPIEREN PATROONDELEN UIT EN LEG DEZE OP DE STOF (de stofbreedte tussen 90 cm en 150 cm)OM TE BEPALEN HOEVEEL STOF JE NODIG HEBT(vergeet dubbele en symmetrische delen niet).


BIJ HET AAN ELKAAR NAAIEN VAN DE DELEN LET OP DE INZETTEKENS - HOUD DE INZETTEKENS OP ELKAAR!KNIPPEN:

Basisstof:

1. Bovenachterpand - 1x aan de stofvouw

2. Onderachterpand - 1x aan de stofvouw

3. Bovenvoorpand - 2x

4. Ondervoorpand - 2x

5. Mouw - 2x

6. Ceintuur - 2x


WERKBESCHRIJVING:

1. De halsrand van het voor- en achterpand met vlieselinestrok 1,0cm breed verstevigen. 


2. De coupe op het bovenvoorpand stikken, naar boven toe strijken.


3. De schoudernaden sikken, afwerken, naar achter toe strijken.


4. De halsrand en decolleté omboorden: maak de schuine omboordstrook (of neem een kant-en-klaar schuine biaisband van een passende kleur) van de breedte 4 cm, en de lengte van de halsrand + 4 — 5 cm. De omboordstrook midden in de lengte dubbelvouwen, de naden van allebei kanten naar midden vouwen en strijken. De halsrand en decolleté omboorden.


5. De verticale naad van rechter bovenvoorpand afwerken, naar binnen ingeslagen doorstikken.


6. Bovenste rand van het onderachterpand rimpelen (met de hand of gebruik een rimpelvoetje van je naaimachine). Het onder- en bovenachterpand aan elkaar stikken (rimpels netjes verdelen); de naadtoeslag afwerken, naar boven toe strijken. Verder als een detail bewerken. 


7. De verticale naad van het ondervoorpand twee keer 1,0cm naar binnen ingeslagen doorstikken.


8. Bovenste rand van het ondervoorpand rimpelen (met de hand of gebruik een rimpelvoetje van je naaimachine). Het onder- en bovenvoorpand aan elkaar stikken (rimpels netjes verdelen); de naadtoeslag afwerken, naar boven toe strijken. Verder als een detail bewerken.


9. De ceintuur in de lengte met de goede kant naar binnen dubbelvouwen, een lange en een schuine naad en stikken, hoekjes van de naadtoeslag netjes schuin afknippen. De ceintuur keren, persen. 


10. Een deel van ceintuur aan linker bovenvoorpand volgens markering stikken, de naad afwerken, naar het voorpand toe strijken. 


11. De zijnaden stikken - de tweede deel van de ceintuur daartussen in de rechter zijnaad bevestigen en in een keer mee stikken; de naadtoeslag  afwerken, naar achter toe strijken.


12. De mouwnaad stikken, afwerken, naar achter toe strijken. De kop van de mouwrussen markering rimpelen (met de hand of gebruik een rimpelvoetje van je naaimachine). De mouw in de mouwgat volgens markering zetten (rimpels netjes verdelen); de naadtoeslag afwerken. 


13. De zoom van de mouw afwerken, naar binnen ingeslagen doorstikken om een tunnel te creëren - een opening in de naad voor de elastiek vrij laten. Elastiek door de tunnel rijgen, zijkanten van de elastiek aan elkaar vaststikken. De opening in de naad dicht stikken.


14. De zoom van de jurk twee keer 1,0cm naar binnen omstrijken, doorstikken.


15. De knoopsgat voor binnenknoop op het rechter voorpand volgens markering maken. Binnen op het linker voorpand een knoop zetten.