2186 DAMES OVERHEMDBLOUSE MET POLOSLUITING

Voordat u het patroon uit gaat printen, lees alstublieft het meest gestelde vragen hier: http://maatpatronen.nl/mod-p.php?reg=otvet

Zie een vierkant 10cm x 10cm die op de laatste bladzijde van elk patroon getekend - dat is om de schaal van uitgeprinte patroon te controleren. ADVIES: print eerst de laatste pagina uit om zeker te zijn of de printerinstellingen correct zijn.

STOFADVIES: natuurlijke of gemengde blousestof.

JE HEBT VERDER NODIG: vlieseline; 8 knopen.


ALS DE PATROONDELEN DUBBELE RANDEN HEBBEN, ZIJN ALLE NADEN EN ZOMEN IN HET PATROON VERWERKT, 

IN GEVAL VAN ENKELE RANDEN ZIJN DE NADEN EN DE ZOMEN NIET INBEGREPEN.


NADEN EN ZOMEN: zoom - 1,5cm; overige naden - 1,0cm.


LET OP! ALS EERSTE,PRINT DE PAPIEREN PATROONDELEN UIT EN LEG DEZE OP DE STOF (de stofbreedte tussen 90 cm en 150 cm)OM TE BEPALEN HOEVEEL STOF JE NODIG HEBT(vergeet dubbele en symmetrische delen niet).


BIJ HET AAN ELKAAR NAAIEN VAN DE DELEN LET OP DE INZETTEKENS - HOUD DE INZETTEKENS OP ELKAAR!


KNIPPEN:

Basisstof:

1. Achterpas - 1x aan de stofvouw 

2. Achterpand - 1x aan de stofvouw 

3. Voorpand - 1x aan de stofvouw

4. Sluitbies – 2x

5. Mouw - 2x

6. Manchetten - 2x

7. Kraag - 2x

8. Staander - 2x


Vlieseline:

1. Sluitbies - 2x 

2. Kraag - 1x 

3. Staander - 1x 

4. Manchetten – 2x


WERKBESCHRIJVING:

1. De delen met vlieseliene verstevigen.


2. Op de bovenste rand van het achterpand een vlinderplooi volgens markering vouwen, afspelden od vastrijken. Het achterpand aan de achterpas volgens markering stikken, de naadtoeslag adwrken, naar de achterpas toe omstrijken. veder als een detail bewerken.


3. De coupe op het voorpand stikken, naar boven persen.


4. Horizontale aanzetnaad van het voorpand volgens markering rommelen - met de hand of gebruik een rimpelvoetje van je naaimachine. 

LET OP: heb je geen of weinig ervaring met polosluiting te maken, maak het eerst van een oefenstof.

De delen van de sluitbies met de goede kant naar buiten door de lengte dubbelvouwen, omstrijken. Op de bovenste sluitbies volgens markering knoopsgaten maken. De bovenste en de onderste sluitbies aan het voorpand volgens markering stikken (eindig je stikdel op 1,0cm afstand van de onderkant). De hoekje van de naadtoeslag op het voorpand netjes schuin inknippen (eindig op 0,1cm afstand tot de punt van de hoekje). 

De onderkant van de linker en rechter sluitbies naar binnen steken (rechter sluitbies op de linker sluitbies) en in een keer met de naadtoeslag van het voorpand stikken (rimpels netjes verdelen). De naden afwerken, omstrijken.


5. De schouder- en zijnaden stikken, afwerken, naar achter toe strijken.


6. Onder- en bovenkraag met de goede kant op elkaar leggen. De zijranden en de buitenrand vastnaaien. De naden iets afknippen. De kraag keren, platstrijken. Delen van de staander met de goede kant op elkaar leggen, met de kraag ertussen. De inzettekens op elkaar houden.  De naden stikken, tegelijk de zijranden van de staander vastnaaien. Het stikken begint en eindigt precies bij de aangegeven aanzetnaad van de staander. De kraag keren, persen.


7. Het buitendeel van de staander met de kraag in de halsrand naaien, de open rand van het binnendeel van de staander ingeslagen aan de aanzetnaad smal stikken. Langs de kraag en de staander 0,1cm van de rand een decoratief stiksel maken.


8. De mouwnaad afzonderlijk afwerken, vanaf de markering tot de bovennaad stikken, openstrijken alsmede de mouwsplit. Langs de mouwsplit 0,2cm van de vouwlijn een decoratief stiksel maken. De mouw in de mouwgat zetten, de naad afwerken, omstrijken.


9. De manchetten met de goede kant naar binnen door de lengte dubbelvouwen, de korte naden stikken, de hoekjes netjes schuin afknippen, keren, omstrijken. Op  de onderkant van de mouw de plooien volgens markering vouwen, afspelden of vastrijgen. Het buitendeel van de manchetten aan de mouw naaien, de open rand van het binnendeel van de manchetten ingeslagen in de aanzetnaad smal stikken. 

Op de manchetten volgens markering  knoopsgaten maken en de knopen aanzetten. 


10. De zoom afwerken, naar binnen ingeslagen doorstikken.


11. Op het rechter stander volgens markering knoopsgaten maken, op het linker  stander en sluitbies knopen aanzetten.