2187 TRICOT BLOUSE MET ASSYMETRISCH ONDERKANT


Voordat u het patroon uit gaat printen, lees alstublieft het meest gestelde vragen hier: http://maatpatronen.nl/mod-p.php?reg=otvet

Zie een vierkant 10cm x 10cm die op de laatste bladzijde van elk patroon getekend - dat is om de schaal van uitgeprinte patroon te controleren. ADVIES: print eerst de laatste pagina uit om zeker te zijn of de printerinstellingen correct zijn.STOFADVIES: natuurlijke of gemengde WEINIG rekbare tricot.


 

ALS DE PATROONDELEN DUBBELE RANDEN HEBBEN, ZIJN ALLE NADEN EN ZOMEN IN HET PATROON VERWERKT, 

IN GEVAL VAN ENKELE RANDEN ZIJN DE NADEN EN DE ZOMEN NIET INBEGREPEN.

 

NADEN EN ZOMEN: zoom  - 2,0cm; overige naden – 1,0cm 

 

LET OP! ALS EERSTE,PRINT DE PAPIEREN PATROONDELEN UIT EN LEG DEZE OP DE STOF (de stofbreedte tussen 90 cm en 150 cm)OM TE BEPALEN HOEVEEL STOF JE NODIG HEBT.

 BIJ HET AAN ELKAAR NAAIEN VAN DE DELEN LET OP DE INZETTEKENS - HOUD DE INZETTEKENS OP ELKAAR!

 

KNIPPEN:  

STOF 1:  

1. achterpand - 1x 

2. voorpand - 1x 

3. Manchet - 2x

4. lusjes - 1x

5. Ceintuur - 1x


Advies: Gebruik voor het naaien van tricot stoffen een speciaal stiksel voor elastische stoffen of smalle zigzag. Bij het locken de naden op  0,8 cm afsnijden. De zoom wordt met een tweelingnaald afgewerkt om de rekbaarheid van de stof te behouden.
 

WERKBESCHRIJVING:

1. Rechter schoudernaad stikken, afwerken, naar achter omstrijken.


2. De halsrand omboorden: maak de schuine omboordstrook (of neem een kant-en-klaar biaisband van een passende kleur) van de breedte 4 cm, en de lengte van de halsrand + 4 — 5 cm. De omboord strook midden in de lengte dubbelvouwen, de naden van allebei kanten naar midden vouwen en strijken. De halsrand omboorden.


3. Linker schoudernaad stikken, afwerken, naar achter omstrijken.


4. Linker zijnaad in een keer met de mouwnaad stikken, afwerken, naar achter omstrijken.


5. Rechter zijnaad en de mouwnaad afzonderlijk afwerken; tot de markering voor de split stikken, open persen - alsmede de split. Op de goede kant langs de split op 0,5cm van de vouw een decoratieve stiksel maken (de naadtoeslag mee stikken). 


6. Stik de manchet op de korte kanten dicht, en strijk   midden in de lengte dicht met de verkeerde kanten op elkaar. De manchet met de goede kant aan de verkeerde kant van de mouw volgens markering leggen, stikken. De manchet naar de goede kant van de mouw keren, met de hand aan de schoudernaad onzichtbaar vastzetten.


7. Een lange naad van de lusje afwerken. De lusje door de lengte drie keer vouwen, omstrijken, langs de zijkanten doorstikken. Knip detail van twee gelijke stukjes. De lusjes volgens de markering zetten. 


8. De  ceintuur door de lengte met de verkeerde kant naar buiten dubbelvouwen, de korte en een lange zijnaden stikken, de hoekjes netjes schuin afknippen. 

 De ceintuur keren, de opening dichtmaken. 


8. De zoom en van de blouse afwerken, naar binnen omstrijken en doorstikken.