2199 DAMES HOUTJE TOUWTJE JAS MET ZAKJES & CAPUHON


Voordat u het patroon uit gaat printen, lees alstublieft het meest gestelde vragen hier: http://maatpatronen.nl/mod-p.php?reg=otvet

Zie een vierkant 10cm x 10cm die op de laatste bladzijde van elk patroon getekend - dat is om de schaal van uitgeprinte patroon te controleren. ADVIES: print eerst de laatste pagina uit om zeker te zijn of de printerinstellingen correct zijn.


STOFADVIES: natuurlijke of gemengde mantelstof. 


JE HEBT VERDER NODIG: vlieseliene; voeringstof; schoudervullingen; 1x binnenknoop; 4 houtje touwtje knopen. 


ALS DE PATROONDELEN DUBBELE RANDEN HEBBEN, ZIJN ALLE NADEN EN ZOMEN IN HET PATROON VERWERKT, 

IN GEVAL VAN ENKELE RANDEN ZIJN DE NADEN EN DE ZOMEN NIET INBEGREPEN.


NADEN EN ZOMEN: zoom – 3,0cm; buitenrand van de capuchon & zakingang - 2,0cm; overige naden - 1,0cm.


LET OP! ALS EERSTE,PRINT DE PAPIEREN PATROONDELEN UIT EN LEG DEZE OP DE STOF (de stofbreedte tussen 90 cm en 150 cm)OM TE BEPALEN HOEVEEL STOF JE NODIG HEBT (vergeet dubbele en symmetrische delen niet).


BIJ HET AAN ELKAAR NAAIEN VAN DE DELEN LET OP DE INZETTEKENS - HOUD DE INZETTEKENS OP ELKAAR!


KNIPPEN:

Basisstof:

1. Achterpand - 2x

2. Voorpand - 2x

3. Capuchon - 2x

4. Voorpandbeleg - 2x

5. Achterpandbeleg - 1x

6. Bovenmouw - 2x

7. Ondermouw - 2x

8. Manchet - 4x

9. Voorpas - 2x

10. Achterpas - 1x

11. Zak - 2x


Voeringstof:

1. Achterpand - 2x

2. Voorpand - 2x

3. Capuchon - 2x

4. Bovenmouw - 2x

5. Ondermouw - 2x

6. Achterpas - 1x


Vlieseline:

1. Voorpandbeleg - 2x

2. Achterpandbeleg - 1x

3. Manchet - 2x

4. Voorpas - 2x


LET OP: delen van het voor- en achterpand die uit de voeringstof worden geknipt, worden verminderd met de breedte van het beleg voorpand en het halsbeleg achterpand.  


WERKBESCHRIJVING:

1. De delen met vlieseline verstevigen. De zoom en de mouwzoom, zakingang, de naadtoeslag van buitenrand van de capuchon, de naad van de mouwgat op het voor- en achterpand ook met vlieseliene strook verstevigen.


2. Middenachter stikken, open persen.

Achterpas en voering met de goede kant aan elkaar leggen, buitenland stikken. De hoekjes netjes schuin afknippen. Voering keren, persen. Onafgewerkte naad van de achterpas en voering aan elkaar afspelden of vastrijgen. Verder als een detail bewerken. 

De achterpad met de verkeerde kant aan de goede kant van het achterpand volgens markering leggen. De schouders en halsrand aan elkaar afspelden of vastrijgen. Middenachter van de achterpas aan middenachter van het achterpand van binnen met de hand blind stikken. Verder als een detail bewerken. 


3. De coupe op het voorpand stikken, naar biven toe persen. De voorpas aan het voorpand stikken, de naadtoeslag naar boven toe strijken. 

De voorpas volgens de markering naar biven toe vouwen en op 2,0cm van de rand een sierstiksel leggen, persen. Verder als een detail bewerken. 


4. De buitenrand van de zak afwerken. De naadtoeslag van de zakingang naar binnen omstrijken en doorstikken. De zijnaden naar binnen omstrijken. Op het voorpand markering voor de zak aanbrengen, de zak volgens markering opstikken.


5. De schouder- en zijnaden stikken, openstrijken. 


6. Middenachter van de capuchon stikken, open persen. Middenachter van de voering voor de capuchon stikken, naar links toe strijken. De plooien op de capuchon en de voering volgen s markering vouwen, afspelden of vastrijgen.

De capuchon en de voering met de goede kant aan elkaar leggen, buitenrand stikken, de naadtoeslag naar de voering toe strijken. Op 1,0cm van de rand een sierstiksel leggen (voering mee stikken), persen. Onafgewerkte naad van de capuchon en voering aan elkaar afspelden of vastrijgen. Verder als een detail bewerken. 

De capuchon aan de halsrand volgens markering zetten. Rondingen van de naadtoeslag netjes inknippen.


7. De schoudernaden van het beleg stikken, open persen. Verder als een detail bewerken.


8. De markering voor de knoopsgat voor binnenknoop op het voorpandbeleg volgens markering aanbrengen en van binnenkant met vlieseline verstevigen. Een knoopsgat maken. 

De zoom van de mantel naar binnen omstrijken. Het beleg en de mantel met de goede kant op elkaar leggen rondom de halsrand, het voorpandbeleg en onderste hoek stikken. Begin en eindig op aangegeven naadtoeslag van het beleg. Het beleg keren, omstrijken.


9. De elleboognaad van de mouw stikken, open persen. De voorste mouwnaad stikken, open persen. 

De korte naden van de manchet tot de split markering stikken, open persen. De naadtoeslag bij de markering netjes inknippen. De buitendeel en binnendeel van de manchet met de goede kant aan elkaar leggen, de buitennaad met de split stikken. De hoekjes netjes schuin afknippen, detail keren, persen. 

De buitendeel van de manchet aan de onderkant van de mouw stikken, de naadtoeslag open persen. 

De mouw volgens markering in de mouwgat zetten, de naadtoeslag omstrijken.


10. De naden en de figuurnaden van de voering stikken, een opening in de linker voorste mouwnaad vrij laten, de mouwen inzetten. De voering en de mantel met de goede kant op elkaar leggen, en langs de buiten randen van het voorpandbeleg en ze zoom stikken. 

De voering op  de binnenste deel van je manchet vaststikken, de naadtoeslag naar de voering toe strijken. De mantel door de opening in de mouw keren, de naden van de halsrand en de naden van de manchet van binnen met de hand aan elkaar vastzetten. De opening in de mouwvoering dichtmaken.


9. De binnenknoop en houtje touwtje knopen aanzetten.