2221 HOODIE


Voordat u het patroon uit gaat printen, lees alstublieft het meest gestelde vragen hier: http://maatpatronen.nl/mod-p.php?reg=otvet

Zie een vierkant 10cm x 10cm die op de laatste bladzijde van elk patroon getekend - dat is om de schaal van uitgeprinte patroon te controleren. ADVIES: print eerst de laatste pagina uit om zeker te zijn of de printerinstellingen correct zijn.


STOFADVIES: natuurlijke of gemengde weinig rekbaar tricotstof of fleece stof; boordstof van een passende of contrasterende kleur. 


JE HEBT VERDER NODIG: een rits.


ALS DE PATROONDELEN DUBBELE RANDEN HEBBEN, ZIJN ALLE NADEN EN ZOMEN IN HET PATROON VERWERKT, 

IN GEVAL VAN ENKELE RANDEN ZIJN DE NADEN EN DE ZOMEN NIET INBEGREPEN.


NADEN EN ZOMEN: alle naden - 1,0cm.


LET OP! ALS EERSTE,PRINT DE PAPIEREN PATROONDELEN UIT EN LEG DEZE OP DE STOF (de stofbreedte tussen 90 cm en 150 cm)OM TE BEPALEN HOEVEEL STOF JE NODIG HEBT (vergeet dubbele en symmetrische delen niet).


BIJ HET AAN ELKAAR NAAIEN VAN DE DELEN LET OP DE INZETTEKENS - HOUD DE INZETTEKENS OP ELKAAR!


KNIPPEN:

Basisstof:

1. Achterpand - 1x aan de stofvouw

2. Voorpand – 1x aan de stofvouw

3. Mouw - 2x

4. Voorpas - 2x


Boordstof:

1. Boord - 1x aan de stofvouw  

2. Manchet – 2x

3. Staander - 2x

LET OP! Alle teksten op de patroondelen zijn aan de goede kant aangebracht.


Advies: Gebruik voor het naaien van tricot stoffen een speciaal stiksel voor elastische stoffen of smalle zigzag. Bij het locken de naden op  0,8 cm afsnijden. De zoom wordt met een tweelingnaald afgewerkt om de rekbaarheid van de stof te behouden. 


ADVIES: de boord en manchetten kunt u van de basisstof knippen of gebruik tricot manchetten en en tricot strook voor de onderkant van de hoodie van een passende of contrasterende kleur. 


WERKBESCHRIJVING:


1. De voorpas aan het voorpand tot de horizontale naad stikken. De hoekje van de naadtoeslag van de horizontale naad van het voorpand netjes inknippen, afwerken.


2. De schoudernaden asielen, afwerken, naar achter toe strijken.


3. De buitenste deel van de stander aan de halsrand uitgerekt stikken. De naadtoeslag naar de staander toe strijken. 

De rits aanzetten. 

De onderste naad van de binnenste deel van de staander afwerken. Binnenste deel van de staander en de buitenste deel van de staander met de goede kant aan elkaar leggen, bovenste naad stikken; detail keren, persen. De binnenste deel van de staander aan de aanzetnaad van de halsrand smal stikken. Onafgewerkte korte naad ingeslagen aan de ritsband vaststikken. 

Op de goede kant van de hoodie op 0,5cm langs de rits een decoratieve stiksel leggen (de naadtoeslag mee stikken).


4. De rits dichtmaken. De onderste rand van de voorpas aan de horizontale naad van het voorpand stikken. De naadtoeslag afwerken, naar beneden toe strijken. 

Op de goede kant van het voorpand op 0,5cm langs de rand van de voorpas een decoratieve stiksel leggen (de naadtoeslag mee stikken).


5. De mouw in open mouwgat volgens markering zetten, de naadtoeslag afwerken, omstrijken. De mouwnaad in een keer met de zijne stikken; afwerken, naar achter toe strijken.


6. Stik de manchet op de korte kanten dicht, en strijk  midden in de lengte dicht met de verkeerde kanten op elkaar. Stik het dubbel (uitgerekt) aan de onderkant van de mouw en werk de naad af. De naad naar mouw toe omstrijken.


7.
Stik de boordje op de korte kanten dicht, en strijk  midden in de lengte dicht met de verkeerde kanten op elkaar. Stik het dubbel (uitgerekt) aan de onderkant van de hoodie en werk de naad af. De naad naar boven toe omstrijken.