2251 BLOUSE MET GEDRAPEERDE VOORPAND


Voordat u het patroon uit gaat printen, lees alstublieft het meest gestelde vragen hier: http://maatpatronen.nl/mod-p.php?reg=otvet

Zie een vierkant 10cm x 10cm die op de laatste bladzijde van elk patroon getekend - dat is om de schaal van uitgeprinte patroon te controleren. ADVIES: print eerst de laatste pagina uit om zeker te zijn of de printerinstellingen correct zijn.

STOFADVIES: natuurlijke of gemengde goed draperende blousestof.

JE HEBT VERDER NODIG: vlieseline; 3 knopen; 2 decoratieve parels.


ALS DE PATROONDELEN DUBBELE RANDEN HEBBEN, ZIJN ALLE NADEN EN ZOMEN IN HET PATROON VERWERKT, 

IN GEVAL VAN ENKELE RANDEN ZIJN DE NADEN EN DE ZOMEN NIET INBEGREPEN.


NADEN EN ZOMEN: zoom - 2,0cm; overige naden - 1,0cm.


LET OP! ALS EERSTE,PRINT DE PAPIEREN PATROONDELEN UIT EN LEG DEZE OP DE STOF (de stofbreedte tussen 90 cm en 150 cm)OM TE BEPALEN HOEVEEL STOF JE NODIG HEBT(vergeet dubbele en symmetrische delen niet).


BIJ HET AAN ELKAAR NAAIEN VAN DE DELEN LET OP DE INZETTEKENS - HOUD DE INZETTEKENS OP ELKAAR!


KNIPPEN:

Basisstof:

1. Achterpand - 2x

2. Voorpand - 1x 

3. Manchetten - 2x

4. Mouw - 2x

5. Voorpandbeleg - 1x

6. Achterpandbeleg - 2x


Vlieseline:

1. Manchetten - 2x

2. Voorpandbeleg - 1x

3. Achterpandbeleg - 2x

WERKBESCHRIJVING:

1. De delen met vlieseliene verstevigen.


2. De middenachter afzonderlijk afwerken, vanaf markering tot de onderkant stikken, open persen. Verder als een geheel verwerken.


3. De linker schoudernaad van het voorpand rimpelen - met de hand of gebruik een rimpelvoetje van je naaimachine. 

De schouder- en zijnaden stikken (zorg dat de meeste rimpels bij de halsrand zich bevinden), afwerken, naar achter toe strijken.


4. Knip een schuine bies 2,5cm breed en 10cm lang voor het knoop lusje. Midden in de lengte vouwen en op afstand 0,3cm van de vouw stikken. De naad dichtbij stik netjes afknippen, keren, uitvouwen. De lengte van het lusje afhankelijk van de knoop grootte. 


5. De schoudernaden van het voor- en achterpandbeleg stikken, open persen. Buitenrand afwerken. Verder als een geheel verwerken.

Het beleg en de blouse met de goede kant aan elkaar leggen, langs de halsrand en sluiting stikken (in een keer de lusje in de naad volgens markering bevestigen). De rondingen van de naad netjes inknippen, de hoeraes netjes schuin afknippen. Het beleg keren, omstrijken; aan de schoudernaad vastzetten. Op de goede kant van het achterpand op 0,1-0,2cm afstand van de rand van de sluiting een stiksel leggen (het beleg mee stikken).


6. De mouwnaad afzonderlijk afwerken, vanaf de markering tot de bovennaad stikken, openstrijken alsmede de mouwsplit. Langs de mouwsplit 0,2cm van de vouwlijn een decoratief stiksel maken. De mouw in de mouwgat zetten, de naad afwerken, omstrijken.


7. De manchetten met de goede kant naar binnen door de lengte dubbelvouwen, de korte naden stikken, de hoekjes netjes schuin afknippen, keren, omstrijken. Op  de onderkant van de mouw de plooien volgens markering vouwen, afspelden of vastrijgen. Het buitendeel van de manchetten aan de mouw naaien, de open rand van het binnendeel van de manchetten ingeslagen in de aanzetnaad smal stikken. 

Op de manchetten volgens markering  knoopsgaten maken en de knopen aanzetten. 


8. De zoom twee keer 1,0cm naar binnen ingeslagen doorstikken.


9. Op de manchetten de knoopsgaten maken; op de achterpand en manchetten de knopen zetten. 


10. Op het voorpand dwars de markering willekeurige plooien vouwen en met een draad vastzetten - lat de draad 5,0-6,0cm los en versier je draperie van allebei kanten met twee parels.