2252 BLOUSE MET PLOOIEN OP HALSRAND


Voordat u het patroon uit gaat printen, lees alstublieft het meest gestelde vragen hier: http://maatpatronen.nl/mod-p.php?reg=otvet

Zie een vierkant 10cm x 10cm die op de laatste bladzijde van elk patroon getekend - dat is om de schaal van uitgeprinte patroon te controleren. ADVIES: print eerst de laatste pagina uit om zeker te zijn of de printerinstellingen correct zijn.


STOFADVIES: natuurlijke of gemengde blousestof. 


JE HEBT VERDER NODIG: vlieseline; 3 knopen.


ALS DE PATROONDELEN DUBBELE RANDEN HEBBEN, ZIJN ALLE NADEN EN ZOMEN IN HET PATROON VERWERKT, 

IN GEVAL VAN ENKELE RANDEN ZIJN DE NADEN EN DE ZOMEN NIET INBEGREPEN.


NADEN EN ZOMEN: zoom - 2,0cm; overige naden - 1.0cm.

LET OP! ALS EERSTE,PRINT DE PAPIEREN PATROONDELEN UIT EN LEG DEZE OP DE STOF (de stofbreedte tussen 90 cm en 150 cm)OM TE BEPALEN HOEVEEL STOF JE NODIG HEBT(vergeet dubbele en symmetrische delen niet).


BIJ HET AAN ELKAAR NAAIEN VAN DE DELEN LET OP DE INZETTEKENS - HOUD DE INZETTEKENS OP ELKAAR!


KNIPPEN:

Basisstof:

1. achterpand - 1x in de stofvouw

2. voorpand - 1x in de stofvouw

3. staander - 2x

4. mouw - 2x 

5. manchet - 2x


Vlieseline:

1. staander - 1x

2. manchet - 2x


WERKBESCHRIJVING:


1. Details met vlieseline verstevigen.


2. De markering voor de sluiting op het achterpand aanbrengen en doorknippen. Maak een schuine bies 4,0cm breed en van de sluiting lengte +5,0cm (of neem een kant-en-klaar biaisband van een passende kleur). De schuine bies met de goede kant naar buiten door de lengte dubbelvouwen, omstrijken. De sluiting omboorden: De schuine bies en de blouse met de goede kant op elkaar leggen, langs de sluiting stikken, de hoekje netjes inknippen. De schuine bies keren, de zoom 1,0cm naar binnen vouwen, in de aanzetnaad doorstikken of met de hand blindzoom maken. Omstrijken.


3. De plooien op het voorpand volgens markering vouwen ,  afspelden (of rijgen). 


4. Schouder- en zijnaden stikken, de naden naar achter toe strijken en afwerken.


5. Knip een schuine bies 3,0cm breed en 25cm lang voor de knooplusjes. Midden in de lengte vouwen en op afstand 0,3cm van de vouw stikken. De naad dichtbij stik netjes afknippen, keren, uitvouwen. De lengte van het lusjes afhankelijk van de knoop grootte knippen. 


6. Details van je staander met de goede kant aan elkaar leggen, de zijnaden en de buitenrand stikken (alsmede de lusje bevestigen en in een keer mee stikken) - begin en eindig je stiksel precies bij aangegeven aanzetnaad van de staander.

De rondingen van de naadtoeslag netjes inknippen, de hoekjes netjes schuin afknippen. De staander keren, persen. 

De bovenste deel van de staander aan de halsrand van de blouse volgens markering stikken, de rondingen van de naadtoeslag netjes inknippen, de naadtoeslag naar de staander toe strijken. De binnenste deel van de staander ingeslagen aan de aanzetnaad smal stikken.


7. De mouwnaad afzonderlijk afwerken, vanaf de armsgat tot de markering voor de split stikken, open persen. Op 0,1cm van de rand van de split een stiksel leggen - de naadtoeslag mee stikken.

De mouwkop rimpelen (met de hand of gebruik een speciaal voetje voor je naaimachine). De mouw volgens markering in de mouwgat zetten (rimpels netjes verdelen). De naad afwerken.


8. Details van je manchet met de goede kant naar binnen dubbelvouwen, de zijnaden - begin en eindig je stiksel precies bij aangegeven aanzetnaad van de staander.

De hoekjes van de naadtoeslag netjes schuin afknippen. De manchet keren, persen. 

De onderkant van de mouw rimpelen (met de hand of gebruik een speciaal voetje voor je naaimachine). De bovenste deel van de manchet aan de mouw volgens markering stikken (rimpels netjes verdelen), de naadtoeslag naar de manchet toe strijken. De binnenste deel van de manchet ingeslagen aan de aanzetnaad smal stikken.


9. De zoom van de blouse twee keer 1,0cm naar binnen vouwen, omstrijken, doorstikken.


10. De knoopsgaten op de manchetten maken. De knopen op de staander en de manchetten zetten.