2256 GECOMBINEERDE TRICOT JURK GEREND MODEL


Voordat u het patroon uit gaat printen, lees alstublieft het meest gestelde vragen hier: http://maatpatronen.nl/mod-p.php?reg=otvet

Zie een vierkant 10cm x 10cm die op de laatste bladzijde van elk patroon getekend - dat is om de schaal van uitgeprinte patroon te controleren. ADVIES: print eerst de laatste pagina uit om zeker te zijn of de printerinstellingen correct zijn.

 

STOFADVIES: natuurlijke of gemengde weinig rekbare tricotstof van twee passende of contrasterende kleuren.

 

JE HEBT VERDER NODIG:  vlieseline voor tricot; een blinde rits.


ALS DE PATROONDELEN DUBBELE RANDEN HEBBEN, ZIJN ALLE NADEN EN ZOMEN IN HET PATROON VERWERKT, 

IN GEVAL VAN ENKELE RANDEN ZIJN DE NADEN EN DE ZOMEN NIET INBEGREPEN.

 

NADEN EN ZOMEN: zoom & mouwzoom – 2,0cm; overige naden – 1,0cm 

 

LET OP! ALS EERSTE,PRINT DE PAPIEREN PATROONDELEN UIT EN LEG DEZE OP DE STOF (de stofbreedte tussen 90 cm en 150 cm)OM TE BEPALEN HOEVEEL STOF JE NODIG HEBT.

 BIJ HET AAN ELKAAR NAAIEN VAN DE DELEN LET OP DE INZETTEKENS - HOUD DE INZETTEKENS OP ELKAAR!


KNIPPEN: 

BSISSTOF 1: 

1. Middenachterpand - 2x

2. Zijachterpand - 2x

3. Zijvoorpand - 2x

4. Middenvoorpand - 2x

5. Achterpandbeleg - 2x


BSISSTOF 1: 

1. Bovenvoorpand rechts - 1x

2. Bovenvoorpand links - 1x

3. Voorpandinzet - 2x

4. Voorpandbeleg - 1x


VLIESELINE:

1. Achterpandbeleg - 2x

2. Voorpandbeleg - 1x

Advies: Gebruik voor het naaien van tricot stoffen een speciaal stiksel voor elastische stoffen of smalle zigzag. Bij het locken de naden op   0,8 cm afsnijden. De zoom wordt met een tweelingnaald afgewerkt om de rekbaarheid van de stof te behouden.


WERKBESCHRIJVING:

1. Details met vlieseliene verstevigen; aangetekende sluitbies van de voorpas ook met vlieseline strook verstevigen.


2. Deelnaden van het achterpand stikken, afwerken, naar midden toe strijken.


3. Middenachter afzonderlijk afwerken, vanaf de markering voor de rits tot de onderkant stikken, open persen. Een blinde rits aanzetten. Verder als een geheel verwerken.


4. De rechter voorpandinzet aan het zijvoorpand stikken, de naadtoeslag afwerken, naar midden toe strijken. De linker voorpandinzet aan het middenvoorpand stikken, de naadtoeslag afwerken, naar midden toe strijken. De rechter voorpandinzet aan het middenvoorpand stikken, de naadtoeslag afwerken, naar midden toe strijken.

Op het rechter bovenvoorpand de plooi volgens markering vouwen, afspelden of vastrijgen. Het rechter boven- en ondervoorpand aan elkaar stikken, de naadtoeslag afwerken, naar boven toe strijken. Verder als een geheel verwerken.


5. Op het linker bovenvoorpand de plooi volgens markering vouwen, afspelden of vastrijgen. Het linker boven- en ondervoorpand aan elkaar stikken, de naadtoeslag afwerken, naar boven toe strijken. Verder als een geheel verwerken.

Linker en rechter deel van het voorpand aan elkaar stikken, de naadtoeslag afwerken, naar midden toe strijken. Verder als een geheel verwerken.


6. De schouder- en zijnaden stikken, afwerken, naar achter toe strijken.


7. De schoudernaden van het voor- en achterpandbeleg stikken, open persen. Buitenrand afwerken. Verder als een detail bewerken.

Het beleg en de jurk met de goede kant aan elkaar leggen, de halsrand stikken, De rondingen van de naadtoeslag netjes inknippen. Het beleg keren, omstrijken, aan de ritsband en schoudernaad met de hand vastzetten.


8. De mouwnaad stikken, afwerken en naar achter toe strijken. De mouw in de mouwgat volgens markering aanzetten, de naadtoeslag afwerken.


9. De zoom en de mouwzoom afwerken, naar binnen ingeslagen doorstikken.