2299 DAMES OVERHEMDBLOUSE MET STRIK

Voordat u het patroon uit gaat printen, lees alstublieft het meest gestelde vragen hier: http://maatpatronen.nl/mod-p.php?reg=otvet

Zie een vierkant 10cm x 10cm die op de laatste bladzijde van elk patroon getekend - dat is om de schaal van uitgeprinte patroon te controleren. ADVIES: print eerst de laatste pagina uit om zeker te zijn of de printerinstellingen correct zijn.

STOFADVIES: natuurlijke of gemengde overhemd stof of lichte spijkerstof.

JE HEBT VERDER NODIG: vlieseline; 9 knopen.


ALS DE PATROONDELEN DUBBELE RANDEN HEBBEN, ZIJN ALLE NADEN EN ZOMEN IN HET PATROON VERWERKT, 

IN GEVAL VAN ENKELE RANDEN ZIJN DE NADEN EN DE ZOMEN NIET INBEGREPEN.


NADEN EN ZOMEN: zakingang - 3,0cm; overige naden - 1,0cm.


LET OP! ALS EERSTE,PRINT DE PAPIEREN PATROONDELEN UIT EN LEG DEZE OP DE STOF (de stofbreedte tussen 90 cm en 150 cm)OM TE BEPALEN HOEVEEL STOF JE NODIG HEBT(vergeet dubbele en symmetrische delen niet).


BIJ HET AAN ELKAAR NAAIEN VAN DE DELEN LET OP DE INZETTEKENS - HOUD DE INZETTEKENS OP ELKAAR!


KNIPPEN:

Basisstof:

1. Achterpas - 1x 

2. Achterpand - 1x aan de stofvouw 

3. Voorpand - 2x 

4. Sluitbies – 4x

5. Mouw - 2x

6. Manchetten - 2x

7. Kraag - 2x 

8. Zak - 2x


Vlieseline:

1. Sluitbies - 2x 

2. Kraag - 1x 

3. Manchetten – 2x


WERKBESCHRIJVING:

1. De delen met vlieseliene verstevigen.


2. Op de bovenste rand van het achterpand een stolpplooi volgens markering vouwen, afspelden od vastrijken. Het achterpand aan de achterpas volgens markering stikken, de naadtoeslag afwerken, naar de achterpas toe omstrijken. Op de goede kant van de achterpas op 0,5cm van de naad een sierstiksel leggen (de naadtoeslag mee stikken). Veder als een geheel verwerken.


3. De zak rondom afwerken. De zakingang naar binnen omstrijken. De onderste en zijnaden naar binnen omstrijken. Op het linker voorpand markering voor de zak aanbrengen, de zak opstikken.


4. De schouder- en zijnaden stikken, afwerken, naar achter toe strijken.


5. Onder- en bovenkraag met de goede kant op elkaar leggen. De zijranden en de buitenrand vastnaaien. De naden iets afknippen; de hoekjes netjes schuin afknippen. De kraag keren, persen. Op de goede kant van de kraag op 0,5cm van de rand een sierstiksel leggen.


6. Middenachter van de sluitbies stikken, open persen.

Bovenste en onderste sluitbies met de goede kant aan elkaar leggen - daar tussen de kraag volgens markerring bevestigen en de buitenrand in een keer met de kraag stikken. De rondingen van de naadtoeslag netjes inknippen, de onderste hoekje netjes schuin afknippen. 

Op de goede kant van de sluitbies op 0,5cm van de rand een sierstiksel leggen.


7. De buitenste deel van de sluitbies aan de blouse volgens markering stikken. De rondingen van de naadtoeslag netjes inknippen; de naadtoeslag naar de sluitbies toe strijken. De binnenste deel van de sluitbies ingeslagen aan de aanzetnaad smal stikken.


8. De mouwnaad afzonderlijk afwerken, vanaf de markering tot de bovennaad stikken, open strijken alsmede de mouwsplit. Langs de mouwsplit 0,2cm van de vouwlijn een decoratief stiksel maken. De mouw in de mouwgat zetten, de naad afwerken, omstrijken.


9. De manchetten met de goede kant naar binnen door de lengte dubbelvouwen, de korte naden stikken, de hoekjes netjes schuin afknippen, keren, omstrijken. Op  de onderkant van de mouw de plooien volgens markering vouwen, afspelden of vastrijgen. Het buitendeel van de manchetten aan de mouw naaien, de open rand van het binnendeel van de manchetten ingeslagen in de aanzetnaad smal stikken. 

Op de manchetten volgens markering  knoopsgaten maken en de knopen aanzetten. 


10. De zoom en de hoekjes van de strik afwerken, naar binnen ingeslagen doorstikken. Je kan de onderkant en strikjes ook met een rolzoom afwerken (gebruik een rolzoom voetje van je naaimachine) of werk het af met een biaisband van een passende of contrasterende kleur (in dit geval de naaiwaarde van je zoom is 0,0cm).


11. Op je rechter sluitbies volgens markering knoopsgaten maken, op linker  knopen aanzetten.