2338 BLOUSE RECHTE SILHOUET EASY PATROON


Voordat u het patroon uit gaat printen, lees alstublieft het meest gestelde vragen hier: http://maatpatronen.nl/mod-p.php?reg=otvet

Zie een vierkant 10cm x 10cm die op de laatste bladzijde van elk patroon getekend - dat is om de schaal van uitgeprinte patroon te controleren. ADVIES: print eerst de laatste pagina uit om zeker te zijn of de printerinstellingen correct zijn.


STOFADVIES: natuurlijke of gemengde blousestof.


JE HEBT VERDER NODIG: vlieseline.

 

ALS DE PATROONDELEN DUBBELE RANDEN HEBBEN, ZIJN ALLE NADEN EN ZOMEN IN HET PATROON VERWERKT, 

IN GEVAL VAN ENKELE RANDEN ZIJN DE NADEN EN DE ZOMEN NIET INBEGREPEN.

 

NADEN EN ZOMEN: zoom  - 1,2cm; overige naden – 1,0cm 

 

LET OP! ALS EERSTE,PRINT DE PAPIEREN PATROONDELEN UIT EN LEG DEZE OP DE STOF (de stofbreedte tussen 90 cm en 150 cm)OM TE BEPALEN HOEVEEL STOF JE NODIG HEBT.

 BIJ HET AAN ELKAAR NAAIEN VAN DE DELEN LET OP DE INZETTEKENS - HOUD DE INZETTEKENS OP ELKAAR!

 

KNIPPEN:  

STOF 1:  

1. achterpand - 1x aan de stofvouw 

2. voorpand - 1x aan de stofvouw

3. manchet - 2x

4. boordje - 2


VLIESELINE:  

1. boordje - 2


WERKBESCHRIJVING:

1. Details met vliseline verstevigen.


2. De schouder- en zijnaden stikken, afwerken, naar achter toe strijken.


3. Details van je boordje met de goede kant aan elkaar leggen, de buitenrand en twee korte voorste naden stikken. De hoekjes van de naadtoeslag netjes schuin afknippen, de rondingen netjes inknippen. Detail keren, persen. Onafgewerkte naad afspelden of vastrijgen; verder als een geheel verwerken.


4. De boordje aan de halsrand volgens markering stikken, de naadtoeslag afwerken, naar de blouse toe omstrijken. Op de goede kant van de blouse op 0,5cm van de naad een sierstiksel leeggen (de naadtoeslag mee stikken).


5. De korte naden van de manchet stikken, open persen. De manchet met de verkeerde kant naar binnen door de lengte dubben vouwen, omstrijken. Onafgewerkte naad afspelden of vastrijgen. De manchet aan de verkeerde kant van de blouse volgens markering leggen, doorstikken. De naadtoeslag afwerken. De manchet naar de goede kant toe keren.

 

6. De zoom en van de blouse afwerken, naar binnen ingeslagen doorstikken.