3011 LEDEREN DAMES HANDTAS


Voordat u het patroon uit gaat printen, lees alstublieft het meest gestelde vragen hier: http://maatpatronen.nl/mod-p.php?reg=otvet

Zie een vierkant 10cm x 10cm die op de laatste bladzijde van elk patroon getekend - dat is om de schaal van uitgeprinte patroon te controleren. ADVIES: print eerst de laatste pagina uit om zeker te zijn of de printerinstellingen correct zijn.


STOFADVIES: skai leer, kunstleer; of zware tassen stof. 


JE HEBT VERDER NODIG: vlieseline of versteviging voor kunstleer; tussenvoering; rits; 4 ringen voor handvatten; 1 rits voor grote binnenzak;
1 rits voor kleine binnenzak; 2 decoratieve ringen of gespen; decoratieve koord. 


ALS DE PATROONDELEN DUBBELE RANDEN HEBBEN, ZIJN ALLE NADEN EN ZOMEN IN HET PATROON VERWERKT, 

IN GEVAL VAN ENKELE RANDEN ZIJN DE NADEN EN DE ZOMEN NIET INBEGREPEN.


NADEN EN ZOMEN: zakingang van grote binnenzak - 2,0cm; overige naden - 1,0cm. 


LET OP! ALS EERSTE,PRINT DE PAPIEREN PATROONDELEN UIT EN LEG DEZE OP DE STOF (de stofbreedte tussen 90 cm en 150 cm)OM TE BEPALEN HOEVEEL STOF JE NODIG HEBT.

BIJ HET AAN ELKAAR NAAIEN VAN DE DELEN LET OP DE INZETTEKENS - HOUD DE INZETTEKENS OP ELKAAR!  


KNIPPEN:

Basisstof:

1. Voor- en achterpand – 4x 

2. Handvat – 2x aan de stofvouw

3. Bodem - 1x

4. Beleg - 2x

5. Ringhouder - 4x


Voering:

1. Voering - 2x

2. Binnenzak groot - 2x

3. Zakdeel groot - 1x

4. Zakdeel klein - 1x


Vlieseline:

1. Voor- en achterpand – 4x 

2. Handvat – 2x aan de stofvouw

3. Bodem - 1x

4. Beleg - 2x

5. Ringhouder - 4x

Werkbeschrijving: 


1. Delen met vlieseline verstevigen.


2. De zijnaden van het beleg stikken, open persen.


3. LET OP! Heeft u weinig of geen ervaring met ingezette zakken op  te maken, maak dan een apart voorbeeld op een oefenstof.  


De markering voor kleine binnenzak  afhankelijk van de lengte van je ritsen op de voering aanbrengen en op de verkeerde kant met vlieseline verstevigen. De zakingang doorknippen. LET OP: 1-1.5 cm van de uiteinden van de zakingang schuine knipjes maken. Door deze opening de naadtoeslag van de zakingang naar de verkeerde kant vouwen, omstrijken. De rits onder de zakingang plaatsen (afspelden of vastrijgen zodat de tanden van de rits zichtbaar zijn gebleven). Grote zakdeel aan bovenste ritsband stikken, kleine zakdeel - aan de onderste ritsband. De grote en kleine zakdelen aan elkaar stikken.


4. Maak twee repen 4x2cm om de ritsflapjes te maken; details dubbelvouwen en op de goede kant van de rits op allebei kantel leggen - afspelden of vastrijgen. De naadtoeslag van de grote binnenzak naar binnen ingeslagen doorstikken. De grote binnenzak met de verkeerde kant aan de goede kant van de rits leggen (afspelden of vastrijgen zodat de tanden van de rits zichtbaar zijn gebleven) en doorstikken.


5. Tussen details van de voering de grote binnenzak leggen en de onderste en zijnaden in een keer stikken - in een zijnaad opening vrij laten. De hoekjes van de voering stikken om bodem te crieeren.

 

6. De ringhouder met de goede kant naar binnen vouwen, een lange naad stikken, keren, persen, dubbelvouwen. 


7. De middenvoor- en achter stikken, naar links persen. Op de goede kant van linker deel op afstand 0,5cm een decoratieve stiksel leggen (de naadtoeslag mee stikken).


8. De zijnaden van de tas stikken, open persen. De bodem aan de onderkant stikken.


9. De voering en het beleg met de goede kant aan elkaar leggen - daar tussen de rits bevestigen en in een keer stikken - begin en eindig op aangegeven markering. De naadtoeslag bij aangegeven markering netjes inknippen. De ruimte vanaf markering tot de zijkant stikken. Het begin en eind van je rits afhechten.


10. De bodem van de voering stikken.


11. De voering en de tas met de goede kant aan elkaar leggen, de ringen aan de ringhouders zetten en de ringhouders ingeslagen daar tussen bevestigen. De tas en de voering rondom stikken, keren. De opening dicht maken. Op de goede kant van de tas op 0,2cm van de bovenste rand een decoratieve stiksel leggen (de naadtoeslag mee stikken).


12. De handvat met de goede kant naar binnen vouwen, een lande naad stikken, keren, persen. Op de goede kant van handvat op 0,2cm van de lange vouwrand een decoratieve stiksel leggen (de naadtoeslag mee stikken). De handvat door de ringen rijgen en ingeslagen opstikken.

Decoratieve koord en gespen naar eigen creativiteit bevestigen.