4035 TRICOT OVERALL MET DECORATIEVE WATERVALHALS


Voordat u het patroon uit gaat printen, lees alstublieft het meest gestelde vragen hier: http://maatpatronen.nl/mod-p.php?reg=otvet

Zie een vierkant 10cm x 10cm die op de laatste bladzijde van elk patroon getekend - dat is om de schaal van uitgeprinte patroon te controleren. ADVIES: print eerst de laatste pagina uit om zeker te zijn of de printerinstellingen correct zijn.

STOFADVIES: natuurlijke of gemengde gemiddeld rekbare tricot stof. 


JE HEBT VERDER NODIG: eenblinde rits.


ALS DE PATROONDELEN DUBBELE RANDEN HEBBEN, ZIJN ALLE NADEN EN ZOMEN IN HET PATROON VERWERKT, 

IN GEVAL VAN ENKELE RANDEN ZIJN DE NADEN EN DE ZOMEN NIET INBEGREPEN.


NADEN EN ZOMEN: zoom - 2,0cm; mouwgat & halsrand van het voorpand - 1,5cm; overige naden - 1,0cm.


LET OP! ALS EERSTE,PRINT DE PAPIEREN PATROONDELEN UIT EN LEG DEZE OP DE STOF (de stofbreedte tussen 90 cm en 150 cm)OM TE BEPALEN HOEVEEL STOF JE NODIG HEBT(vergeet dubbele en symmetrische delen niet).


BIJ HET AAN ELKAAR NAAIEN VAN DE DELEN LET OP DE INZETTEKENS - HOUD DE INZETTEKENS OP ELKAAR!KNIPPEN:

Basisstof 1:

1. Achterpand - 2x 

2. Staander - 4x 

3. Bovenvoorpand – 1x 

4. Ondervoorpand – 2x Advies: Gebruik voor het naaien van tricot stoffen
een speciaal stiksel voor elastische stoffen of smalle zigzag. Bij het locken de naden op  0,8 cm afsnijden. De zoom wordt met een tweelingnaald afgewerkt om de rekbaarheid van de stof te behouden.


WERKBESCHRIJVING:


1. Middenachternaad afzonderlijk afwerken. vanaf inzetteken tot de kruis stikken, de naad open strijken. Verder als een detail bewerken.


2. De buitenste deel van de stander aan het achterpand zetten, de naadtoeslag naar boven toe strijken. Een blinde rits zetten.


3. De onderste naad van de binnenste delen van de stander afwerken. De onderste deel van de stander met gegoede kant aan de buitenste deel volgens markering leggen, bovenste naad stikken. De kraag keren, persen. Middenachternaad van de binnenste deel van de stander naar binnen omstrijken, aan de ritsband vastzetten. Afgewerkte onderste naad aan het aanzetnaad smal stikken.


4. De middenvoor van het ondervoorpand stikken, afwerken. Verder als een detail bewerken. Het boven- en ondervoorpand aan elkaar stikken, de naadtoeslag naar boven toe strijken. Verder als een detail bewerken.


5. De naadtoeslag van de halsrand afwerken. De schoudernaden stikken (de stander met de naadtoeslag van de halsrand omarmen). De naadtoeslag afwerken, naar achter toe strijken. De halsrand keren.


6. De zijnaden stikken, afwerken, naar achter toe strijken. De binnennaad van de pijpen stikken, afwerken, naar achter toe strijken.


7. De zoom en de mouwgat zoom afwerken, naar binnen strijken, doorstikken.