4044 OVERALL MET DECORATIEVE ZAKKEN

 

STOFADVIES: zijde stoffen, goed drapeerbaar, van natuurlijke vezels of mengvezels.

 

JE HEBT VERDER NODIG: vlieseline; elastiek; elastische draad; 5 knopen.

 

ALS DE PATROONDELEN DUBBELE RANDEN HEBBEN, ZIJN ALLE NADEN EN ZOMEN IN HET PATROON VERWERKT,

IN GEVAL VAN ENKELE RANDEN ZIJN DE NADEN EN DE ZOMEN NIET INBEGREPEN.

 

NADEN EN ZOMEN: zoom onderkant – 2 cm; zoom onderkant mouwen – 1,5 см; overige naden - 1 cm.

 

LET OP! ALS EERSTE,PRINT DE PAPIEREN PATROONDELEN UIT EN LEG DEZE OP DE STOF (de stofbreedte tussen 90 cm en 150 cm)OM TE BEPALEN HOEVEEL STOF JE NODIG HEBT.

 

BIJ HET AAN ELKAAR NAAIEN VAN DE DELEN LET OP DE INZETTEKENS - HOUD DE INZETTEKENS OP ELKAAR!

 

Alle teksten op de patroondelen zijn aan de goede kant aangebracht!

 

KNIPPEN:

Basisstof:

1. Achterpand - 2x

2. Voorpand broek - 2x

3. Heupdeel broek – 2x

4. Bovenvoorpand – 2x

5. Sluitbies - 4x

6. Staande kraag - 2x

7. Mouw - 2x

8. Onderzak - 2x

 

VLIESELINE: binnenkant staande kraag, binnendelen sluitbies

 

WERKBESCHRIJVING:

 

1. Binnenkant staande kraag en binnendelen sluitbies met vlieseline verstevigen.

 

2. De figuurnaden van het achterpand en het bovenvoorpand stikken. De naden bij de borst naar boven strijken, bij de taille naar het midden strijken.

 

3. De middenachternaad vaststikken. De naden naar links omstrijken en afwerken.

 

4. Bij het voorpand van de broek plooien volgens de markering vouwen en vastspelden. De onderzak op het voorpand van de broek leggen en langs de zakingang stikken. In de afgeronde naden knipjes geven, de onderzak naar de verkeerde kant keren, de naden op de onderzak 0.1 cm van de rand doorstikken en platstrijken.

 

5. Het voorpand van de broek op het heupdeel van de broek leggen volgens de markering. De onderzak en het heupdeel aan elkaar vaststikken, de naden afwerken. De onderzak langs de boven- en de zijkant van het voorpand van de broek vastspelden.

 

6. De middennaad van het voorpand van de broek stikken, de naden omstrijken en afwerken. Het bovenvoorpand en het voorpand van de broek aan elkaar vaststikken, de naden naar boven strijken en afwerken.

 

7. Delen van de sluitbies met de goede kant op elkaar leggen en langs de buitenkant vaststikken. De naden inknippen, de bies keren, platstrijken. De biezen op de bovenvoorpanden leggen en precies tot aan de hoek in het onderste deel vaststikken. De naden bij de hoek inknippen, naar het voorpand omstrijken en afwerken. De biezen naar de goede kant vouwen, de onderkanten naar binnen instoppen. Bij de hoek een dwarsstiksel door de biezen maken.

 

8. De zij- en schoudernaden stikken, de naden naar de rug toe strijken en afwerken. De binnenbeennaden stikken, de naden naar het achterpand toe strijken en afwerken.

 

9. Delen van de staande kraag met de goede kant op elkaar leggen en langs de buitenkant vaststikken. De naden inknippen, de kraag keren, platstrijken.

 

10. Buitenkant van de staande kraag langs de halsrand vaststikken, de open rand van de binnenkant van de staande kraag omvouwen en in de naad doorstikken.

 

11. Mouwnaad stikken en afwerken. De mouwen inzetten, de naden omstrijken en afwerken.

 

12. De zomen afwerken (onderkant broek en mouwen), omvouwen naar de verkeerde kant en doorstikken, daarbij een opening voor het elastiek vrijlaten. Elastiek inzetten.

 

13. Op de rechter sluitbies knoopsgaten maken, op de linker sluitbies knopen aanzetten.

 

14. Langs de taillelijn met elastische draad doorstikken.