4053 SHORT OVERALL


Voordat u het patroon uit gaat printen, lees alstublieft het meest gestelde vragen hier: http://maatpatronen.nl/mod-p.php?reg=otvet

Zie een vierkant 10cm x 10cm die op de laatste bladzijde van elk patroon getekend - dat is om de schaal van uitgeprinte patroon te controleren. ADVIES: print eerst de laatste pagina uit om zeker te zijn of de printerinstellingen correct zijn.


STOFADVIES: natuurlijke of gemengde lichte jeansstof, linnen, katoen.

 

JE HEBT VERDER NODIG: vlieseline; 5 knopen; decoratieve rim.

 

ALS DE PATROONDELEN DUBBELE RANDEN HEBBEN, ZIJN ALLE NADEN EN ZOMEN IN HET PATROON VERWERKT, 

IN GEVAL VAN ENKELE RANDEN ZIJN DE NADEN EN DE ZOMEN NIET INBEGREPEN.

 

NADEN EN ZOMEN: zoom – 2 cm; mouwzoom – 1,5 см; overige naden - 1,0cm.

 

LET OP! ALS EERSTE,PRINT DE PAPIEREN PATROONDELEN UIT EN LEG DEZE OP DE STOF (de stofbreedte tussen 90 cm en 150 cm)OM TE BEPALEN HOEVEEL STOF JE NODIG HEBT.

 

BIJ HET AAN ELKAAR NAAIEN VAN DE DELEN LET OP DE INZETTEKENS - HOUD DE INZETTEKENS OP ELKAAR!

 

Alle teksten op de patroondelen zijn aan de goede kant aangebracht!

 

KNIPPEN:

Basisstof:

1. Achterpand - 2x

2. Bovenvoorpand - 2x

3. Ondervoorpand – 2x 

4. Heupstuk – 2x

5. Zakdeel - 2x 

6. Staande kraag - 2x 

7. Mouw - 2x 

8. Sluitbies - 4x

9. Lusjes - 1x

 

VLIESELINE: binnenkant staande kraag, binnendelen sluitbies.

 

WERKBESCHRIJVING:

 

1. Binnenkant staande kraag en binnendelen sluitbies met vlieseline verstevigen. 

 

2. De figuurnaden van het achterpand  stikken, naar midden toe strijken. De plooien op het bovenvoorpand volgens markering vouwen, afspelden of vastrijgen.


3. De middenachter stikken. De naden naar links omstrijken en afwerken. Verder als een detail bewerken.

 

4. De onderzak op het voorpand van de broek leggen en langs de zakingang stikken. In de afgeronde naden knipjes geven, de onderzak naar de verkeerde kant keren, de naden op de onderzak 0,1cm van de rand doorstikken en platstrijken. 

 

5. Het voorpand van de broek op het heupdeel van de broek leggen volgens de markering. De onderzak en het heupdeel aan elkaar vaststikken, de naden afwerken. De onderzak langs de boven- en de zijkant van het voorpand van de broek afspelden of vastrijgen. Verder als een detail bewerken. 

 

6. De middennaad van het voorpand van de broek stikken, de naden omstrijken en afwerken. Het bovenvoorpand en het voorpand van de broek aan elkaar vaststikken, de naden naar boven strijken en afwerken. 

 

7. Delen van de sluitbies met de goede kant op elkaar leggen en langs de buitenkant vaststikken. De rondingen van de naadtoeslag netjes inknippen, de sluitbies keren, pesren. De biezen op de bovenvoorpanden leggen en precies tot aan de hoek in het onderste deel vaststikken. De naden bij de hoek inknippen, naar het voorpand omstrijken en afwerken. De biezen naar de goede kant vouwen, de onderkanten naar binnen instoppen. Bij de hoek een dwarsstiksel door de biezen maken. 

 

8. De zij- en schoudernaden stikken, de naden naar de achter toe strijken en afwerken. De binnenbeennaden stikken, de naden naar het achterpand toe strijken en afwerken. 

 

9. Delen van de staande kraag met de goede kant op elkaar leggen en langs de buitenkant vaststikken. De rondingen van de naadtoeslag netjes  inknippen, de kraag keren, platstrijken. 

 

10. De buitendeel van de kraag aan het halsrand stikken, de naad naar de stander toe strijken. De binnendeel van de kraag 1,0cm naar binnen vouwen, omstrijken en in de aanzetnaad smal stikken. 

 

11. Mouwnaad stikken en afwerken. De mouwen inzetten, de naden omstrijken en afwerken. 

 

12. De mouwzoom afwerken, naar binnen ingeslagen doorstikken.

De zoom van de short afwerken, volgens markering op de breedte van de omslag naar binnen omstrijken, stikken. Omslag naar de goede kant vouwen, persen, aan de binnen- en buitennaad vaststikken.

 

13. Op de rechter sluitbies knoopsgaten maken, op de linker sluitbies knopen aanzetten.

 

14. Een lange naad van de lusje afwerken. De lusje door de lengte drie keer vouwen, omstrijken, langs de zijkanten doorstikken. Knip detail van gelijke stukjes en werk korte naden af. De korte naden van de lusjes naar binnen vouwen en volgens de markering op de de zijnaden zetten - zorg dat de  taillelijn aan centrum van de lusje zich bevindt.