4165 SAFARI-JURK

 

STOFADVIES: jurkstoffen van natuurlijke vezels of mengvezels.

 

JE HEBT VERDER NODIG: vlieseline; 13 knopen.

 

ALS DE PATROONDELEN DUBBELE RANDEN HEBBEN, ZIJN ALLE NADEN EN ZOMEN IN HET PATROON VERWERKT,

IN GEVAL VAN ENKELE RANDEN ZIJN DE NADEN EN DE ZOMEN NIET INBEGREPEN.

 

NADEN EN ZOMEN: naadbreedte onderkant mouw – 1.5 cm; naadbreedte onderkant jurk - 3.0 cm; langs de bovenrand van de zak boven en onder – 2.0 cm; overige naden - 1.0 cm.

 

LET OP! ALS EERSTE,PRINT DE PAPIEREN PATROONDELEN UIT EN LEG DEZE OP DE STOF (de stofbreedte tussen 90 cm en 150 cm)OM TE BEPALEN HOEVEEL STOF JE NODIG HEBT(vergeet dubbele en symmetrische delen niet).

 

BIJ HET AAN ELKAAR NAAIEN VAN DE DELEN LET OP DE INZETTEKENS - HOUD DE INZETTEKENS OP ELKAAR!

 

 

KNIPPEN:

Basisstof:

1. Middenachterpand - 2x

2. Zijachterpand - 2x

3. Zijvoorkant - 2x

4. Middenvoorkant – 2x

5. Sluitbies - 4x

6. Zak onder – 2x

7. Klep onder – 4x

8. Zak boven – 2x

9. Klep boven – 4x

10. Kraag - 2x

11. Staander - 2x

12. Mouw - 2x

13. Lip mouw - 2x

14. Strook voor lussen – 1x

15. Ceintuur – 1x

 

Vlieseline:

1. Sluitbies - 2x

2. Kraag - 1x

3. Staander - 1x

4. Klep onder – 2x

5. Klep boven – 2x

 

WERKBESCHRIJVING:

 

1. De delen met vlieseline verstevigen.

 

2. Verticale naden van het achterpand stikken, de naden naar het midden strijken, afwerken en 0.5 cm van de rand doorstikken. Middenachternaad stikken, de naden naar links strijken, afwerken en 0.5 cm van de rand doorstikken.

 

3. Verticale naden van het voorpand stikken, de naden naar het midden strijken, afwerken en 0.5 cm van de rand doorstikken.

 

4. De sluitbiezen met de goede kant op elkaar leggen en de buitenrand stikken. De afgeronde naden inknippen, de bies keren en platstrijken. De buitenkant van de bies aan het voorpand vaststikken, de naden naar de bies toe strijken. De binnenrand van de bies 1 cm naar binnen vouwen en in de naad stikken.

 

5. Op de bovenste zakken plooien naar elkaar toe vouwen. Bovenrand van de zakken afwerken, naar de verkeerde kant omstrijken en doorstikken. De onderrand en de zijranden van de zakken naar binnen omstrijken. De zakken op het voorpand volgens de markering leggen en opstikken.

6. Delen van de kleppen met de goede kant op elkaar leggen en vaststikken. De naden bij de hoekjes afknippen, de kleppen naar de goede kant keren. De naden persen. Een decoratief dubbel stiksel 0.5 cm van de rand maken. De vrije rand van de kleppen afwerken, de knoopsgaten afwerken. De kleppen op het voorpand boven de zakken vaststikken, naar onder vouwen en doorstikken. De knopen op de zakken aanzetten. De onderste zakken op dezelfde wijze afwerken.

7. Schouder- en zijnaden stikken, de naden naar de rug toe strijken en afwerken.

 

8. Onder- en bovenkraag met de goede kant op elkaar leggen. De zijranden en de buitenrand vastnaaien. De naden iets afknippen. De kraag keren, platstrijken. Delen van de staander met de goede kant op elkaar leggen, met de kraag ertussen. De inzettekens op elkaar houden.  De naden stikken, tegelijk de zijranden van de staander vastnaaien. Het stikken begint en eindigt precies bij de aangegeven inzetnaad van de staander. De kraag keren en platstrijken.

 

9. Het buitendeel van de staander met de kraag in de halsrand naaien, de open rand van het binnendeel van de staander omvouwen en in de naad stikken. Langs de kraag en de staander 0.5 cm van de rand een decoratief stiksel maken.