4207 JURK MET KANT


STOFADVIES: natuurlijke of gemengde jurkstof; kantstof van een passende kleur. 


JE HEBT VERDER NODIG: vlieseline; blinde rits; kantstrook 2,0cm breed (de lengte op het patroon aangegeven); decoratieve sluiting.


ALS DE PATROONDELEN DUBBELE RANDEN HEBBEN, ZIJN ALLE NADEN EN ZOMEN IN HET PATROON VERWERKT, 

IN GEVAL VAN ENKELE RANDEN ZIJN DE NADEN EN DE ZOMEN NIET INBEGREPEN.


NADEN EN ZOMEN: zoom & de splitnaad - 2,0cm; splitnaad - 6,0cm; overige naden - 1,0cm.


LET OP! ALS EERSTE,PRINT DE PAPIEREN PATROONDELEN UIT EN LEG DEZE OP DE STOF (de stofbreedte tussen 90 cm en 150 cm)OM TE BEPALEN HOEVEEL STOF JE NODIG HEBT(vergeet dubbele en symmetrische delen niet).


BIJ HET AAN ELKAAR NAAIEN VAN DE DELEN LET OP DE INZETTEKENS - HOUD DE INZETTEKENS OP ELKAAR!KNIPPEN:

Basisstof:

1. Bovenachterpand - 2x

2. Bovenzijachterpand - 2x

3. Onzerachterpand - 2x

4. Onzerzijachterpand - 2x

5. Bovenvoorpand - 1x

6. Bovenzijvoorpand -2x

7. Ondervoorpand - 1x

8. Onzerzijvoorpand -2x

9. Staande kraag -2x


Kantstof:

1. Bovenachterpand - 2x

2. Bovenzijachterpand - 2x

3. Bovenvoorpand - 1x

4. Bovenzijvoorpand -2x

5. Voorpas -2x

6. Mouw -2x

7. Staande kraag -1x


Vlieseline:

1. Staande kraag -1x


WERKBESCHRIJVING:

1. De delen met vlieseline verstevigen.


2. Figuurnaden op het bovenachterpand van de basis- en kantstof stikken, naar midden toe strijken. Detail van de kant met de verkeerde kant op de goede kant van detail van de basisstof leggen, afspelden od vastrijgen. Verder als een detail bewerken.

Bovenachterpand en onderachterpand aan elkaar stikken, de naad afwerken, naar boven toe strijken. Verder las een detail bewerken.


3. Detail van het bovenzijachterpand van de kant met de verkeerde kant op de goede kant van detail van het bovenzijachterpand van de basisstof leggen, afspelden od vastrijgen. Verder als een detail bewerken.

Bovenzijachterpand en onderzijachterpand aan elkaar stikken, de naad afwerken, naar boven toe strijken. Verder las een detail bewerken.

Het middenachterpand en zijachterpand aan elkaar stikken, de naad afwerken, naar midden toe strijken. Verder als een detail bewerken.


4. De middennaad van het achterpand afzonderlijk afwerken. De middenachternaad vanaf de bovenkant tot de splitmarkering stikken. De naad en de naadtoeslag van de split openstrijken. 


5. Bovenvoorpand van de kant met de verkeerde kant op de goede kant van detail van de basisstof leggen, afspelden od vastrijgen. Verder als een detail bewerken.

Bovenvoorpand en ondervoorpand aan elkaar stikken, de naad afwerken, naar boven toe strijken. Verder alas een detail bewerken.


6. Bovenzijvoorpand van de kant met de verkeerde kant op de goede kant van detail van de basisstof leggen, afspelden od vastrijgen. Verder als een detail bewerken.

Bovenzijvoorpand en ondezijrvoorpand aan elkaar stikken, de naad afwerken, naar boven toe strijken. Verder las een detail bewerken.


7. De deelnaden van het voorpand stikken, afwerken, naar midden toe strijken. Het voorpand verder als een detail bewerken.

Bovenste naad van het voorpand afwerken, naar binnen omstrijken. Met de kantstrook mee doorstikken.


8. De  onderste naad van het voorpas afwerken, naar binnen omstrijken. Met de kantstrook mee doorstikken. De voorpas aan het voorpand leggen, aan de mouwgat vastzetten - afspelden of vastrijgen. Verder als een detail bewerken.


9. De schoudernaden en rechter zijnaad stikken, afwerken, naar achter strijken. De linker zijnaad afzonderlijk afwerken. Vanaf de inzetteken voor de rits bovenkant tot de onderkant stikken. De naad openstrijken. Blinde ris inzetten. 


10. De staande kraag van de kant met de verkeerde kant op de goede kant van de buitendeel van de staander leggen, afspelden of vastrijgen. Verder als een detail bewerken. De delen van de staander met de goede kant op elkaar leggen, rondom de buitenrand stikken. De rondingen netjes inknippen, keren, omstrijken. De buitendeel van de opstaande kraag aan de halsrand stikken, de naden netjes inknippen en naar de sluitbies toe strijken. De naad van de buitendeel van de opstaande krag 1,0cm naar binnen vouwen, aan de inzet naad smal stikken. Decoratieve sluiten bevestigen.


11. De mouwzoom afwerken, naar binnen omstrijken. Met de kantstrook mee doorstikken. De mouw volgens markering in de mouwgat zetten, de naadtoeslag volgens markering netjes inknippen; de naad afwerken.


12. Maak een schuine bies 4,0cm breed en van de onderste mouwgat lengte +5,0cm (of neem een kant-en-klaar van een passende kleur). De schuine bies met de goede kant naar buiten door de lengte dubbelvouwen, omstrijken. De   mouwgat omboorden: De schuine bies en de blouse met de goede kant op elkaar leggen, langs de mouwgat stikken, rondingen netjes inknippen. De schuine bies keren, de zoom 1,0cm naar binnen vouwen, in de aanzetnaad doorstikken of met de hand blindzoom maken. Omstrijken. 


13. De zoom afwerken, naar binnen strijken, doorstikken. De naad van de split op afstaand 0,1cm van de rand doorstikken.