4213 JURK MET DECORATIEVE MANCHETTEN 


STOFADVIES: natuurlijke of gemengde jurkstoffen.


JE HEBT VERDER NODIG: vlieseline; een blinde rits.


ALS DE PATROONDELEN DUBBELE RANDEN HEBBEN, ZIJN ALLE NADEN EN ZOMEN IN HET PATROON VERWERKT, 

IN GEVAL VAN ENKELE RANDEN ZIJN DE NADEN EN DE ZOMEN NIET INBEGREPEN.


NADEN EN ZOMEN: zoom – 2.0 cm; overige naden - 1 cm.


LET OP! ALS EERSTE,PRINT DE PAPIEREN PATROONDELEN UIT EN LEG DEZE OP DE STOF (de stofbreedte tussen 90 cm en 150 cm)OM TE BEPALEN HOEVEEL STOF JE NODIG HEBT (vergeet dubbele en symmetrische delen niet).


BIJ HET AAN ELKAAR NAAIEN VAN DE DELEN LET OP DE INZETTEKENS - HOUD DE INZETTEKENS OP ELKAAR!KNIPPEN:


1. achterpand - 2x

2. voorpand  – 1x 

3. halsbeleg achterpand - 2x 

4. halsbeleg voorpand - 1x

5. mouw -2x

6. manchetten - 2xVlieseline:

1. halsbeleg achterpand - 2x 

2. halsbeleg voorpand - 1x

WERKBESCHRIJVING:


1. De figuurnaden van het achterpand stikken, de naden naar het midden strijken. De figuurnaden van het voorpand stikken, de naden   afknippen, afwerken en open strijken.


2. De split met vlieseline verstevigen. Op de goede kant de lijn van de middenachternaad (de vouwlijn van de split) aangeven. Het linkerdeel langs de vouwlijn van de split omstrijken, op het rechterdeel alleen de naadtoeslag langs de splitrand (6 cm) naar binnen omstrijken. Beide delen langs de middenachternaad op elkaar leggen en bij de bovenrand van de split vastmaken. De middenachternaad afwerken (elk deel apart). De naden van de split afwerken. De middenachternaad van de onderachterpand stikken vanaf de markering voor de rits tot de hoek van de split. De naadtoeslag van de split op het rechterdeel bij de hoek schuin inknippen. De middenachternaad openstrijken, de naden van de split omstrijken. De split op de goede kant schuin doorstikken. Een blinde rits zetten.


3. Schoudernaden en zijnaden stikken, de naden naar de rug toe strijken en afwerken.  


4.  Halsbeleg achterpand en halsbeleg voorpand met vlieseline verstevigen. Stik het halsbeleg aan elkaar en stik het rond de hals met de goede kanten op elkaar. Knip de naad kort en geef knippen tot net voor het stiksel in de ronding van de hals. Keer het beleg naar binnen en strijk het. Stik de naad door aan de onderkant van het beleg op 1mm van de aanzetnaad.  Zet het beleg op die manier vast door het door te stikken in de schoudernaden en op de ritsband.


5. De mouwnaad stikken, de naden naar de rug toe strijken en afwerken. Stik de manchet op de korte kanten dicht, en strijk  midden in de lengte dicht met de verkeerde kanten op elkaar. Stik het dubbel aan de onderkant van de mouw, tijdens inzetten leg de plooien an volgens inzettekens. Werk de naad af. De naad naar mouw toe omstrijken. Zet de mouwen in de armuitsnijdingen werk ze af en strijk ze.


6. De zoomrand afwerken, naar binnen omstrijken en een blinde zoom maken.