4224 TRICOT JURK MET VOLANT

 

STOFADVIES: natuurlijke of gemengde dubbelzijdige gemiddeld rekbare tricotstof.


Voordat u het patroon uit gaat printen, lees alstublieft het meest gestelde vragen hier: http://maatpatronen.nl/mod-p.php?reg=otvet

Zie een vierkant 10cm x 10cm die op de laatste bladzijde van elk patroon getekend - dat is om de schaal van uitgeprinte patroon te controleren. ADVIES: print eerst de laatste pagina uit om zeker te zijn of de printerinstellingen correct zijn.

 

ALS DE PATROONDELEN DUBBELE RANDEN HEBBEN, ZIJN ALLE NADEN EN ZOMEN IN HET PATROON VERWERKT, 

IN GEVAL VAN ENKELE RANDEN ZIJN DE NADEN EN DE ZOMEN NIET INBEGREPEN.

 

NADEN EN ZOMEN: zoom & mouwzoom - 1,5cm; overige naden – 1,0cm 

 

LET OP! ALS EERSTE,PRINT DE PAPIEREN PATROONDELEN UIT EN LEG DEZE OP DE STOF (de stofbreedte tussen 90 cm en 150 cm)OM TE BEPALEN HOEVEEL STOF JE NODIG HEBT.

 BIJ HET AAN ELKAAR NAAIEN VAN DE DELEN LET OP DE INZETTEKENS - HOUD DE INZETTEKENS OP ELKAAR! 

 

 KNIPPEN: 

BASISSTOF: 

1. achterpand – 2x

2. voorpand links – 1x 

3. voorpand rechts – 1x 

4. mouw - 2x

5. volant -1x

6. omboordstrook - 1x


 

Advies: Gebruik voor het naaien van tricot stoffen een speciale stiksel voor elastische stoffen van smalle zigzag. Bij het locken de naden op   0.8 cm afsnijden. De zoom wordt met een tweelingnaald afgewerkt om de rekbaarheid van de stof te behouden.

 

 

WERKBESCHRIJVING:

1. De buitenste rand van de volant smal afwerken. De rechte onderste naad van de volant twee keer 1,0cm naar binnen ingeslagen doorstikken.


2. Op het rechter voorpand de coupenaad stikken, met overlock afsnijden.


3. De figuurnaad van het voorpand stikken alsmede de volant daar tussen linker en rechter voorpand bevestigen. De naad afwerken, omstrijken.


4. De middenachternaad stikken, afwerken, naar links toe strijken.


5. De plooien op de mouw volgens markering vouwen, afspelden of vastrijgen. De mouwzoom afwerken, naar binnen omstrijken, doorstikken. De naadtoeslag van de mouwgat op het voor- en achterpand bij de markering netjes inknippen. De mouw volgens markering aan het voor- en achterpand zetten, de naad afwerken, naar het voor- en achterpand toe strijken.


6. De zijnaden van de jurk stikken, afwerken, naar achter omstrijken.


7. De zoom en de onderste naad van de mouwgat van de jurk afwerken, naar binnen omstrijken en  doorstikken.


8. De korte naden van de omboordstrook stikken, openstrijken. De omboordstrook met de verkeerde kant naar binnen dubbelvouwen, omstrijken. De strook aan de halslijn volgens markering uitgerekt stikken (de naad aan de achterste naad van de jurk bevestigen), de naad afwerken, omstrijken.