4225 JURK MET DUBBELE KNOPENRIJ

Voordat u het patroon uit gaat printen, lees alstublieft het meest gestelde vragen hier: http://maatpatronen.nl/mod-p.php?reg=otvet

Zie een vierkant 10cm x 10cm die op de laatste bladzijde van elk patroon getekend - dat is om de schaal van uitgeprinte patroon te controleren. ADVIES: print eerst de laatste pagina uit om zeker te zijn of de printerinstellingen correct zijn.

STOFADVIES: natuurlijke of gemengde goed draperende jurkstof.

JE HEBT VERDER NODIG: voeringstof;  een blinde rits, vlieseline; 10 decoratieve knopen.

ALS DE PATROONDELEN DUBBELE RANDEN HEBBEN, ZIJN ALLE NADEN EN ZOMEN IN DE PATROON VERWERKT, 

IN GEVAL VAN ENKELE RANDEN ZIJN DE NADEN EN DE ZOMEN NIET INBEGREPEN. 


NADEN EN ZOMEN: zoom - 2,0 cm;  splitnaad - 6,0cm; overige naden - 1,0cm. 


LET OP! ALS EERSTE, PRINT DE PAPIEREN PATROONDELEN UIT EN LEG DEZE OP HET STOF (de stofbreedte tussen 90 cm en 150 cm) OM HOEVEEL STOF JE NODIG HEBT TE BEPALEN (vergeet dubbele en symmetrische delen niet). 


BIJ HET NAAR VAN DE DELEN LET OP DE INZETTEKENS - HOUD DE INZETTEKENS OP ELKAAR! 


Knippen: 

Basisstof: 

1. Middenachterpand - 2x 

2. Zijachterpand - 2x

3. Middenvoorpand links - 1x 

4. Middenvoorpand rechts - 1x 

5. Zijvoorpand - 2x 

6. Kraag links - 2x 

7.  Kraag rechts - 2x 

8. Mouw - 2x 

9. Manchet - 2x 

10. Achtrpandbeleg - 2x 


Voering: 

1. Voorpand - 2x


Vlieseline: 

1. Manchet - 2x 

2. Achtrpandbeleg - 2x 


WERKBESCHRIJVING: 

1. Delen met vlieseline verstevigen. 


2. Deelnaden van het achterpand stikken, de naden naar midden toe strijken, afwerken.   


3. LET OP: heb je geen of weinig ervaring met een split te maken, maak het eerst van een oefenstof! 

Bij het linkerdeel van het onderachterpand 5 cm langs de verticale splitrand afknippen. Het splitbeleg met vlieseline verstevigen op de verkeerde kant van beide achterpanden. Op de goede kant de lijn van de middenachternaad (de vouwlijn van de split) aangeven. Het linkerdeel langs de vouwlijn van de split omstrijken, op het rechterdeel alleen de naadtoeslag langs de splitrand (6,0cm) naar binnen omstrijken. Beide delen langs de middenachternaad op elkaar leggen en bij de bovenrand van de split vastmaken. De middenachternaad afwerken (elk deel apart). De naden van de split afwerken. De middenachternaad stikken vanaf de halsrand tot de eerste inzetteken voor de rits en vanaf de onderste inzetteken  tot de hoek van de split. De naadtoeslag van de split op het rechterdeel bij de hoek schuin inknippen. De middenachternaad openstrijken, de naden van de split omstrijken. De split op de goede kant schuin doorstikken, daarbij de onderslag mee vaststikken. Blinde rits inzetten.


4. Delen van de linker en rechter kraag aan elkaar leggen, langs buitenrand stikken. Rondingen van de naadtoeslag netjes inknippen, de linker en rechter kraag  keren, strijken. Onafgewerkte naden aan elkaar afspelden of vastrijgen. De plooien volgens markering vouwen, afspelden of vastrijgen.


5. De onderste naad van de voering van het voorpand afwerken. De voering en het middenvoorpand met de goede kant aan elkaar leggen, daar tussen de kraag volgens markering bevestigen en in een keer doorstikken. Rondingen van de naadtoeslag netjes inknippen, de voering keren. Onafgewerkte naden aan elkaar afspelden of vastrijgen; verder als een detail bewerken.


6. Rechter middenvoorpand volgens markering aan het linker middenvoorpand vaststikken. Deelnaden van het voorpand stikken, de naden naar midden toe strijken, afwerken. Verder als een detail bewerken.


7. De buitenrand van het achterpandbeleg afwerken. Het beleg en het achterpand met de goede kant volgens markering aan elkaar leggen, langs de halsrand stikken - eindig je stiksen precies  bij aangegeven schoudernaad. Rondingen van de naadtoeslag netjes inknippen, het beleg keren, persen. Het beleg aan de ritsband vastzetten.

 

8. De schoudernaad van het voorpand (in een keer met onafgewerkte naad van de kraag) tussen de schoudernaad en het achterpand beleg leggen en in een keer stikken, de naadtoeslag afwerken; het beleg keren, persen.


9. De zijnaden stikken, afwerken, naar achter toe strijken


10.  De mouwnaad stikken, afwerken, naar achter  toe  strijken.  De mouw in de mouwgat volgens markering aanzetten.  De naden afwerken, strijken. 


11. Manchet door de lengte met de goede kant naar binnen dubbelvouwen, de schuine naden vanaf de markering tot de hoekje stikken; de hoekjes van de naadtoeslag netjes schuin afknippen. De korte naad tot de aangegeven markering stikken, de naadtoeslag bij markering netjes inknippen en open persen. De manchet keren, persen.

De manchet met de goede kant aan de verkeerde kant van de mouw volgens markering leggen, stikken, de naadtoeslag afwerken. Manchet naar de goede kant van de mouw keren, persen.


12. De zoom van de jurk afwerken, naar binnen omstrijken en met de hand een blinde zoom maken.   Decoratieve knopen op het voorpand aanzetten.


ADVIES: de jurk staat mooi met een ceintuur.