4280 PONCHO MET SHARF

 

Voordat u het patroon uit gaat printen, lees alstublieft het meest gestelde vragen hier: http://maatpatronen.nl/mod-p.php?reg=otvet

Zie een vierkant 10cm x 10cm die op de laatste bladzijde van elk patroon getekend - dat is om de schaal van uitgeprinte patroon te controleren. ADVIES: print eerst de laatste pagina uit om zeker te zijn of de printerinstellingen correct zijn.


STOFADVIES: natuurlijke of gemengde lichte mantelstof.

JE HEBT VERDER NODIG: 5 knopen. 


ALS DE PATROONDELEN DUBBELE RANDEN HEBBEN, ZIJN ALLE NADEN EN ZOMEN IN HET PATROON VERWERKT, 

IN GEVAL VAN ENKELE RANDEN ZIJN DE NADEN EN DE ZOMEN NIET INBEGREPEN.


NADEN EN ZOMEN: splitnaad – 2,5cm; overige naden - 1,5cm.


LET OP! ALS EERSTE,PRINT DE PAPIEREN PATROONDELEN UIT EN LEG DEZE OP DE STOF (de stofbreedte tussen 90 cm en 150 cm)OM TE BEPALEN HOEVEEL STOF JE NODIG HEBT (vergeet dubbele en symmetrische delen niet).


BIJ HET AAN ELKAAR NAAIEN VAN DE DELEN LET OP DE INZETTEKENS - HOUD DE INZETTEKENS OP ELKAAR!


KNIPPEN:

Basisstof:

1. Achterpand - 2x 

2. Voorpand - 2x

3. Mouw - 2x

4. Kraag - 2x

5. Voorpandbeleg - 2x

6. Achterpandbeleg - 1x


WERKBESCHRIJVING:

1. De mouw aan het achterpand stikken, de naadtoeslag bij markering netjes inknippen, open persen en afwerken. Middenachter stikken, open persen en afwerken.


2. De voorste mouwnaad en de aanzetnaad van het voorpand afzonderlijk afwerken. De mouw aan het voorpand vanaf de middenvoor tot de splitmarkering stikken. De naadtoeslag open persen. Op de goede kant van de poncho op 1,5cm afstand van de vouw van de split een decoratieve stiksel leggen (de naadtoeslag mee stikken).


3. De schoudernaden van het beleg stikken, open persen, de buitenrand afwerken. Verder als een geheel verwerken. De poncho en het beleg met de goede kant aan elkaar leghen - langs middenvoor tot de markering aan de halsrand stikken. De hoekjes netjes schuin afknippen. De naadtoeslag bij de markering netjes inknippen. 


4. Middenachter van de kraag stikken, open persen. De kraag met de goede kant naar binnen dubbelvouwen, de zijnaden en de lange naad tot de markering stikken. De hoekjes netjes schuin afknippen. De naadtoeslag bij de markering netjes inknippen. De kraag keren, omstrijken. De bovenste deel van de kraag aan de halsrand van de poncho stikken, de naadtoeslag netjes inknippen, open persen. De onderste deel van de kraag aan de halsrand van het beleg stikken, de naadtoeslag netjes inknippen, open persen. D naden van de halsrand van binnen aan elkaar vastzetten. Het beleg keren.


5. De zoom afwerken, naar binnen ingeslagen doorstikken.


6. Op het rechter voorpand de knoopsgaten maken, op het linker de knopen aanzetten.