4341 HOODY met capuchon


STOFADVIES: weinig rekbaar tricotstof van natuurlijke vezels of mengvezels. 


JE HEBT VERDER NODIG: rits (de lengte op het voorpand aangegeven).


ALS DE PATROONDELEN DUBBELE RANDEN HEBBEN, ZIJN ALLE NADEN EN ZOMEN IN HET PATROON VERWERKT, 

IN GEVAL VAN ENKELE RANDEN ZIJN DE NADEN EN DE ZOMEN NIET INBEGREPEN.


NADEN EN ZOMEN: alle naden - 0,8cm.


LET OP! ALS EERSTE,PRINT DE PAPIEREN PATROONDELEN UIT EN LEG DEZE OP DE STOF (de stofbreedte tussen 90 cm en 150 cm)OM TE BEPALEN HOEVEEL STOF JE NODIG HEBT (vergeet dubbele en symmetrische delen niet).


BIJ HET AAN ELKAAR NAAIEN VAN DE DELEN LET OP DE INZETTEKENS - HOUD DE INZETTEKENS OP ELKAAR!KNIPPEN:

Basisstof:

1. Achterpand – 1x 

2. Voorpand links - 1x

3. Voorpand rechts - 1x

4. Ondervoorpand - 1x

5. Mouw - 2x

6. Boord - 1x aan de stofvouw

7. Manchetten - 2x

8. Capuchon links - 2x

9. Capuchon rechts - 2x

10. Capuchon achter - 2x
LET OP! Alle teksten op de patroondelen zijn aan de goede kant aangebracht.Advies: Gebruik voor het naaien van tricot stoffen een speciaal stiksel voor elastische stoffen of smalle zigzag.  


WERKBESCHRIJVING:


1. De schoudernaden stikken, afwerken, naar achter strijken.


2. De achterste delen van de capuchon aan de linker- en rechter buitendeel van de capuchon stikken, de naden afwerken, omstrijken. De achterste naad van de capuchon stikken, afwerken, omstrijken. De capuchon aan de halsrand stikken, de naad afwerken. De bovenste naad van de de linker- en rechter binnendeel van de capuchon stikken, de naad openstrijken. verder als een detail bewerken. De buitenrand van de binnenste deel van de capuchon afwerken.


3. De naden op het voorpand (en capuchon) waarop de rits wordt ingezet afwerken. De rits inzetten. De binnendeel van de capuchon en de capuchon met de goede kant aan elkaar leggen en langs de inzetnaad van de rits en de voorste rand van de capuchon stikken. Begin en eindig je stiksel op afstand 0,8cm van de halsrand naad. De binnendeel van de capuchon keren en de opennad ingeslagen aan de inzetnaad van de capuchon smal stikken. De afgewerkte buitennaad van de binnendeel van de capuchon aan de inzetnaad van de achterste deel van de capuchon smal stikken.


4. Het ondervoorpand aan het bovenvoorpand stikken, de naad afwerken, naar beneden omstrijken. Op de goede kant van het ondervoorpand op afstand 0,5cm van de naad een sierstiksel maken (alsmede de zoom van binnenkant stikken).


4. De mouw in de open mouwgat zetten, de naad afwerken, omstrijken.


5. De onderste mouwnaad in een keer met de zijnaad stikken, afwerken, naar achter strijken.


6. Stik de manchet op de korte kanten dicht, en strijk   midden in de lengte dicht met de verkeerde kanten op elkaar. Stik het dubbel aan de onderkant van de mouw en werk de naad af. De naad naar mouw toe omstrijken. Van de goede kant maak een sierstiksel op afstand van 0,5cm van de naad (alsmede de zoom van binnenkant stikken).


7. Stik de boord op de korte kanten dicht, en strijk   midden in de lengte dicht met de verkeerde kanten op elkaar. Stik het dubbel aan de onderkant van de jurk en werk de naad af. De naad naar hoody toe omstrijken. Van de goede kant maak een sierstiksel op afstand van 0,7cm van de naad (alsmede de zoom van binnenkant stikken).