4354 JURK MET PLOOIEN & PAATJES 

 

STOFADVIES: jurkstof van natuurlijke vezels of mengvezels.


 JE HEBT VERDER NODIG: voering, vlieseline, blinder rits, 2 decoratieve knopen.


 ALS DE PATROONDELEN DUBBELE RANDEN HEBBEN, ZIJN ALLE NADEN EN ZOMEN IN HET PATROON VERWERKT, 

IN GEVAL VAN ENKELE RANDEN ZIJN DE NADEN EN DE ZOMEN NIET INBEGREPEN.

 

NADEN EN ZOMEN: zoom - 2cm; mouwzoom – 1,5cm; paatjes naad - 0,5cm; overige naden – 1,0cm 


 LET OP! ALS EERSTE, PRINT DE PAPIEREN PATROONDELEN UIT EN LEG DEZE OP DE STOF (de stofbreedte tussen 90 cm en 150 cm)OM TE BEPALEN HOEVEEL STOF JE NODIG HEBT (vergeet je niet symmetrische patronen).

 BIJ HET AAN ELKAAR NAAIEN VAN DE DELEN LET OP DE INZETTEKENS - HOUD DE INZETTEKENS OP ELKAAR!

 KNIPPEN: 

STOF: 

1. achterpand – 2x 

2. voorpand - 1x

3. voormouw - 2x

4. achtermouw – 2x

5. paatjes - 4x

6. voorpandbeleg - 1x

7. achterpandbeleg - 2xVOERING:

1. voorpand - 1x


VLIESELINE:

1. voorpandbeleg - 1x

2. achterpandbeleg - 2xWERKBESCHRIJVING:1. Voor- en achterpandbeleg met vlieseline verstevigen.


2. Paatjesdelen met de goede kant op elkaar leggen, bij de buitenranden stikken, rondingen bijknippen, keren, omstrijken.


3. Figuurnaden op het achterpand stikken, naar midden toe strijken. De middenachternaad afzonderlijk afwerken, vanaf de inzetten tot de onderkant stikken, de naad openstrijken alsmede ritssluiting. Blinde rits inzetten.


4. Figuurnaden op het achterpand stikken, naar midden toe strijken.


5. De zoom van het voorpand voering afwerken. 


6. De plooien op het voorpand volgens markering vouwen, afspelden (of rijgen). De paatjes in de zijplooien van links en rechts leggen, de plooien van binnen stikken. Het voorpand en voering met de verkeerde kant op elkaar leggen, rondom zijnaden, mouwgat en halsrand afspelden (of rijgen) - verder als een detail bewerken.


7. De schoudernaad van de mouw stikken, afwerken, naar achter strijken. De mouwzoom afwerken, naar binnen vouwen, doorstikken. De mouw aan het voor- en achterpand stikken, de naden afwerken, naar de mouw toe strijken.


8. Het belegeren stikken, de buitenrand afwerken. Het beleg en de jurk met de goede kant op elkaar leggen, langs de halsrand stikken, rondingen bijknippen. Langs de halsnaad een stiksel op afstand 0,2cm van de rand maken. Het beleg keren, omstrijken, aan de ritsband vastzetten.


9. De zijnaden stikken, afwerken, naar achter toe strijken.


10. Maak een schuine bies 4cm breed en de lengte van de ondermdouwgaat +5cm (of neem een kant-en-klaar schuine bies). Werk de ondermdouwgaat met de schuine bies af: de schuine bies in de lengte met de goede kant naar buiten dubbel vouwen, omstrijken. De schuine bies en de blouse met de goede kant op elkaar leggen, langs de ondermdouwgaat stikken. Rondingen netjes inknippen, de bies keren en op de verkeerde kant van de blouse doorstikken, omstrijken.


11. De zoom van de jurk afwerken, naar binnen omstrijken, doorstikken. De knopen aanzetten.