4800 JURK MET DEELNADEN IN VINTAGE STIJL met lange mouw.


STOFADVIES: natuurlijke of gemengde jurkstof. 


JE HEBT VERDER NODIG: vlieseline; blinde rits; decoratieve gesp. 


ALS DE PATROONDELEN DUBBELE RANDEN HEBBEN, ZIJN ALLE NADEN EN ZOMEN IN HET PATROON VERWERKT, 

IN GEVAL VAN ENKELE RANDEN ZIJN DE NADEN EN DE ZOMEN NIET INBEGREPEN.


NADEN EN ZOMEN: zoom - 1,2cm; overige naden - 1,0cm.


LET OP! ALS EERSTE,PRINT DE PAPIEREN PATROONDELEN UIT EN LEG DEZE OP DE STOF (de stofbreedte tussen 90 cm en 150 cm)OM TE BEPALEN HOEVEEL STOF JE NODIG HEBT (vergeet dubbele en symmetrische delen niet).


BIJ HET AAN ELKAAR NAAIEN VAN DE DELEN LET OP DE INZETTEKENS - HOUD DE INZETTEKENS OP ELKAAR!


KNIPPEN:

Basisstof :

1. Bovenachterpand – 2x

2. Bovenzijachterpand - 2x

3. Onderachterpand - 2x

4. Bovenvoorpand - 2x 

5. Bovenzijvoorpand - 2x

6. Ondervoorpand -1x aan de stofvouw

7. Mouw - 2x

8. Manchetten – 4x

9. Voorpandbeleg – 2x

10. Achterpandbeleg – 2x

11. ceintuur - 1x

Vlieseline:

1. Voorpandbeleg – 2x

2. Achterpandbeleg – 2x

3. Manchetten – 2x


WERKBESCHRIJVING:

1. Details met vlieseline verstevigen.


2. De figuurnaden op het achterpand stikken, afwerken, naar midden toe strijken. Het boven- en onderachterpand aan elkaar stikken, de naad afwerken, naar boven omstrijken. Verder als een detail bewerken. 


3. De middennaad van het achterpand afzonderlijk afwerken. De middenachternaad vanaf het inzetteken voor de rits tot de onderkant van de jurk stikken. Blinde ris inzetten.


4. De figuurnaden op het voorpand stikken, afwerken, naar midden toe strijken. De miidenvoornaad vanaf de markering tot de onderkant stikken, openstrijken,  afwerken. Verder als een detail bewerken. Het boven- en ondervoorpand aan elkaar stikken, de naad afwerken, naar boven omstrijken. Verder als een detail bewerken.


5. De schoudernaden stikken, de rondingen netjes inknippen, openstrijken; de naden afwerken.


6. De middennaad van het voorpandbeleg vanaf de markering tot de onderkant stikken, openstrijken. Verder als een detail bewerken. De schoudernaden van het achter- en voorpandbeleg stikken, open strijken. Buitenrand afwerken. Verder als een detail bewerken.


7. De jurk en beleg met de goede kant aan elkaar leggen, rondom de halsrand stikken, de naad netjes inknippen, keren, plaat strijken. Het beleg aan de schoudernaden en aan de ritsband vastzetten.


8. De schoudernaden & de zijnaden stikken, afwerken, naar achter strijken. 


9. De buitendeel van de manchetten aan de mouw stikken, de naad naar manchetten toe omstrijken. verder als een detail bewerken. De mouwnaad stikken, afwerken, naar achter toe strijken. 

De mouwen volgens de markering inzetten, de mouwkop fijn rimpelen. De naden afwerken, omstrikken.


10. De korte naden van de binnenste deel van de manchetten stikken, openstrijken. De buitenrand afwerken. Detail met de mouw met de goede kant aan elkaar leggen, de onderste naad stikken, keren, omstrijken. Afgewerkte rand van de binnenste manchetten aan de aanzetnaad van de bovenste manchetten smal stikken.


11. De zoom van de jurk afwerken, naar binnen omstrijken en  doorstikken.


12. De ceintuur in de lengte met de goede kant naar binnen dubbelvouwen en stikken, een opening voor het keren vrijlaten. De ceintuur keren, de opening dichtmaken. Rondom een decoratieve stiksels maken (op afstaand 0,8cm doorstikken). Decoratieve gesp bevestigen, gaatjes aanmaken.