4811 TRICOT SWEATER met colkraag 


STOFADVIES: natuurlijke of gemengde weinig rekbaar tricot stof van twee passende of contrasterende kleuren. 


ALS DE PATROONDELEN DUBBELE RANDEN HEBBEN, ZIJN ALLE NADEN EN ZOMEN IN HET PATROON VERWERKT, 

IN GEVAL VAN ENKELE RANDEN ZIJN DE NADEN EN DE ZOMEN NIET INBEGREPEN.


NADEN EN ZOMEN: alle naden - 1,0cm.


LET OP! ALS EERSTE,PRINT DE PAPIEREN PATROONDELEN UIT EN LEG DEZE OP DE STOF (de stofbreedte tussen 90 cm en 150 cm)OM TE BEPALEN HOEVEEL STOF JE NODIG HEBT(vergeet dubbele en symmetrische delen niet).


BIJ HET AAN ELKAAR NAAIEN VAN DE DELEN LET OP DE INZETTEKENS - HOUD DE INZETTEKENS OP ELKAAR!KNIPPEN:

Basisstof 1:

1. achterpand - 1x aan de stofvouw

2. voorpand - 1x aan de stofvouw 

3. Kraag - 1x 

4. Mouw - 2x


Basisstof 2:

1. voorpas - 1x aan de stofvouw 

2. achterpas - 1x aan de stofvouw

3. manchetten - 2x

4. boord - 1x aan de stofvouw


Advies: Gebruik voor het naaien van tricot stoffen een speciaal stiksel voor elastische stoffen van smalle zigzag. Bij het locken de naden op   0.8 cm afsnijden. De zoom wordt met een tweelingnaald afgewerkt om de rekbaarheid van de stof te behouden.  


WERKBESCHRIJVING:


1. Schoudernaden van de voor- en achterpas stikken, de naden naar de rug toe strijken en afwerken. Verder als een detail bewerken.


2.  De zijnaden stikken, afwerken, naar achter toe strijken.


3. De mouwgat stikken, afwerken, naar achter omstrijken. De onderste deel van de mouwen aan het voor- en achterpand volgens markering stikken. De naden afwerken.


4. De bovenste deel van de sweater aan de onderste deel stikken, de naad afwerken, naar boven toe strijken.


5. Stik de manchet op de korte kanten dicht, en strijk   midden in de lengte dicht met de verkeerde kanten op elkaar. Stik de manchetten uitgerekt aan de onderkant van de mouw en werk de naad af.


6. Stik de boord op de korte kanten dicht, en strijk   midden in de lengte dicht met de verkeerde kanten op elkaar. Stik de boord uitgerekt aan de onderkant van de trui en werk de naad af.


7. De korte naden van de kraag stikken, openstrijken. De kraag met de goede kant naar buiten door de lengte dubbel vouwen en volgens markering aan de halsrand van de trui stikken (de naad van de kraag bevindt zich 2,0cm naar achter van de linker schoudernaad). De naad afwerken.