4821 DAMES GILLET MET PASPELZAKKEN


STOFADVIES: natuurlijke of gemengde kostuumstof. 


JE HEBT VERDER NODIG: vlieseliene; voeringstof; een decoratieve gesp; 1 knoop. 


ALS DE PATROONDELEN DUBBELE RANDEN HEBBEN, ZIJN ALLE NADEN EN ZOMEN IN HET PATROON VERWERKT, 

IN GEVAL VAN ENKELE RANDEN ZIJN DE NADEN EN DE ZOMEN NIET INBEGREPEN.


NADEN EN ZOMEN: zoom- en de mouwzoom – 3,0cm; overige naden - 1,0cm.


LET OP! ALS EERSTE,PRINT DE PAPIEREN PATROONDELEN UIT EN LEG DEZE OP DE STOF (de stofbreedte tussen 90 cm en 150 cm)OM TE BEPALEN HOEVEEL STOF JE NODIG HEBT (vergeet dubbele en symmetrische delen niet).


BIJ HET AAN ELKAAR NAAIEN VAN DE DELEN LET OP DE INZETTEKENS - HOUD DE INZETTEKENS OP ELKAAR!


KNIPPEN:

Basisstof 1:

1. Middenachterpand - 2x

2. Zijachterpand - 2x

3. Middenvoorpand - 2X

4. Zijvoorpand - 2x

5. Achterpandbeleg - 1x

6. Voorpandbeleg - 2x

7. Paspel - 2x

8. Zakdeel - 2x

9. Ceintuur groot - 1x

10. Ceintuur klein - 1x

Voeringstof:

1. Middenachterpand - 2x

2. Zijachterpand - 2x

3. Middenvoorpand 2x

4. Zijvoorpand - 2x

5. Zakdeel groot - 2

6. Zakdeel klein - 2x


Vlieseline:

1. Middenvoorpand - 2x

2. Achterpandbeleg - 1x

3. Ceintuur groot - 1x

4. Ceintuur klein - 1x 

5. Voorpandbeleg - 2x

6. Paspel - 2x


LET OP: delen van het voor- en achterpand die uit de voeringstof worden geknipt, worden verminderd met de breedte van het beleg voorpand en het halsbeleg achterpand.  


WERKBESCHRIJVING:

1. De delen met vlieseline verstevigen. 


2. De deelnaden van het achterpand stikken, openstrijken. De middenachternaad stikken, opensprijken.


3. De deelnaden van het voorpand stikken, openstrijken.


4.  LET OP! Heeft u weinig of geen ervaring met ingezette paspelzakken te maken, maak dan een apart voorbeeld op een oefenstof.

De plaats van de zakingang aangeven. De paspel in de lengte met de verkeerde kant naar binnen vouwen en platstrijken. Aan de binnenkant van de paspel de kleine onderzak vaststikken. De paspel aan het voorpand langs de onderste markeerlijn van de zak vastnaaien. De grote onderzak aan het voorpand langs de onderste markeerlijn van de zak vastnaaien. Het stiksel eindigt bij de korte markeerlijnen van de zak. De zakingang doorknippen. 1-1.5 cm van de uiteinden van de zakingang schuine knipjes maken. Door deze opening de paspel en de grote onderzak naar de verkeerde kant vouwen. Aan de verkeerde kant de uiteinden van de zak langs de buitenkant van de driehoekjes met een dubbel stiksel afhechten (heen en terug stikken). De randen van de onderzakken stikken. 


5. De kleine ceintuur met de goede kant door de lengte dubbelvouwen, langs een lange en een korte zijnaad stikken (begin en eindig bij de inzettekens op de naad), keren, platstrijken. Eerste deel van je decoratieve gesp bevestigen. De grote ceintuur met de goede kant door de lengte dubbelvouwen, langs een lange en een korte zijnaad stikken (begin en eindig bij de inzettekens op de naad), keren, platstrijken. De tweede deel van je decoratieve gesp bevestigen. Grote en kleine ceintuur volgens markering aan de zij- en middennaad afspelden of vastrijgen.


6. De schouder- en zijnaden stikken, openstrijken.


7. De schoudernaden van het voor- en achterpandbeleg stikken, openstrijken. Verder als een detail bewerken. De naden en de figuurnaden van de voering stikken, een opening in de linker zijnaad vrij laten. De voering en de gillet met de goede kant op elkaar leggen, en langs de buiten randen van het voorpandbeleg, de zoom en mouwgaten stikken. De gillet door de opening in de zijnaad keren. De opening in de voering dichtmaken.


8. Op het linker voorpand volgens markering knoopsgaat maken, op het linker voorpand van binnen een knopen aanzetten.