4823 GECOMBINEERDE JURK MET TRIKOT INZETSTUKKEN


STOFADVIES: natuurlijke of gemengde jurkstof; natuurlijke of gemengde gemiddeld of weinig rekbare tricot voor inzetstukken. 


JE HEBT VERDER NODIG: vlieseliene; blinde rits; 2 korte decoratieve ritsen.


ALS DE PATROONDELEN DUBBELE RANDEN HEBBEN, ZIJN ALLE NADEN EN ZOMEN IN HET PATROON VERWERKT, 

IN GEVAL VAN ENKELE RANDEN ZIJN DE NADEN EN DE ZOMEN NIET INBEGREPEN.


NADEN EN ZOMEN: zoom - 3,0cm; mouwzoom - 2,0cm; splitnaad - 6,0cm; overige naden - 1,0cm.


LET OP! ALS EERSTE,PRINT DE PAPIEREN PATROONDELEN UIT EN LEG DEZE OP DE STOF (de stofbreedte tussen 90 cm en 150 cm)OM TE BEPALEN HOEVEEL STOF JE NODIG HEBT(vergeet dubbele en symmetrische delen niet).


BIJ HET AAN ELKAAR NAAIEN VAN DE DELEN LET OP DE INZETTEKENS - HOUD DE INZETTEKENS OP ELKAAR!


KNIPPEN:

Basisstof:

1. achterpand - 2x 

2. ondervoorpand - 1x 

3. bovenvoorpand – 1x 

4. Mouw - 2x

5. Voorpandbeleg - 1x

6. Achterpandbeleg - 2x

7. Verticale boord - 1x


Tricot:

1. Inzetstuk - 2x


Vlieseliene:

1. Achterpandbeleg - 2x

2. Voorpandbeleg - 1x


WERKBESCHRIJVING:

1. De delen met vlieseliene verstevigen.

2. De figuurnaden van het voor- en achterpand stikken, naar midden strijken. 


3. Bij het linkerdeel van het onderachterpand 5 cm langs de verticale splitrand afknippen. Het splitbeleg met vlieseline verstevigen op de verkeerde kant van beide achterpanden. Op de goede kant de lijn van de middenachternaad (de vouwlijn van de split) aangeven. Het linkerdeel langs de vouwlijn van de split omstrijken, op het rechterdeel alleen de naadtoeslag langs de splitrand (6,0cm) naar binnen omstrijken. Beide delen langs de middenachternaad op elkaar leggen en bij de bovenrand van de split vastmaken. De middenachternaad afwerken (elk deel apart). De naden van de split afwerken. De middenachternaad stikken vanaf de halsrand tot de eerste inzetteken voor de rits en vanaf de onderste inzetteken  tot de hoek van de split. De naadtoeslag van de split op het rechterdeel bij de hoek schuin inknippen. De middenachternaad openstrijken, de naden van de split omstrijken. De split op de goede kant schuin doorstikken, daarbij de onderslag mee vaststikken. Blinde rits inzetten.


4. LET OP! Heeft u weinig of geen ervaring met ingezette zakken op tricot stof te maken, maak dan een apart voorbeeld op een oefenstof.  


De markering voor de valse zak op het ondervoorpand afhankelijk van de lengte van je decoratieve ritsen aangeven en met vlieseline verstevigen. De zakingang doorknippen. LET OP: 1-1.5 cm van de uiteinden van de zakingang schuine knipjes maken. Door deze opening de naadtoeslag van de zakingang naar de verkeerde kant vouwen, omstrijken. Decoratieve rits onder de zakingang plaatsen (afspelden of vastrijgen). Maak een vierkante beleg voor de valse zak afhankelijk van de grotte van je zakingang ( lengte en breedte +2,0-2,5cm) en werk de buitenranden af. Het beleg voor je valse zak onder decoratieve rits plaatsen en in een keer vaststikken.


5. De verticale boord aan de voorpandinzet stikken, de naad afwerken, naar midden omstrijken. Verder als een detail (middenvoorpand) bewerken.


6. Bovenvoorpand aan het middenvoorpand stikken, de naad afwerken, naar boven toe strijken. Het ondervoorpand aan het middenvoorpand stikken, de naad afwerken, naar boven toe strijken. 


7. De schouder- en zijnaden stikken, afwerken, naar achter strijken.


8. De schoudernaden van het achter- en voorpandbeleg stikken, open strijken. Buitenrand afwerken. De jurk en beleg met de goede kant aan elkaar leggen, rondom de halsrand stikken, de naad netjes inknippen, keren, plaat strijken. Het beleg aan de schoudernaden en aan de ritsband vastzetten
.


9. De mouwnaad stikken, afwerken, naar achter toe strijken. De mouw in de mouwgat zetten (let op markering). De naad afwerken, omstrijken.


10. De zoom en de mouwzoom afwerken, naar binnen strijken, doorstikken.