4825 LANGE MOUWLOZE JACKET ZONDER KNOPEN

 

STOFADVIES: natuurlijke of gemengde kostuumstof. 

 

JE HEBT VERDER NODIG: vlieseline; voeringstof; 1 complete haak met ogen (miederhaak) . 

 

ALS DE PATROONDELEN DUBBELE RANDEN HEBBEN, ZIJN ALLE NADEN EN ZOMEN IN HET PATROON VERWERKT, 

IN GEVAL VAN ENKELE RANDEN ZIJN DE NADEN EN DE ZOMEN NIET INBEGREPEN.

 

NADEN EN ZOMEN: de mouwzoom – 2,5cm; bovennaad van de zak & de klep - 2,0cm; overige naden – 1,0cm.

 

LET OP! ALS EERSTE,PRINT DE PAPIEREN PATROONDELEN UIT EN LEG DEZE OP DE STOF (de stofbreedte tussen 90 cm en 150 cm)OM TE BEPALEN HOEVEEL STOF JE NODIG HEBT (vergeet dubbele en symmetrische delen niet).

 

BIJ HET AAN ELKAAR NAAIEN VAN DE DELEN LET OP DE INZETTEKENS - HOUD DE INZETTEKENS OP ELKAAR!

 

KNIPPEN:

Basisstof:

1. Middenachterpand – 2x

2. Zijachterpand – 2x

3. Voorpand – 2x

4. Voorpandbeleg – 2x

5.  Achterpandbeleg – 1x

6. Zak - 2x

7. Kraag - 1x

8.  


Voeringstof:

1. Middenachterpand – 2x

2. Zijachterpand – 2x

3. Voorpand – 2x


VLIESELINE:

1. Voorpandbeleg – 2x

2. Achterpandbeleg - 1x

3. Klep – 2x


LET OP: delen van het voor- en achterpand die uit de voeringstof worden geknipt, worden verminderd met de breedte van het beleg voorpand en het halsbeleg achterpand.  

 

 

WERKBESCHRIJVING:

 

1. Details met vleseline  verstevigen. 

 

2. De figuurnaden op het voorpand stikken, naar midden toe strijken.


3. Delen van de klep met de goed kant op elkaar leggen, rondom twee korte en een lange naad stikken, de rondingen netjes inknippen, keren, omstrijken. 


4. De bovennaad naar binnen vouwen, doorstikken. De naden van de zaak naar binnen vouwen, omstrijken. De zakken op het voorpand volgens markering bevestigen. 

   De markering voor de kleppen op het voorpand aanbrengen. De kleppen volgens markering bevestigen.


5. De figuurnaden van het achterpand pand stikken, naar midden strijken. Bij het linkerdeel van het onderachterpand 5 cm langs de verticale splitrand afknippen. Het splitbeleg met vlieseline verstevigen op de verkeerde kant van beide achterpanden. Op de goede kant de lijn van de middenachternaad (de vouwlijn van de split) aangeven. Het linkerdeel langs de vouwlijn van de split omstrijken, op het rechterdeel alleen de naadtoeslag langs de splitrand (6,0cm) naar binnen omstrijken. Beide delen langs de middenachternaad op elkaar leggen en bij de bovenrand van de split vastmaken. De middenachternaad afwerken (elk deel apart). De naden van de split afwerken. De middenachternaad stikken vanaf de halsrand tot de hoek van de split. De naadtoeslag van de split op het rechterdeel bij de hoek schuin inknippen. De middenachternaad openstrijken, de naden van de split omstrijken. De split op de goede kant schuin doorstikken, daarbij de onderslag mee vaststikken.


6. De schouder- en zijnaden stikken, openstrijken.


7. De boven- en onderkraag met de goede kant op elkaar leggen, rondom de buitenranden stikken (begin en pijnig bij de markering), de hoekjes netjes inknippen. Bij de markering een knipsel geven. De kraag keren, omstrijken.


8. De schoudernaden van het beleg stikken, openstrijken.9. De binnenste naadtoeslag van het voorpandbeleg van af markering tot de onderkant afwerken. Het beleg met de jacket met de goede kant aan elkaar leggen, langs halsrand, voorpand ( begin en eindig op 1,5cm tot de naad van het voorpandbeleg). De hoekjes netjes inknippen, het beleg keren, plaatstrijken. De onderkraag aan de halsrand van de jas stikken,strijken. De bovenkraag aan het beleg stikken, strijken. De naden van binnen aan elkaar vastzetten. Verder als een detail bewerken.


10. De naden en de figuurnaden van de voering stikken, de zoom afwerken, naar binnen omstrijken, doorstikken.


11. De voering en de mantel met de goede kant op elkaar leggen, en langs de buiten randen en de mouwgaten stikken. keren, omstrijken.


12. De zoom van de jacket afwerken, naar binnen omstrijken, met de hand blindzoom maken.