4826 GECOMBINEERDE JURK MET BINNENZAKJES


STOFADVIES: natuurlijke of gemengde jurkstof. 


JE HEBT VERDER NODIG: voeringstof; vlieseliene; blinde rits; 2 knopen.


ALS DE PATROONDELEN DUBBELE RANDEN HEBBEN, ZIJN ALLE NADEN EN ZOMEN IN HET PATROON VERWERKT, 

IN GEVAL VAN ENKELE RANDEN ZIJN DE NADEN EN DE ZOMEN NIET INBEGREPEN.


NADEN EN ZOMEN: zoom - 3,0cm; mouwzoom - 2,0cm; splitnaad - 6,0cm; overige naden - 1,0cm.


LET OP! ALS EERSTE,PRINT DE PAPIEREN PATROONDELEN UIT EN LEG DEZE OP DE STOF (de stofbreedte tussen 90 cm en 150 cm)OM TE BEPALEN HOEVEEL STOF JE NODIG HEBT(vergeet dubbele en symmetrische delen niet).


BIJ HET AAN ELKAAR NAAIEN VAN DE DELEN LET OP DE INZETTEKENS - HOUD DE INZETTEKENS OP ELKAAR!KNIPPEN:

Basisstof :

1. achterpand - 2x 

2. ondervoorpand - 1x aan de stofvouw 

3. bovenvoorpand – 1x aan de stofvouw

4. Mouw - 2x

5. Voorpandbeleg - 1x

6. Achterpandbeleg - 2x


Voering:

1. zakdeel groot - 1x

2. zakdeel klein - 1x


Vlieseliene:

1. Achterpandbeleg - 2x

2. Voorpandbeleg - 1xWERKBESCHRIJVING:


1. De delen met vlieseliene verstevigen.

2. De figuurnaden van het achterpand stikken, naar midden strijken. De coupenaden van het voorpand stikken, naar boven toe strijken.


3. Bij het linkerdeel van het onderachterpand 5 cm langs de verticale splitrand afknippen. Het splitbeleg met vlieseline verstevigen op de verkeerde kant van beide achterpanden. Op de goede kant de lijn van de middenachternaad (de vouwlijn van de split) aangeven. Het linkerdeel langs de vouwlijn van de split omstrijken, op het rechterdeel alleen de naadtoeslag langs de splitrand (6,0cm) naar binnen omstrijken. Beide delen langs de middenachternaad op elkaar leggen en bij de bovenrand van de split vastmaken. De middenachternaad afwerken (elk deel apart). De naden van de split afwerken. De middenachternaad stikken vanaf de halsrand tot de eerste inzetteken voor de rits en vanaf de onderste inzetteken  tot de hoek van de split. De naadtoeslag van de split op het rechterdeel bij de hoek schuin inknippen. De middenachternaad openstrijken, de naden van de split omstrijken. De split op de goede kant schuin doorstikken, daarbij de onderslag mee vaststikken. Blinde rits inzetten.


4. De grote zakdeel en ondervoorpand met de goede kant aan elkaar leggen, doorstikken. De naadtoeslag aan de zakdeel op afstaand 0,2 van de naad stikken, de zakdeel keren, omstrijken. Verder als een detail bewerken.

De kleine zakdeel en bovenvoorpand met de goede kant aan elkaar leggen, doorstikken. De naadtoeslag afwerken, naar de zakdeel toe strijken en op afstaand 0,2 van de naad stikken. Verder als een detail bewerken.

Het bovenvoorpand met de verkeerde kant aan het ondervoorpand volgens markering leggen. Ondervoorpand omhoog keren en de onderkant van de zakdelen volgens aangegeven lijn aan elkaar stikken. Markering voor de zakken aangeven en doorstikken (volg de golflijn op je patroon).


5. De schouder- en zijnaden stikken, afwerken, naar achter strijken.


6. De schoudernaden van het achter- en voorpandbeleg stikken, open strijken. Buitenrand afwerken. De jurk en beleg met de goede kant aan elkaar leggen, rondom de halsrand stikken, de naad netjes inknippen, keren, plaat strijken. Het beleg aan de schoudernaden en aan de ritsband vastzetten.


7. De mouwnaad stikken, afwerken, naar achter toe strijken. De mouw in de mouwgat zetten (let op markering). De naad afwerken, omstrijken.


8. De zoom en de mouwzoom afwerken, naar binnen strijken, doorstikken.


9. Decoratieve knopen volgens markering zetten.