4830 MOUWLOZE BLOUSE MET EEN PLOOI


STOFADVIES: natuurlijke of gemengde blousestof. 


JE HEBT VERDER NODIG: vlieseline.


ALS DE PATROONDELEN DUBBELE RANDEN HEBBEN, ZIJN ALLE NADEN EN ZOMEN IN HET PATROON VERWERKT, 

IN GEVAL VAN ENKELE RANDEN ZIJN DE NADEN EN DE ZOMEN NIET INBEGREPEN.


NADEN EN ZOMEN: zoom - 1,2cm; overige naden - 1,0cm.


LET OP! ALS EERSTE,PRINT DE PAPIEREN PATROONDELEN UIT EN LEG DEZE OP DE STOF (de stofbreedte tussen 90 cm en 150 cm)OM TE BEPALEN HOEVEEL STOF JE NODIG HEBT(vergeet dubbele en symmetrische delen niet).


BIJ HET AAN ELKAAR NAAIEN VAN DE DELEN LET OP DE INZETTEKENS - HOUD DE INZETTEKENS OP ELKAAR!


KNIPPEN:

Basisstof:

1. Achterpand - 1x aan de stofvouw

2. Voorpand - 1x 

3. Sluitbies - 2x

4. Opstaande kraag - 2x


Vlieseline 

1. Sluitbies - 2x

2. Opstaande kraag - 1x


WERKBESCHRIJVING:


1. De delen met vlieseline verstevigen.


2. De delen van de sluitbies met de goede kant naar buiten door de lengte dubbelvouwen, omstrijken. De sluitbies aan het voorpand volgens markering stikken (eindig je stikdel op 1,0cm afstand van de onderkant). De hoekje van de naadtoeslag op het voorpand netjes schuin inknippen (eindig op 0,1cm afstand tot de punt van de hoekje). De plooi op het voorpand volgen markering vouwen - rechter sluitbies op de linker sluitbies plaatsen. De onderkant van de linker en rechter sluitbies in een keer met de naadtoeslag van het voorpand stikken. De naden afwerken, omstrijken.


4. Kraagdelen met de goede kant op elkaar leggen, bij de buitenranden stikken (begin en eindig bij de aanzetnaad), rondingen bijknippen. Keren, omstrijken.


5. De buitendeel van de opstaande kraag aan de halsrand stikken, de naden netjes inknippen en naar de sluitbies toe strijken. De naad van de buitendeel van de opstaande krag 1,0cm naar binnen vouwen, aan de inzet naad smal stikken. 


6. Maak een schuine bies 4,0cm breed en van de mouwgat lengte +5,0cm (of neem een kant-en-klaar van een passende kleur). De schuine bies met de goede kant naar buiten door de lengte dubbelvouwen, omstrijken. De mouwgat omboorden: De schuine bies en de blouse met de goede kant op elkaar leggen, langs de mouwgat stikken, rondingen netjes inknippen. De schuine bies keren, de zoom 1,0cm naar binnen vouwen, in de aanzetnaad doorstikken of met de hand blindzoom maken. Omstrijken.


7. De zoom van de blouse afwerken, naar binnen omstrijken en doorstikken.