4832 TRICOT JURK MET UITLOPEND ROK


STOFADVIES: natuurlijke of gemengde weinig rekbaar tricot stof. 


JE HEBT VERDER NODIG: vlieseline voor tricot; blinde rits.


ALS DE PATROONDELEN DUBBELE RANDEN HEBBEN, ZIJN ALLE NADEN EN ZOMEN IN HET PATROON VERWERKT, 

IN GEVAL VAN ENKELE RANDEN ZIJN DE NADEN EN DE ZOMEN NIET INBEGREPEN.


NADEN EN ZOMEN: zoom – 2,0cm; overige naden - 1,0cm.


LET OP! ALS EERSTE,PRINT DE PAPIEREN PATROONDELEN UIT EN LEG DEZE OP DE STOF (de stofbreedte tussen 90 cm en 150 cm)OM TE BEPALEN HOEVEEL STOF JE NODIG HEBT.


BIJ HET AAN ELKAAR NAAIEN VAN DE DELEN LET OP DE INZETTEKENS - HOUD DE INZETTEKENS OP ELKAAR!


Alle teksten op de patroondelen zijn aan de goede kant aangebracht!


KNIPPEN:

Basisstof:

1. Bovenachterpand - 2x

2. Bovenvoorpand - 1x aan de stofvouw

3. Voorpandinzet - 1x 

4. Onderachterpand - 2x

5. Onderzijvoorpand - 2x

6. Ondermiddenvoorpand - 1x aan de stofvouw

7. Voorpandbeleg - 1x

8. Achterpandbeleg - 2x


VLIESELINE: 

1. Voorpandbeleg - 1x

2. Achterpandbeleg - 2x


Advies: Gebruik voor het naaien van tricot stoffen een speciaal stiksel voor elastische stoffen of smalle zigzag. Bij het locken de naden op   0,8 cm afsnijden. De zoom wordt met een tweelingnaald afgewerkt om de rekbaarheid van de stof te behouden.

WERKBESCHRIJVING:


1. De delen met vlieseline verstevigen.


2. De figuurnaden op het achterpand stikken, naar midden toe strijken. 


3. Bovenachter- en onderachterpand aan elkaar stikken, de naad afwerken, naar boven toe omstrikken. Verder als een detail bewerken.


4. Middenachternaad afzonderlijk afwerken, vanaf de markering tot de onderkant stikken, openstrijken, een blinde rits zetten.


5. De plooien op het bovenvoorpand volgens markering vouwen, afspelden of vastrijgen.

De plooien op het onderzijvoorpand volgens markering vouwen, afspelden of vastrijgen. Deelnaden van het ondervoorpand stikken, afwerken, naar midden toe omstrijken. Verder als een detail bewerken.


6. Voorpandinzet aan het bovenvoorpand stikken, de naad afwerken, naar de inzet toe strijken. Voorpandinzet aan het ondervoorpand stikken, de naad afwerken, naar de inzet toe strijken.


7. De schouder- en zijnaden stikken, afwerken, naar achter strijken.


8. De schoudernaden van het voor- en achterpandbeleg stikken, openstrijken; verder als een detail bewerken. De buitenrand van het beleg afwerken. Het beleg en de jurk met de goede kant aan elkaar leggen, langs de halsrand stikken. De rondingen van de naadtoeslag netjes inknippen, het beleg keren, omstrijken. het beleg aan de schoudernaden van de jurk en aan de ritsband vastzetten.


9. Maak een schuine bies 4,0cm breed en van de mouwgat lengte +5,0cm (of neem een kant-en-klaar van een passende kleur). De schuine bies met de goede kant naar buiten door de lengte dubbelvouwen, omstrijken. De mouwgat omboorden: De schuine bies en de jurk met de goede kant op elkaar leggen, langs de mouwgat stikken, rondingen netjes inknippen. De schuine bies keren, de zoom 1,0cm naar binnen vouwen, in de aanzetnaad doorstikken of met de hand blindzoom maken. Omstrijken.


10. De zoom van de jurk afwerken, naar binnen omstrijken en doorstikken.