4834 TRICOT BLOUSE MET EEN POLOSLUITING


STOFADVIES: natuurlijke of gemengde gemiddeld rekbaar tricot stof. 


JE HEBT VERDER NODIG: vlieseline voor tricot; 4 knopen.


ALS DE PATROONDELEN DUBBELE RANDEN HEBBEN, ZIJN ALLE NADEN EN ZOMEN IN HET PATROON VERWERKT, 

IN GEVAL VAN ENKELE RANDEN ZIJN DE NADEN EN DE ZOMEN NIET INBEGREPEN.


NADEN EN ZOMEN: zoom - 2,0cm; overige naden - 1,0cm.


LET OP! ALS EERSTE,PRINT DE PAPIEREN PATROONDELEN UIT EN LEG DEZE OP DE STOF (de stofbreedte tussen 90 cm en 150 cm)OM TE BEPALEN HOEVEEL STOF JE NODIG HEBT(vergeet dubbele en symmetrische delen niet).


BIJ HET AAN ELKAAR NAAIEN VAN DE DELEN LET OP DE INZETTEKENS - HOUD DE INZETTEKENS OP ELKAAR!


KNIPPEN:

Basisstof:

1. Achterpand - 1x aan de stofvouw

2. Voorpand - 1x 

3. Sluitbies boven - 1x

4. Sluitbies onder - 1x

5. Opstaande kraag - 2x

6. Voorpas - 2x


Vlieseline 

1. Sluitbies boven - 1x

2. Sluitbies onder - 1x

3. Opstaande kraag - 2x


Advies: Gebruik voor het naaien van tricot stoffen een speciaal stiksel voor elastische stoffen van smalle zigzag. Bij het locken de naden op   0.8 cm afsnijden. De zoom wordt met een tweelingnaald afgewerkt om de rekbaarheid van de stof te behouden.  


WERKBESCHRIJVING:


1. De delen met vlieseline verstevigen.


2. De delen van de sluitbies met de goede kant naar buiten door de lengte dubbelvouwen, omstrijken. Op de bovenste sluitbies volgens markering knoopsgaten maken. De bovenste en de onderste sluitbies aan het voorpand volgens markering stikken (eindig je stikdel op 1,0cm afstand van de onderkant). De hoekje van de naadtoeslag op het voorpand netjes schuin inknippen (eindig op 0,1cm afstand tot de punt van de hoekje). 

De onderkant van de linker en rechter sluitbies naar binnen steken en in een keer met de naadtoeslag van het voorpand stikken. De naden afwerken, omstrijken.


3. De bovenste naad van het voorpand vanaf de halsrand tot de markering rimpelen (met de hand of gebruik een rimpelvoetje van je naaimachine). De voorpas aan het voorpand stikken (rimpels netje verdelen); de naadtoeslag afwerken, naar boven omstrijken.


4. Kraagdelen met de goede kant op elkaar leggen, bij de buitenranden stikken (begin en eindig bij de aanzetnaad), rondingen bijknippen. Keren, omstrijken.


5. De schouder- en zijnaden stikken, afwerken, naar achter toe strijken.


6. De buitendeel van de opstaande kraag aan de halsrand stikken, de naden netjes inknippen en naar de sluitbies toe strijken. De naad van de buitendeel van de opstaande krag 1,0cm naar binnen vouwen, aan de inzet naad smal stikken. 


7. De zoom en de mouwzoom van de blouse afwerken, naar binnen omstrijken en doorstikken.


8. Op de rechter kant van de kraag een knoopsgat volgens markering maken; op linker kant en de sluitbies knop aanzetten.