4835 JURK MET BORSTZAKJES


STOFADVIES: natuurlijke of gemengde jurkstof. 


JE HEBT VERDER NODIG: vlieseline; 6 knopen.


ALS DE PATROONDELEN DUBBELE RANDEN HEBBEN, ZIJN ALLE NADEN EN ZOMEN IN HET PATROON VERWERKT, 

IN GEVAL VAN ENKELE RANDEN ZIJN DE NADEN EN DE ZOMEN NIET INBEGREPEN.


NADEN EN ZOMEN: zoom & mouwzoom - 2,0cm; zakingang - 2,0cm; overige naden - 1,0cm.


LET OP! ALS EERSTE,PRINT DE PAPIEREN PATROONDELEN UIT EN LEG DEZE OP DE STOF (de stofbreedte tussen 90 cm en 150 cm)OM TE BEPALEN HOEVEEL STOF JE NODIG HEBT(vergeet dubbele en symmetrische delen niet).


BIJ HET AAN ELKAAR NAAIEN VAN DE DELEN LET OP DE INZETTEKENS - HOUD DE INZETTEKENS OP ELKAAR!


KNIPPEN:

Basisstof:

1. Achterpand - 1x aan de stofvouw

2. Voorpand - 1x aan de stofvouw

3. Sluitbies - 4x

4. Mouw - 2x

5. Epaulet - 2x

6. Zakje - 2x


Vlieseline 

1. Sluitbies - 2xWERKBESCHRIJVING:


1. De delen met vlieseline verstevigen.


2. De figuurnaden op het achterpand stikken, afwerken, naar midden toe strijken. De coupenaden op het voorpand stikken, afwerken, naar boven toe strijken.


3. Bovenrand van de zakken afwerken, naar de verkeerde kant omstrijken en doorstikken. De onderrand en de zijranden van de zakken afwerken, naar binnen omstrijken. De zakken op het voorpand volgens de markering leggen en opstikken.


4. Sluitbies afwerken:

Linker sluitbies: de delen van de linker sluitbies met de goede kant aan elkaar leggen, buitennaad stikken, keren, omstrijken. Verder als een detail bewerken. De buitendeel van de sluitbies aan de linker kant van het voorpand stikken (eindig je stiksel precies bij de aangegeven onderlijn). De naad naar de sluitbies toe strijken, de hoekje van de naadtoeslag netjes schuin inknippen. De binnenste deel van de sluitbies ingeslagen aan de aanzetnaad smal stikken. 


Rechter sluitbies: de delen van de rechter sluitbies met de goede kant aan elkaar leggen, buitennaad en de hoekje stikken (eindig je stiksel precies bij de aangegeven aanzetlijn), keren, omstrijken. Verder als een detail bewerken. De buitendeel van de sluitbies aan de rechter kant van het voorpad stikken (eindig je stiksel precies bij de aangegeven onderlijn). De naad naar de sluitbies toe strijken, de hoekje van de naadtoeslag netjes schuin inknippen. De binnenste deel van de sluitbies ingeslagen aan de aanzetnaad smal stikken. 


De vlinderplooi op het voorpand volgens markering vouwen (afspelden of vastrijgen). De onderkant van linker sluitbies naar binnen steken en doorstikken (in een keer vlinderplooi vaststikken). Rechter sluitbies aan de linker volgens markering leggen (afspelden of vastrijgen), de hoekje van de sluitbies op de goede kant opstikken.


5. De schouder- en zijnaden stikken, afwerken, naar achter omstrijken.


6. Maak een schuine bies 4,0cm breed en van de halsrand lengte +5,0cm (of neem een kant-en-klaar van een passende kleur). De schuine bies met de goede kant naar buiten door de lengte dubbelvouwen, omstrijken. De halsrand omboorden: De schuine bies en de jurk met de goede kant op elkaar leggen, langs de halsrand stikken, rondingen netjes inknippen. De schuine bies keren, de zoom 1,0cm naar binnen vouwen, in de aanzetnaad doorstikken of met de hand blindzoom maken. Omstrijken.


7. De epaulet door de lengte met de goede kant naar binnen vouwen, rondom een lange naad en de hoekje  stikken. Hoekjes netjes schuin afknippen, keren, omstrijken. Op de goede kant op 0,1cm afstand van de rand een decoratieve stiksel maken.

De epaulet  volgens de markering aan de schouder van de jurk zetten, afspelden of vastrijgen.


8. De mouwnaad stikken, afwerken, naar achter toe strijken.  De mouw in de mouwgat zetten, de naad afwerken, omstrijken.


9. De zoom en de mouwzoom van de blouse twee keer 1,0cm ingeslagen omstrijken en doorstikken.


10. Op de rechter sluitbies de knoopsgaten volgens markering maken, op de linker sluitbies de knopen volgens markering zetten. De knopen op de epauletten volgens markering zetten (in een keer de epauletten aan de jurk vastzetten).