4843 BLOUSE MET VOLANT


STOFADVIES: natuurlijke of gemengde lichte blousestof. 


JE HEBT VERDER NODIG: vlieseline; 1 knoop.


ALS DE PATROONDELEN DUBBELE RANDEN HEBBEN, ZIJN ALLE NADEN EN ZOMEN IN HET PATROON VERWERKT, 

IN GEVAL VAN ENKELE RANDEN ZIJN DE NADEN EN DE ZOMEN NIET INBEGREPEN.


NADEN EN ZOMEN: zoom van de blouse - 2,0cm; zoom van de volant - 0,0cm; overige naden - 1,0cm.


LET OP! ALS EERSTE,PRINT DE PAPIEREN PATROONDELEN UIT EN LEG DEZE OP DE STOF (de stofbreedte tussen 90 cm en 150 cm)OM TE BEPALEN HOEVEEL STOF JE NODIG HEBT(vergeet dubbele en symmetrische delen niet).


BIJ HET AAN ELKAAR NAAIEN VAN DE DELEN LET OP DE INZETTEKENS - HOUD DE INZETTEKENS OP ELKAAR!KNIPPEN:

Basisstof:

1. voorpand - 1x aan de stofvouw 

2. achterpand - 1x aan de stofvouw 

3. voorpandbeleg - 1x

4. achterpandbeleg - 1x

5. volant groot voor - 1x

6. volant groot achter - 1x

7. volant klein voor - 1x

8. volant klein achter - 1x


Vlieseline:

1. voorpandbeleg - 1x

2. achterpandbeleg - 1x


WERKBESCHRIJVING:

1. Delen met vlieseline verstevigen.


2. De coupenaden op het voorpand stikken, naar boven toe strijken.


3. De schouder- en zijnaden stikken, afwerken, naar achter toe strijken. 


4. Knip een schuine bies 2,5cm breed en 5cm lang voor het knoopslusje. Midden in de lengte vouwen en op afstand 0,3cm van de vouw stikken. De naad dichtbij stik netjes afknippen, keren, uitvouwen. De lengte van het lusje afhankelijk van de knoop grootte.


5. De schouder- en zijnaden van het voor- en ahterpandbeleg stikken, openstrijken. De buitenrand afwerken. Verder als een detail bewerken.

De blouse en het beleg met de goede kant aan elkaar leggen (afspelden of vastrijgen). Volgens markering een knipsel voor de sluiting op het achterpand geven. Langs de splitsing op 0,1-0,2cm van de knipsel stikken (alsmede de knopsausje bevestigen). De hoekjes van de naadtoeslag netjes schuin afknippen, de rondingen netjes inknippen.


6. De mouwgat van de blouse en van het beleg aan elkaar stikken (eerst op het voorpand en daarna op het achterpand. het beleg keren, plaat strijken.


7. De zijnaden van volant stikken, afwerken, naar achter omstrijken. De buitenkant van de volant smal afwerken (ADVIES: de buitenkant van de volant kan je ook met de schuine bies van een passende of contrasterende kleur afwerken). De kleine volant met de verkeerde kant op de goede kant van de grootste volant leggen, afspelden of vastrijgen. De naadtoeslag van de volant in een keer afwerken. verder als een detail bewerken. 


8. De volant volgens markering met de goede kant op de goede kant van de blouse leggen (de naadtoeslag naar beneden toe). Opstikken. De naadtoeslag van de volant tussen mouwgat van het voor- en achterpand naar binnen omstrijken, doorstikken.


9. De zoom afwerken, naar binnen omstrijken, doorstikken.


10. De knoop zetten.