4848 JURK MET ZAKJES


STOFADVIES: natuurlijke of gemengde weinig rekbare tricotstof. 


JE HEBT VERDER NODIG: vlieseliene voor tricot.


ALS DE PATROONDELEN DUBBELE RANDEN HEBBEN, ZIJN ALLE NADEN EN ZOMEN IN HET PATROON VERWERKT, 

IN GEVAL VAN ENKELE RANDEN ZIJN DE NADEN EN DE ZOMEN NIET INBEGREPEN.


NADEN EN ZOMEN: zoom - 3,0cm; overige naden - 1,0cm.


LET OP! ALS EERSTE,PRINT DE PAPIEREN PATROONDELEN UIT EN LEG DEZE OP DE STOF (de stofbreedte tussen 90 cm en 150 cm)OM TE BEPALEN HOEVEEL STOF JE NODIG HEBT(vergeet dubbele en symmetrische delen niet).


BIJ HET AAN ELKAAR NAAIEN VAN DE DELEN LET OP DE INZETTEKENS - HOUD DE INZETTEKENS OP ELKAAR!


KNIPPEN:

Basisstof :

1. achterpand - 2x 

2. voorpand - 2x

3. voorpas – 2x

4. achterpas - 2x

5. Voorpandbeleg - 1x

6. Achterpandbeleg - 1x

7. Mouw - 2x

8. borstzak - 2x

9. klep - 2x

10. zakdeel klein - 2x

11. zakdeel groot - 2x

12. mouwbeleg - 2x

Vlieseliene:

1. Achterpandbeleg - 1x

2. Voorpandbeleg - 1x

3. klep - 2x

4. mouwbeleg - 2x


Advies: Gebruik voor het naaien van tricot stoffen een speciale stiksel voor elastische stoffen van smalle zigzag. Bij het locken de naden op   0.8 cm afsnijden. De zoom wordt met een tweelingnaald afgewerkt om de rekbaarheid van de stof te behouden.


WERKBESCHRIJVING:

1. De delen met vlieseliene verstevigen.

2. De middennaad van het achterpand stikken, afwerken, naar links omstrijken. verder als een detail bewerken. De achterpas aan het achterpand stikken, de naad afwerken, naar boven omstrijken. Op de goede kant van de achterpas op 0,5cm afstand van de naad een decoratieve stiksel leggen.


3. De coupenaden stikken, naar boven toe strijken.


4. Delen van de klep met de goed kant op elkaar leggen, rondom twee korte en een lange naad stikken, de rondingen netjes inknippen, keren, omstrijken. Op de goede kant van de kleppen op 0,5cm afstand van de naad een decoratieve stiksel leggen.  

De zakingang van de borstzakken twee keer 1,0cm ingeslagen doorstikken. De buitenrand van de zakjes afwerken, naar binnen omstrijken. De markering voor de borstzakken op het voorpand aanbrengen. De borstzakken volgens markering opstikken. 


5. De kleppen op het bovenste naad van het voorpand volgens markering leggen, afspelden of vastrijgen. De voorpas aan het voorpand in een keer met de kleppen stikken, de naad afwerken, naar boven omstrijken. Op de goede kant van de achterpas op 0,5cm afstand van de naad een decoratieve stiksel leggen.


6. De kleine zakdeel met de goede kant aan de goede kant van het voorpand volgens markering leggen, langs de zakingang stikken. De rondingen van de naadtoeslag netjes inknippen, zakdeel keren. Op de goede kant van het voorpand op 0,5cm afstand van de zakingang een decoratieve stiksel leggen. De grote zakdeel onder volgens markering leggen (afspelden of vastrijgen), de binnenste naad van de zak stikken, afwerken.

7. De schouder- en zijnaden stikken, afwerken, naar achter strijken.


8. De schoudernaden van het achter- en voorpandbeleg stikken, open strijken. Buitenrand afwerken. De jurk en beleg met de goede kant aan elkaar leggen, rondom de halsrand stikken, de rondingen van de naad netjes inknippen, hoekjes netjes schuin afknippen; het beleg keren, plaat strijken. Het beleg aan de schoudernaden en aan de ritsband vastzetten. 


9. De mouwnaad stikken, afwerken, naar achter toe strijken. De korte naden van het mouwbeleg stikken, openstrijken. Buitenrand afwerken. De mouw en beleg met de goede kant aan elkaar leggen, rondom onderkant van de mouw stikken. Volgens markering een knipsel voor de splitsing geven. Langs de splitsing op 0,1-0,2cm van de knipsel stikken. De hoekjes van de naadtoeslag netjes schuin afknippen; het beleg keren, plaat strijken. Het beleg aan de mouwnaad vastzetten.


10. De mouw in de mouwgat zetten (let op markering). De naad afwerken, omstrijken.


11. De zoom en de mouwzoom afwerken, naar binnen strijken, doorstikken.