4849 JURK MET TAILLIELIJN


STOFADVIES: natuurlijke of gemengde jurkstof. 


JE HEBT VERDER NODIG: vlieseliene; blinde rits.


ALS DE PATROONDELEN DUBBELE RANDEN HEBBEN, ZIJN ALLE NADEN EN ZOMEN IN HET PATROON VERWERKT, 

IN GEVAL VAN ENKELE RANDEN ZIJN DE NADEN EN DE ZOMEN NIET INBEGREPEN.


NADEN EN ZOMEN: zoom - 3,0cm; splitnaad - 6,0cm; overige naden - 1,0cm.


LET OP! ALS EERSTE,PRINT DE PAPIEREN PATROONDELEN UIT EN LEG DEZE OP DE STOF (de stofbreedte tussen 90 cm en 150 cm)OM TE BEPALEN HOEVEEL STOF JE NODIG HEBT(vergeet dubbele en symmetrische delen niet).


BIJ HET AAN ELKAAR NAAIEN VAN DE DELEN LET OP DE INZETTEKENS - HOUD DE INZETTEKENS OP ELKAAR!


KNIPPEN:

Basisstof :

1. middenachterpand - 2x 

2. zijachterpand - 2x

3. onderachterpand - 2x

4. middenvoorpand - 2x

5. zijvoorpand - 2x

6. ondervoorpand - 1x aan de stofvouw

7. Voorpandbeleg - 1x

8. Achterpandbeleg - 2x

9. Mouw - 2x

10. mouwbeleg - 2x

Vlieseliene:

1. Achterpandbeleg - 2x

2. Voorpandbeleg - 1x

3. mouwbeleg - 2xWERKBESCHRIJVING:

1. De delen met vlieseliene verstevigen.

2. Deelnaden van het achterpand stikken, afwerken, naar midden toe strijken. Verder als een detail bewerken. De figuurnaden op het onderachterpand stikken, naar midden toe strijken. Het boven- en onderachterpand aan elkaar stikken, de naad afwerken, naar boven omstrijken. Verder als een detail bewerken.


3. Bij het linkerdeel van het onderachterpand 5 cm langs de verticale splitrand afknippen. Het splitbeleg met vlieseline verstevigen op de verkeerde kant van beide achterpanden. Op de goede kant de lijn van de middenachternaad (de vouwlijn van de split) aangeven. Het linkerdeel langs de vouwlijn van de split omstrijken, op het rechterdeel alleen de naadtoeslag langs de splitrand (6,0cm) naar binnen omstrijken. Beide delen langs de middenachternaad op elkaar leggen en bij de bovenrand van de split vastmaken. De middenachternaad afwerken (elk deel apart). De naden van de split afwerken. De middenachternaad stikken vanaf de halsrand tot de eerste inzetteken voor de rits en vanaf de onderste inzetteken  tot de hoek van de split. De naadtoeslag van de split op het rechterdeel bij de hoek schuin inknippen. De middenachternaad openstrijken, de naden van de split omstrijken. De split op de goede kant schuin doorstikken, daarbij de onderslag mee vaststikken. Blinde rits inzetten.


4. De coupenaad op het middenvoorpand stikken, naar boven omstrijken. Deelnaden van het voorpand stikken, afwerken, naar midden toe strijken. De middelste naad van het bovenvoorpand stikken, afwerken, naar links omstrijken. Verder als een detail bewerken. De figuurnaden op het ondervoorpand stikken, naar midden toe strijken. Het boven- en ondervoorpand aan elkaar stikken, de naad afwerken, naar boven omstrijken. Verder als een detail bewerken.


5. De schouder- en zijnaden stikken, afwerken, naar achter strijken.


6. De schoudernaden van het achter- en voorpandbeleg stikken, open strijken. Buitenrand afwerken. De jurk en beleg met de goede kant aan elkaar leggen, rondom de halsrand stikken, de rondingen van de naad netjes inknippen, hoekjes netjes schuin afknippen; het beleg keren, plaat strijken. Het beleg aan de schoudernaden en aan de ritsband vastzetten.


7. De mouwnaad stikken, afwerken, naar achter toe strijken. De korte naden van het mouwbeleg stikken, openstrijken. Buitenrand afwerken. De mouw en beleg met de goede kant aan elkaar leggen, rondom onderkant van de mouw stikken. Volgens markering een knipsel voor de splitsing geven. Langs de splitsing op 0,1-0,2cm van de knipsel stikken. De hoekjes van de naadtoeslag netjes schuin afknippen; het beleg keren, plaat strijken. Het beleg aan de mouwnaad vastzetten.


8. De mouw in de mouwgat zetten (let op markering). De naad afwerken, omstrijken.


9. De zoom afwerken, naar binnen strijken, doorstikken.