4850 GECOMBINEERDE JURK MET VESTONS 


STOFADVIES: natuurlijke of gemengde gemiddeld rekbare lichte tricotstof; chiffon stof. 


ALS DE PATROONDELEN DUBBELE RANDEN HEBBEN, ZIJN ALLE NADEN EN ZOMEN IN HET PATROON VERWERKT, 

IN GEVAL VAN ENKELE RANDEN ZIJN DE NADEN EN DE ZOMEN NIET INBEGREPEN.


NADEN EN ZOMEN: zoom & mouwzoom - 2,0cm; de achterste naad en de zoom van chiffon delen - 0,0cm; overige naden - 1,0cm.


LET OP! ALS EERSTE,PRINT DE PAPIEREN PATROONDELEN UIT EN LEG DEZE OP DE STOF (de stofbreedte tussen 90 cm en 150 cm)OM TE BEPALEN HOEVEEL STOF JE NODIG HEBT (vergeet dubbele en symmetrische delen niet).


BIJ HET AAN ELKAAR NAAIEN VAN DE DELEN LET OP DE INZETTEKENS - HOUD DE INZETTEKENS OP ELKAAR!


KNIPPEN:

Tricot stof:

1. Voorpand – 1x aan de stofvouw

2. Achterpand – 1x aan de stofvouw


Chiffon stof:

1. Voorpand- 2x

2. Achterpand - 2x

3. Mouw -2x

4. Achterpandinzet - 1x

5. Achterpand vestons - 2x


Advies: Gebruik voor het naaien van tricot stoffen een speciale stiksel voor elastische stoffen van smalle zigzag. Bij het locken de naden op   0.8 cm afsnijden. De zoom wordt met een tweelingnaald afgewerkt om de rekbaarheid van de stof te behouden.

WERKBESCHRIJVING:

1. De figuurnaden van het voor- en achterpand stikken, naar midden strijken. De coupenaden van het voorpand stikken, naar boven toe strijken.


2. Details van de vestons met de goede kant aan elkaar leggen, langs buitenste figuurnaad stikken. De naadtoeslag tot 0,5cm afknippen, rondingen netjes inknippen. Detail keren, omstrijken. De vestons op de goede kant van de achterpandinzet volgens markering leggen, afspelden of vastrijgen. Verder als een detail bewerken.


3. De achterste naad en de zoom van chiffon delen smal afwerken. Het tricot achterpand en achterpand van chiffon met de goede kant aan elkaar leggen, daartussen de achterpand inzet (met vestons) volgens markering bevestigen en in een keer stikken. De naad afwerken, detail keren, omstrijken.


4. Het rechter voorpand van chiffon aan het linker voorpand van chiffon volgens markering leggen, afspelden of vastrijgen. Verder als een detail bewerken. 

Het tricot voorpand en voorpand van chiffon met de goede kant aan elkaar leggen,  langs buitenste figuurnaad stikken. De rondingen van de naadtoeslag netjes inknippen, detail keren, omstrijken.


5. De zijnaden van tricot details stikken, afwerken, naar achter toe strijken. De zijnaden van chiffon details stikken, afwerken, naar achter toe strijken.

De jurk van tricot en van chiffon lans armsgat aan elkaar vastrijgen. verder als een detail bewerken.


6. Maak een schuine bies 4,0cm breed en van de halsrand lengte van het achterpand +5,0cm (of neem een kant-en-klaar van een passende kleur). De schuine bies met de goede kant naar buiten door de lengte dubbelvouwen, omstrijken. De halsrand omboorden: De schuine bies en de jurk met de goede kant op elkaar leggen, langs de halsrand stikken, rondingen netjes inknippen. 


7. De schoudernaden van de jurk stikken (LET OP: bevestig de schoudernaad van het voorpand tussen achterpand en de schuine bies). De naden afwerken, naar achter toe strijken.

De schuine bies keren, de zoom 1,0cm naar binnen vouwen, in de aanzetnaad doorstikken of met de hand blindzoom maken. Omstrijken.


8. De mouwnaad stikken, afwerken, naar achter toe strijken. De mouwen volgens de markering inzetten. De naad afwerken.


9. De zoom en de mouwzoom van de jurk afwerken, naar binnen omstrijken, doorstikken.