4875 TRICOT JURK MET VOORRPAS & HALFCIRKELROK


STOFADVIES: natuurlijke of gemengde weinig rekbare tricot stof van twee contrasterende of passende kleuren. 


JE HEBT VERDER NODIG: vlieseline voor tricot; blinde rits; 2 knopen.


ALS DE PATROONDELEN DUBBELE RANDEN HEBBEN, ZIJN ALLE NADEN EN ZOMEN IN HET PATROON VERWERKT, 

IN GEVAL VAN ENKELE RANDEN ZIJN DE NADEN EN DE ZOMEN NIET INBEGREPEN.


NADEN EN ZOMEN: zoom & de mouwzoom - 2,0cm; overige naden - 1,0cm.


LET OP! ALS EERSTE,PRINT DE PAPIEREN PATROONDELEN UIT EN LEG DEZE OP DE STOF (de stofbreedte tussen 90 cm en 150 cm)OM TE BEPALEN HOEVEEL STOF JE NODIG HEBT(vergeet dubbele en symmetrische delen niet).


BIJ HET AAN ELKAAR NAAIEN VAN DE DELEN LET OP DE INZETTEKENS - HOUD DE INZETTEKENS OP ELKAAR!KNIPPEN:

Basisstof 1:

1. Bovenachterpand - 2x 

2. Onderachterpand - 2x 

3. Bovenvoorpand – 1x aan de stofvouw

4. ondervoorpand – 1x aan de stofvouw


Basisstof 2:

1. Voorpas rechts - 1x

2. Voorpas links - 1x

3. Mouw - 2x

4. Kraag - 2x

Vlieseline:

1. Kraag - 1x


Advies: Gebruik voor het naaien van tricot stoffen een speciaal stiksel voor elastische stoffen of smalle zigzag. Bij het locken de naden op   0,8 cm afsnijden. De zoom wordt met een tweelingnaald afgewerkt om de rekbaarheid van de stof te behouden.


WERKBESCHRIJVING:


1. De kraag met vlieseline verstevigen. De aangetekend sluitbies op het linker en rechter voorpas met vlieseline verstevigen.


2. De figuurnaden op het bovenachterpand stikken, naar midden strijken. Het boven- en onderachterpand aan elkaar stikken, de naad afwerken, naar boven to strijken. Verder als een detail bewerken.


3. De middenachternaad afzonderlijk afwerken, vanaf de inzetteken tot de onderkant stikken, openstrijken. Blinde rits inzetten.


4. De figuurnaden op het bovenvoorpand stikken, naar midden strijken. Het boven- en ondervoorpand aan elkaar stikken, de naad afwerken, naar boven to strijken. Verder als een detail bewerken.


5. De naden van de aangetekende sluitbies op het linker en rechter voorpas afwerken. De sluitbies volgens markering naar buiten vouwen en de bovenste naad (vanaf de hoekje tot de markering) stikken, de hoekje netjes schuit afknippen. De sluitbies keren, omstrijken. Op de rechter voorpas knoopsgaten volgens markering maken. Rechter voorpas aan de linker voorpas volgens markering leggen, op de onderste naad afspelden of vastrijgen. Verder als een detail bewerken.


6. De voorpas aan het voorpand stikken, de naad afwerken, naar onder strijken.


7. De schouder- en zijnaden stikken, afwerken, naar achter strijken.


9. Delen van de kraag met de goede kant op elkaar leggen, de buitenrand en de zijkanten stikken (begin en eindig bij de aanzetnaad), de hoekjes netjes schuin afknippen. De kraag keren, omstrijken. Het buitendeel van de kraag in de halsrand naaien (de ronde markering aan de middenachternaad), de open rand van het binnendeel van de staander omvouwen en in de aanzetnaad smal stikken. 


10. De mouwnaad stikken, afwerken, naar achter strijken. De mouw in de mouwgat zetten (let op markering). De naad afwerken, omstrijken.


11. De zoom en de mouwzoom afwerken, naar binnen strijken, met de hand blindzoom stikken.


12. De knopen op de linker voorpas volgens markering zetten.